Barion Pixel
12 000 000 Ft

A karórák királyától egy moder elegáns darab. Patek Philippe Twenty 4

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Patek Philippe karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.03.23.
Adatlap
 • Nem unisex
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 36 mm
 • Gyártási év 2022
 • Funkciók 12 órás
 • Működése automata
 • Szíj fajtája acél
 • Vízállóság NEM VÍZÁLLÓ!
 • Fizetési mód készpénz
 • Szállítási mód személyes átvétel

A karórák királyától egy moder elegáns darab. Patek Philippe Twenty 4

A kép nem tükrözi az óra valódi szépségét és ragyogását, amit a 160 darab gyémánt biztosít az óra koronáján. A  szerkezete automatikus kialakítású amit egy 24 karátos arany röpsúly biztosít. A szerkezetbe még 29 db rubintot építettek be, hogy biztosítsák az óra értékének folyamatos növekedését. 

Patek Philippe

Mielőtt Patek Philippe még koncepció volt, a későbbi alapító két férfi, Jean Adrian Philippe és Antoni Norbert Patek a saját útjukon jártak az óragyártásban.

Patek 1812-ben született Lengyelországban. Miután élete első húsz évét I. Miklós orosz cár kegyetlen uralma alatt élte le, és egy szabadságharcos varázslat alatt Patek elmenekült hazájából, politikai menedékjogot kért Párizsban, mielőtt átköltözött volna. Genf – sokak számára az óraírás otthona.

Amikor a városba költözött, és számos műhely és mesterember között élt, Patek igyekezett elmerülni az óragyártásban. Kezdetben kiváló minőségű helyi szerkezeteket vásárolt és saját óratokaiba illesztette Patek, Czapek & Cie néven, a Patek Philippe elődjeként.

A Patek, Czapek & Cie a becslések szerint több mint ezer órát gyártott a Patek kilépése előtti hat évben. A Czapek & Cie évtizedekig sok időtlen órát is gyártana.

Közvetlenül a Patek, Czapek & Cie feloszlása ​​előtt Antoni Patek egykori otthonába, Párizsba utazott egy kiállításra, ahol bemutatták neki egy széles körben elismert és innovatív órásmestert, Jean Adrien Philippe-et.

Philippe nevéhez fűződik a korszak óratervezési szabványainak forradalmasítása egy olyan óra bevezetésével, amelyet kulcs helyett koronával lehetett feltekerni. Ezzel a találmánnyal nagy feltűnést kelthetne, és felkeltette volna sok akkori kulcsfigura, köztük Viktória királynő, a világ egyik leghatalmasabb alakja figyelmét.

Egy évvel később, 1845-ben lejárt Patek szerződése a Czapek & Cie-vel. A cég feloszlott, Patek és Philippe összeállt, hogy új óracéget alapítsanak, a Patek & Co.-t, amelyet hat évvel később Patek Philippe névre keresztelnek. A többi már történelem.

A márka eredete

Az újonnan alapított márka gyorsan megfordult, és viszonylagos előtérbe került. A Patek Philippe együttműködés korai éveiben Philippe folytatta az innovációt, és az óragyártás egyik legelismertebb alakja lett.

Amíg ez megtörtént, a Patek beutazta Európát és azon túl, hogy piacra dobja óráit, és biztosítsa a márka folyamatos növekedését és sikerét.

A vállalat korai innovációi és mérföldkövei ebben az időszakban a következők:

 • Szárnyas óra
 • Új precíziós szabályozók
 • Tartós főrugók
 • Több időzónát megjelenítő óra
 • Öröknaptár mechanizmusok zsebórákhoz
 • Az első kettős kronográf
 • A márka a New York-i Tiffany & Co. fő beszállítójává vált

Mindkét partner abban a hitben működött, hogy az abszolút tökéletesség a cél, és a cég történelem során elért sikere szinte teljes mértékben ennek az elvnek a követésének tudható be. Körülbelül ugyanebben az időben a Patek Philippe modelleket számos királyi és előkelő csuklóján lehetett észrevenni.

Antoine de Patek 1877-ben elhunyt. Joseph Antoine Bénassy-Philippe – Jean Adrien veje – lett az utódja, mivel Patek életben maradt fia nem kívánt csatlakozni a vállalkozáshoz. Jean Adrien Philippe további 13 évig folytatta az alkotást és az innovációt, mielőtt 1890-ben nyugdíjba vonult. Fia, Joseph Emile Philippe folytatta a nyomdokait.

A két alapító elvesztése ellenére Patek Philippe-re még nehezebb idők következtek.

A Stern család

1932-ben a világ gazdaságát megbénította a nagy gazdasági világválság. Patek Philippe viszont óriási ütésekkel nézne szembe. A pénzügyi katasztrófa túlélése érdekében a vállalat kénytelen volt külső befektetést keresni Jean és Charles Henri Stern – két genfi ​​testvér – formájában, hogy talpon maradhasson. A Stern család megvásárolná a cég többségi részesedését.

Ez az együttműködés teljesen logikus volt, mivel a testvérek és a cég akkoriban már létezett kapcsolattal. Valamennyi fél hasonló vágya volt, hogy fenntartsák a minőségi svájci óragyártás hagyományait.

Az új vezetés alatt Patek Philippe néhány kulcsfontosságú változtatást eszközölt. Mindenekelőtt a vállalat megkezdené saját, házon belüli mozgását. Ez az időszak sikeres lesz a Patek Philippe történelemkönyvekben. Ez egy zászlóshajó modell, a Calatrava megalkotása 1932-ben, egy olyan modell, amely annyira kedvelt, hogy a frissített változatok a mai napig a Patek Philippe gyűjtemény részét képezik.

A cég az 1930-as évek kezdeti megállapodása óta a Stern családnál maradt. 1968-ban Henri Stern lett a vállalkozás elnöke. 1993-ban fia, a találó elnevezésű Philippe Stern követte őt.

2001-ben Philippe Stern felügyelte a Patek Philippe Múzeum megnyitását, hogy tisztelegjen Patek Philippe története és az óra művészete előtt. A múzeum egy évszázados Patek Philippe történelmét és az óragyártást őrzi.

Patek Philippe modern története

Patek Philippe a mai napig az iparág élvonalában van. Patek Philippe-et gyakran a világ egyik legjobb luxusóra-gyártójaként emlegetik.

Az üzlet több mint 1 milliárd dollár bevételt termel évente, és a becslések szerint több mint egymillió órát gyártottak a Patek Philippe története során.

Írjon történelmet egy Patek Philippe órával

A Patek Philippe órák története a precizitás és az innováció története, ez teszi őket a svájci luxusórák prémium gyártói közé a világon. A Patek Philippe tulajdonosai az elsők, akik elmondják Önnek, hogy a kézművesség, az örökség és a dizájn az, amitől a Patek Philippe különleges.

Ha szeretne egy Patek Philippe karórával bővíteni gyűjteményét, rendkívül fontos, hogy olyan kereskedővel dolgozzon, akiben megbízhat. A fúvók évtizedek óta működnek a használt luxusórák és ékszerek piacán. Tudjuk, mi kell ahhoz, hogy tökéletes Patek Philippe óráját párosítsa.

Ennek ellenére, ha Patek Philippe-et szeretne vásárolni, gyakran prémium árcédulát csatolnak hozzá. Tudjon meg többet arról, miért olyan drágák a Patek Philippe órák a témával foglalkozó blogunkban .

A Calatravastól az Aquanautig , az utazási időtől az éves naptárig , kiváló Patek Philippe gyűjteményünk van, amely biztosan megfordítja a fejeket, és kiegészíti bármely kollekciót. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Blowers Jewellers hogyan segíthet megtalálni Önnek a tökéletes Patek Philippe-et, vagy ha segítségre van szüksége a használt luxus óra lenyűgöző gyűjteményében, lépjen kapcsolatba velünk még ma .

Forrás:ITT

#patekphilippe #patek #karóra #luxus

karóra adás-vétel