Működési szabályzat

(a továbbiakban: ÁSZF)

2023. 05. 08. NAPJÁTÓL HATÁLYOS

A jelen felhasználási feltételek (a továbbiakban: Szabályzat) Szijjártó és Fia Bt., a továbbiakban: Üzemeltető) által üzemeltetett www.hasznalt-ora.hu internetes weboldalon (továbbiakban: Weboldal) keresztül elérhető szolgáltatások (a továbbiakban: Szolgáltatás) igénybevételének és a Weblap használatának feltételeit tartalmazza.

Az oldal üzemeltetője:

Szijjártó és Fia Bt.

1173 Budapest, Ásvány utca 14.

Nyilvántartási szám: 01 06 613235

Adószám: 28899387-1-42

Az esetleges félreértések elkerülése véget, még a hirdetővel, vagy vevővel történő kapcsolatba lépés előtt kérjük, hogy olvassa el az alábbi ÁSZF-et.

Jelen általános szerződési feltételek valamennyi hirdetési- és egyéb szerződésre (továbbiakban: hirdetési szerződés) irányadóak, feltéve, hogy szerződő felek írásbeli megállapodása ettől eltérően nem rendelkezik.

Jelen Szabályzat szempontjából felhasználónak (a továbbiakban: Felhasználó) minősül minden olyan személy, aki megtekinti a Weblapot, a weboldalon hirdetést helyez el, a weboldalon terméket kínál eladásra, a weboldalon a termék iránt érdeklődik, avagy a termékre ajánlatot tesz.

A jelen weboldal kísérleti és tájékoztató jelleggel készült és annak tartalma szerint ingyenes felhasználást és kapcsolatot biztosít órák, alkatrészek , szerszámok, kiegészítők /új-használt/ eladói és esetlegesen annak vevői között, de csak a kapcsolatot teremti meg a Felek között, így az adásvétel minden egyéb részlete a felek megállapodásán múlik, arra az Üzemeltető felelőssége nem terjed ki.

A honlapot minden igénybe vevő kizárólag a saját kockázatára és felelősségére használhatja. A honlap megtekintése és az azon történő keresés ingyenesen és regisztráció nélkül történik.

A Felhasználónak jogosultága van a Weboldalt megtekintetni, jogosultsága van a saját adatainak a megadása után felhasználói fiókot létrehozni és jogosult korlátlan számú ingyenes hirdetést létrehozni, amelyhez az üzemeltető csak a hirdetési helyet biztosítja, amely esetekben a felhasználó jelen ÁSZ-et elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri azt el, és köteles az ÁSZF-et betartani.

Az Üzemeltető minden esetben fenntartja magának azt a jogát, hogy ki hozhat létre a weboldalon felhasználói fiókot és a felhasználói fiókot a jogosult jogosultsága nélkül is törölheti, amennyiben úgy ítéleti meg, hogy a felhasználó az ÁSZF-et nem tartja be.

A weboldal használata ingyenes és annak tartalma kizárólag tájékoztató jellegű. A tartalom hiányai miatt az Üzemeltető nem vállal felelősséget. Az üzemeltető jogosult a weboldalt a felhasználók hozzájárulása nélkül megváltoztatni, amelyről értesítést nem köteles küldeni.

A felhasználó csak olyan szöveget, vagy képi anyagot tölthet fel a weboldalra, amely a jelen weboldal témájával kapcsolatos, jogszabályba, szerződésbe és egyéb akadályba nem ütközik és mindenkor megfelel a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének.

Az Üzemeltető nem köteles ellenőrizni a felhasználó által saját magáról, avagy termékéről megadott adatokat, így a hirdetéseket módosíthatja, törölheti és tartalmáért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. A weblap ingyenessége okán az Üzemeltető nem vállal semmilyen felelősséget a szolgáltatásának működéséért és annak tartalmáért sem, mivel a jelen weboldalon a Felhasználó minősül szolgáltatónak.

A szolgáltatással kapcsolatos jogsértések esetén az üzemeltető a jogszabályok által megkívánt keretek között együttműködik a hatóságokkal a jogsértést elkövető személyek felelősségre vonása érdekében.

Felhasználó viseli a szolgáltatás használatával járó valamennyi kockázatot és felelősséget is, ideértve többek között a más felhasználók által a szolgáltatás által hozzáférhetővé vagy elérhetővé tett káros tartalmak által a Felhasználó számítógépes rendszerében okozott károk és egyéb veszteségek kockázatát, valamint a használat során Felhasználónál keletkezett és a másoknak okozott kárt is.

A honlap az Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és előzetes írásbeli engedélye nélkül részben vagy egészben történő bármilyen jellegű felhasználása tilos.

Az üzemeltető, felhasználó és vevő között esetlegesen fennálló jogvita nem fogyasztói vita, mivel a honlapot az üzemeletető magánszemély ingyenesen biztosítja és az esetleges szolgáltatásért díjat nem számít fel.

Hirdetés kiemelési rendszer működik a honlapon, ennek a használata díjköteles!

Hirdetés kiemelés kreditrendszerben történik, amit a felhasználó többféle csomagban tud megvásárolni! A krediteket elektronikusan lehet megvásárolni! Megvásárolt kreditek visszafizetésére nincs lehetőség, még felhasználói fiók törlése esetén sincs!

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Számlát a megadott adatok alapján tudjuk kiállítani!

Az oldal használatával kapcsolatos alapvető információk:

Eladókra vonatkozó szabályok és eljárásrend:

Nincs eladás utáni jutalék, ez nagyon fontos a többi hirdetési portállal szemben!

Hirdetést regisztrációt követően lehet feladni! Hirdetővel csak is regisztráció után lehet felvenni a kapcsolatot! Ez mindenki biztonságát és az esetleges csalók távoltartását segíti elő!

Fontos a jól dokumentált hirdetés, pontos adatok megadása és az éles szép több szögből készült fotó!

Regisztrált felhasználó adatai felhasználónév az email cím és a telefonszám megjelenik a hirdetésnél!

Első és legfontosabb alapelvünk, hogy HAMIS, illetve BŰNCSELEKMÉNYBŐL SZÁRMAZÓ, illetve REPLIKA órák hirdetése tilos és azonnali kizárást von maga után!

Ha a hirdető szabályt szeg automatikusan törlődik a felhasználói fiókja, független attól, hogy vásárolt e kreditet vagy nem a kreditek vissza nem fizethetők semmilyen célból csak felhasználhatók a honlapon!

Minden hirdető, felhasználó az oldalra történő bármilyen adat feltüntetésével a büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy az általa eladásra hirdetett óra a saját tulajdonát képezi, nem köthető bűncselekményhez!

Az oldal üzemeltetője a hirdetés valódiságáért nem felel és felelősségre se vonható!
Minden hirdetés ellenőrzésre kerül, és addig a hirdetés nem jelenik meg amíg az adminisztrátor erre engedélyt nem ad.

Minden hirdetés bármikor módosítható a felhasználó által létrehozott felhasználói fiókba (vezérlőpult menü alatt)!

Feltöltött hirdetések nem kerülnek ellenőrzésre az üzemeltető által, de ha problémát észlel az jelzi a felhasználónak és ha arra nem reagál a hirdetés törlésre kerül!

Regisztráció után a telefonszám és az e-mail cím is módosítható!

Regisztráció során meg kell adni egy felhasználónevet, jelszavát, egy valós nevet, illetve e-mail címet, és egy valós telefonszámot!

Fontos: Ezután egy ellenőrző e-mail érkezik a fiókjába, amin egy megerősítő link található, amin keresztül a regisztrált felhasználó hitelesíti magát, ha ezt nem teszi meg addig nem aktív a fiókja!

Alkatrészek és kiegészítők hirdetésben megengedett, hogy egy hirdetésen belül esetlegesen több termék szerepeljen.

Az eladás során kellő körültekintéssel járjon el, csak abban az esetben egyezzen bele az eladásba, ha megbizonyosodott a vevő hitelességéről. Lehetőleg törekedjen a személyes átvételre.

Amennyiben postai úton, vagy futárszolgálattal juttatná el a hirdetett terméket várja meg míg a pénz megérkezik önhöz.

Több cikket is írtunk a csalók elhárítása érdekében, kérjük olvassa el figyelmesen!

Minden hirdetés megosztható, és ajánlott is!

Minden felhasználónk korlátlan mennyiségű hirdetést adhat fel.

A felhasználók hirdetésenként 10db képet tölthetnek fel.

A felhasználói fiók megszüntetését a regisztrációkor megadott emailcímről küldött levélben lehet kezdeményezni.

A regisztrált felhasználók a saját hirdetéseiket bejelentkezés után törölhetik.

Ha bármi kérdés merülne fel az oldal használatával kapcsolatban kérem keressen meg minket a megadott e-mail címen és mihamarabb válaszolunk a kérdésére!

Vevőkre vonatkozó szabályok és eljárásrend:

Vásárlás során legyünk körültekintőek!

Lehetőség szerint törekedjünk a személyes átvételre!

Ha lehetőségünk van, akkor egy általunk megjelölt órás-műhelyben, szervizben vegyük át a terméket, ahol esetlegesen kikérhetjük a szakember véleményét.

Vevő felelőssége meggyőződni az általa vásárolt termék hitelességéről és valódiságáról.

Minden hirdetés adminisztrátori engedéllyel hirdethető, de az adminisztrátornak nem felelőssége eldönteni a hirdetés hitelességét és az esetleges kellemetlenségekért utólagosan felelősségre nem vonható.

A jelen általános felhasználási feltételekre a magyar jog az irányadó.

Jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és az egyéb hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezései az irányadók.

Jelen ÁSZF 2023. 05. 08. napján lép hatályba.

Jó eladást, és jó vásárlást kívánunk!

Használt-óra.hu
www.hasznalt-ora.hu
info@hasznalt-ora.hu