Barion Pixel
199 000 Ft179 000 Ft

Eladó új EDOX Grand Ocean 56002 3C AIN

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Edox karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2022.11.27.
Adatlap
  • Modell Grand Ocean
  • Stílus alkalmi
  • Nem férfi
  • Számlap típusa analóg
  • Óratok átmérője 41 mm
  • Gyártási év 2021
  • Működése kvarc
  • Szíj fajtája Bőr/műbőr
  • Vízállóság 100 méter – 10 bar – 10ATM

Eladó új EDOX Grand Ocean 56002 3C AIN

2022.11.18-án London Oxford Streeten vásárolt óra (Dupla doboz, kitöltetlen garanciakártya, fityegő, vásárlást igazoló blokk, erre pecsételték a garanciát)A képek az eladó óráról készültek(kivéve az utolsó). A külső doboz egyik sarka kicsit benyomódott(fotózva).

Személyes átvétel elsősorban Dunaújvárosban, előre utalás esetén futár megoldható.

Szerkezetszám: Edox Calibre 56

Szerkezet típus: Quartz

Szerkezetkőszám: 5

Funkciók: Dátum

Elemcsere: 60 hónap

Vízállóság: 100 M vízálló

Korona: Menetes

Hátlap: Menetes

Üveg: Karcálló zafírkristály

Tok anyaga: Nemesacél

Méret: 41 mm

Vastagság: 7.2 mm

Tok színe: Acél 

Szíj anyaga: Bőr

Számlapbeosztás: Vonalkás

Szíj színe: Fekete

Mutatók: SuperLumiNova

AZ ÓRÁRÓL

Az EDOX alkotói fantáziájának, kifinomult szépérzékének nagyszerű megnyilvánulása az egyébként kifejezetten sportos GRAND OCEAN modellcsalád rendkívüli eleganciát sugárzó, szuperlapos kivitelben készülő változata.

A kézre simuló, öltönyös viselethez tervezett karóra ízig-vérig modern darab, hiszen csipetnyi sportosság minden porcikájában megjelenik: a tok, méretét meghazudtoló módon, 10 atmoszférás nyomásállósággal rendelkezik, amit még egy menetzáras koronával is felvérteztek.

A visszafogott, tiszta számlap nagyon jól leolvasható, ugyanakkor elegáns és előkelő.A számlap alsó részén, 6 óránál elhelyezett kisméretű dátumablak tájékoztatja az óra viselőjét az aktuális dátumról, anélkül, hogy szakítana a minimalista kialakítással.

A számlapon elhelyezett mutatók és indexek svájci gyártású SuperLumiNova réteggel kerültek bevonásra, de csupáncsak annyira, hogy a tökéletes leolvashatóságot biztosítsák, ellenben ne nehezedjenek rá a számlapra.

Az üvegráma és a tok speciális kiállásai a viszonylag kis toknak is erőt és magabiztosságot adnak. A szíj tökéletes egységet alkot a tokkal, figyelemfelkeltő kombinációt hozva létre.

A bőrszíjon műalkotás számba menő, tömör nemesacélból készült, pompásan díszített pillangózárat is elhelyeztek.Az EDOX pazar megjelenésű GRAND OCEAN Slim Line Date sorozatának mind a leglaposabb vízálló órák, mind a legelegánsabb sport ihletésű modellek között kiemelt helye van.

Bővebben :https://www.rogerspremium.hu/karora/Edox/163223/t2/

Edox karóra

A gyár alapítója, bizonyos Christian Ruefli-Flury 1855-ben látta meg a napvilágot.  Beleszületett az órák világába, ugyanis már családja is órakészítéssel foglalkozott.   Szülővárosában, Grenchenben 1851 óta működött óraipar.  És hogy mennyire meghatározója, ihletője egy férfi életének az a nő, akit szeret, mi sem bizonyítja jobban, hogy 1883-ban feleségének, Eva-Marisnak 25. születésnapjára egy zsebórát készített, akit ez annyira lenyűgözött, hogy férjét arra ösztönözte, kezdjen óragyártással foglalkozni. Ez az esemény, az órás szakmában tapasztalt rendkívüli tehetsége, édesapjától szerzett tapasztalatai és számos órás, akik beavatták a szakma titkaiba, arra sarkallták, hogy 29 évesen elindítsa saját óragyárát. Létrehozta Edox nevű cégét a 15 ezer lakost számláló Biel-Bienne-ben, mely akkor is, azóta is híres volt jól képzett órásmestereiről. A szépség, a tisztaság, a tökéletesség, és az újítás iránti vágy övezi a márkanevet napjainkban is, melynek jelentése az ókori görögöktől ered, és annyit tesz: „az óra”.

Homokóra mint szinbólum

Az Edox szimbóluma a századforduló óta az a homokóra, melyet büszkén visel logójában és minden órájának számlapján mind a mai napig.

Ruefli-Flury 1921-ben elhunyt, azonban szellemisége, vágya, hogy csodaszép, magas minőségű órákat készítsen, és álma, hogy folyamatosan fejlődjön, fennmaradt, és folytatódott a gyárat átvevő Robert Kauffman-Hug által is, aki hamarosan rájött, hogy a méltán szeretett zsebórát helyettesíteni kell a sokkalta praktikusabb karórával. Ez a cselekedete fordulópont volt az Edox, és a svájci óragyártás történetében egyaránt.

A második világháborút követően a cég folytatta szárnyalását. Abban az időben az Edox már 500 órakészítőt alkalmazott, újabb és nagyobb gyárakba költözött, hogy megnövelje termelékenységét. Az Edox Svájc legmodernebb óragyárává lépett elő.

200 méter

A kor legmodernebb gépei lehetővé tették, hogy magas vízmentességű órákat gyártsanak, melynek történelmi darabja lett a Delfin, a világon az első olyan óra, ami dupla hátlappal és ellenálló, erős tömítésekkel rendelkezett, és új szabványokat állított fel az ütésállóságnak és vízmentességnek: 200 méteres mélységig volt képes megőrizni a szerkezet szárazságát. Az Edox márka egyszersmind világhírűvé vált.

Újabb fordulópontot jelentett, amikor Victor Flury-Liechti, Robert Kaufmann-Hug unokaöccse átvette a cég vezetését, mert felismerte, hogy a továbblépés szempontjából kulcsfontosságú a technikai tudás fejlesztése, a mérnökök és órakészítők kiemelt támogatása, és erre hajlandó volt jelentős összegeket fordítani. 1965-ben bemutatták a Hydrosub nevű óra, mely már 500 méterig volt vízmentes, majd 1969-ben a Bluebird következett, melynek tokja és üvege karcálló tulajdonsággal bírt. Ez az elegáns, de rendkívül erősen megépített óra megerősített, dupla hátlappal és rázkódáscsillapítással rendelkezett. Az óra erőteljessége és vízmentessége semmit sem csökkentett az legáns megjelenésén, mely az Edoxra manapság jobban jellemző, mint valaha. A ’70-es évek elején jelent meg a világ első valóban univerzális órája, a Geoscope. Lefedett minden időzónát, képes volt a világ 50 fővárosának idejét kijelezni – köztük a viselő helyi idejét is, így igen népszerűvé vált az utazók körében

Leg vékonyabb szerkezet

Annak bizonyítékaként, hogy a fejlődés soha nem állhat meg, 1998-ban az Edox mérnökei és órakészítői kifejlesztették a világ legvékonyabb dátumkijelzős óráját. Ez a szerkezet mindössze 1,4 mm magas, mellyel az Edox azóta is tartja a világrekordot a dátumkijelzős órák körében és egyszersmind fényesen bizonyítja hozzáértését az igazán aprólékos és összetett munkákhoz. Ennek jegyében 2005-ben újabb fenséges remekmű született: a híres és rendkívül bonyolult Les Bémonts Maitre Horloger 5 Minute Repeater mely egy olyan mechanikus óra, mely csengő-szerkezetének segítségével képes „megmondani” a pontos időt.

Mi is részesei lehetünk az Edox történelmének, ha egy ilyen kivételes műszaki tartalmú és páratlan szépségű darabot választunk magunknak.

Forrás: https://civishir.hu/eletmod/edox-8211-az-oratortenelem-ragyogo-fejezete/1122100613

#edox #chronoffshore #grandocean #classroyale

karóra adás-vétel