Barion Pixel
10 000 Ft

Eladó Selecta De Lux karóra

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Kienzle karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2022.11.06.
Adatlap
  • Stílus hétköznapi
  • Nem férfi
  • Számlap típusa analóg
  • Gyártási év 1960
  • Működése kézi felhúzás
  • Szíj fajtája acél
  • Vízállóság NEM VÍZÁLLÓ!
  • Limitált széria igen
  • Fizetési mód átutalás
  • Szállítási mód posta

Eladó Selecta De Lux karóra

Eladó egy Selectra Delux karóra.Kézi felhuzós

Kienzle

 

A Kienzle egy érdekes múltra visszatekintő márka, amely németül indult , és főleg olaszul végződik . A céget a dél-németországi Schwenningenben , a Fekete-erdőben alapította Johannes Schlenker 1822- ben , ezzel Németország legrégebbi óragyártó márkája . Hatvan évvel később a cégnek körülbelül 20 alkalmazottja volt, és évente körülbelül 20 000 faliórát és asztali órát gyártottak.

1883-ban Jakob Kienzle házasság révén a család tagja lett, és átvette a cég élét, 1897-ben pedig egyedüli tulajdonosa lett. Sikerült forradalmasítania a termelést azáltal, hogy sorozatosan gyártotta az egyes alkatrészeket, majd összeállította azokat. Ez a modern gyártási megközelítés hatalmas terjeszkedéshez vezetett, és 1939- re a Kienzle több mint 3500 alkalmazottat foglalkoztatott, és évente körülbelül 5 millió faliórát és asztali órát gyártott. Virtuális monopóliuma volt a luxusautók műszerfalain használt időmérőknek is , különösen az olyan márkák esetében, mint a Rolls Royce és a Bentley.

Az 1920-as és ’30-as években a Kienzle, amely kezdett zseb- és karórákkal bővíteni termékvonalait, már Milánóban is rendelkezett óratokok gyártásával és szerkezetek összeszerelésével, valamint termékek olasz piacon történő forgalmazásával. Ezt SIOK-ként ( Società Italiana Orologi Kienzle ) 1933-ban hivatalossá tették a korábban Schwenningenben dolgozó testvérek, Massimo és Riccardo Weyler által vezetett fiókban, de a háború miatt az anyavállalat bezárta az olasz leányvállalatot.

A háború után az olasz céget a Weyler fivérek mentették meg, akik fokozatosan a karórák felé fordították a gyártást. 1954-ben unokatestvéreik, Gerhard és Gunther Weyler vették át az olasz cég vezetését. 2002 szeptemberében a család harmadik generációját képviselő Emanuel Weyler ült a vezetőülésbe. Ma a Kienzle órákat szinte kizárólag Olaszországban forgalmazzák, az értékesítési pontok alulról építkező hálózatával . Az eredeti németországi cég még mindig létezik, de fogyasztói elektronikai cikkekre, optikai termékekre, háztartási gépekre, diagnosztikai műszerekre, mobiltelefonokra és faliórákra specializálódott. Ma az olasz Kienzle márka, amelyet a milánói Eurotime Solution Srl. üzemeltet, lényegében elkülönül a németországi vállalattól, amelynek székhelye jelenleg Hamburgban van.

A német cégnek 2010-ben csődöt kellett jelentenie, a vállalkozás újraindítására tett kísérletek pedig 2014-ben újabb csőddel végződtek.

Forrás:ITT

#kienzle #kienzlekaróra #karóra

karóra adás-vétel