Barion Pixel
85 000

Patek Philippe 5134P – Limited 150 years Gubelin

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Felújított Patek Philippe karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.03.08.
Adatlap
 • Stílus alkalmi
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 37 mm
 • Gyártási év 2004
 • Funkciók 2. időzóna
 • Működése kézi felhúzás
 • Szíj szélessége 14 mm
 • Szíj fajtája Bőr/műbőr
 • Vízállóság NEM VÍZÁLLÓ!
 • Limitált széria igen
 • Fizetési mód átutalás, készpénz
 • Szállítási mód futárszolgálat, személyes átvétel

Patek Philippe 5134P – Limited 150 years Gubelin

A Patek Philippe 5134P Gubelin Limited 150 Year Edition kivételes ritkaságú és rendkívül keresett időmérő eszköz, amely szinte lehetetlen megtalálni az interneten vagy aukciós házakban. Mindössze 25 darabot készítettek belőle, ezért különösen nagyra értékelik a gyűjtők és a rajongók, akik ilyen órát birtokolnak, azokat általában családi kincsként őrzik.Az óra 2013-ban jelent meg a Gubelin 150. évfordulójának tiszteletére, aki az egyik legősibb és legtisztelt Patek Philippe engedélyezett kereskedője. A limitált kiadású óra a két vállalat hosszú távú partnerségének tiszteletére készült.A Patek Philippe 5134P Gubelin Limited 150 Year Edition valóban kivételes ritkaságú és nagy keresletnek örvend az órarajongók körében. Különleges dizájnja és fejlett funkcionalitása igazi kincset jelent az óraszekrényben.Az óra átmérője a koronát nem számítva 3,7 cm. Az óra állapota kifogástalan, gyakorlatilag új, karcolások nélkül.A tanúsítvány részletes információkat tartalmaz az óra gyártási évéről és mozgásáról, amely 2004-ben készült a Gubelin 150. évfordulójának tiszteletére.Az óra teljes csomagban érkezik, beleértve az útmutatót és a polírozó ruhákat is, amelyek biztosítják, hogy az óra hosszú ideig makulátlan állapotban maradjon.Összefoglalva, a Patek Philippe 5134P Gubelin Limited 150 Year Edition kivételes ritkaságú és egyedi óra, amelyet a történelem, a design és a kézműves munka egyedülálló kombinációja jellemzi. Kiváló minősége és rendkívüli ritkasága miatt az óra igazi kincs az óragyűjtők és rajongók számára.Ara – 85.000 euro

Patek Philippe

Mielőtt Patek Philippe még koncepció volt, a későbbi alapító két férfi, Jean Adrian Philippe és Antoni Norbert Patek a saját útjukon jártak az óragyártásban.

Patek 1812-ben született Lengyelországban. Miután élete első húsz évét I. Miklós orosz cár kegyetlen uralma alatt élte le, és egy szabadságharcos varázslat alatt Patek elmenekült hazájából, politikai menedékjogot kért Párizsban, mielőtt átköltözött volna. Genf – sokak számára az óraírás otthona.

Amikor a városba költözött, és számos műhely és mesterember között élt, Patek igyekezett elmerülni az óragyártásban. Kezdetben kiváló minőségű helyi szerkezeteket vásárolt és saját óratokaiba illesztette Patek, Czapek & Cie néven, a Patek Philippe elődjeként.

A Patek, Czapek & Cie a becslések szerint több mint ezer órát gyártott a Patek kilépése előtti hat évben. A Czapek & Cie évtizedekig sok időtlen órát is gyártana.

Közvetlenül a Patek, Czapek & Cie feloszlása ​​előtt Antoni Patek egykori otthonába, Párizsba utazott egy kiállításra, ahol bemutatták neki egy széles körben elismert és innovatív órásmestert, Jean Adrien Philippe-et.

Philippe nevéhez fűződik a korszak óratervezési szabványainak forradalmasítása egy olyan óra bevezetésével, amelyet kulcs helyett koronával lehetett feltekerni. Ezzel a találmánnyal nagy feltűnést kelthetne, és felkeltette volna sok akkori kulcsfigura, köztük Viktória királynő, a világ egyik leghatalmasabb alakja figyelmét.

Egy évvel később, 1845-ben lejárt Patek szerződése a Czapek & Cie-vel. A cég feloszlott, Patek és Philippe összeállt, hogy új óracéget alapítsanak, a Patek & Co.-t, amelyet hat évvel később Patek Philippe névre keresztelnek. A többi már történelem.

A márka eredete

Az újonnan alapított márka gyorsan megfordult, és viszonylagos előtérbe került. A Patek Philippe együttműködés korai éveiben Philippe folytatta az innovációt, és az óragyártás egyik legelismertebb alakja lett.

Amíg ez megtörtént, a Patek beutazta Európát és azon túl, hogy piacra dobja óráit, és biztosítsa a márka folyamatos növekedését és sikerét.

A vállalat korai innovációi és mérföldkövei ebben az időszakban a következők:

 • Szárnyas óra
 • Új precíziós szabályozók
 • Tartós főrugók
 • Több időzónát megjelenítő óra
 • Öröknaptár mechanizmusok zsebórákhoz
 • Az első kettős kronográf
 • A márka a New York-i Tiffany & Co. fő beszállítójává vált

Mindkét partner abban a hitben működött, hogy az abszolút tökéletesség a cél, és a cég történelem során elért sikere szinte teljes mértékben ennek az elvnek a követésének tudható be. Körülbelül ugyanebben az időben a Patek Philippe modelleket számos királyi és előkelő csuklóján lehetett észrevenni.

Antoine de Patek 1877-ben elhunyt. Joseph Antoine Bénassy-Philippe – Jean Adrien veje – lett az utódja, mivel Patek életben maradt fia nem kívánt csatlakozni a vállalkozáshoz. Jean Adrien Philippe további 13 évig folytatta az alkotást és az innovációt, mielőtt 1890-ben nyugdíjba vonult. Fia, Joseph Emile Philippe folytatta a nyomdokait.

A két alapító elvesztése ellenére Patek Philippe-re még nehezebb idők következtek.

A Stern család

1932-ben a világ gazdaságát megbénította a nagy gazdasági világválság. Patek Philippe viszont óriási ütésekkel nézne szembe. A pénzügyi katasztrófa túlélése érdekében a vállalat kénytelen volt külső befektetést keresni Jean és Charles Henri Stern – két genfi ​​testvér – formájában, hogy talpon maradhasson. A Stern család megvásárolná a cég többségi részesedését.

Ez az együttműködés teljesen logikus volt, mivel a testvérek és a cég akkoriban már létezett kapcsolattal. Valamennyi fél hasonló vágya volt, hogy fenntartsák a minőségi svájci óragyártás hagyományait.

Az új vezetés alatt Patek Philippe néhány kulcsfontosságú változtatást eszközölt. Mindenekelőtt a vállalat megkezdené saját, házon belüli mozgását. Ez az időszak sikeres lesz a Patek Philippe történelemkönyvekben. Ez egy zászlóshajó modell, a Calatrava megalkotása 1932-ben, egy olyan modell, amely annyira kedvelt, hogy a frissített változatok a mai napig a Patek Philippe gyűjtemény részét képezik.

A cég az 1930-as évek kezdeti megállapodása óta a Stern családnál maradt. 1968-ban Henri Stern lett a vállalkozás elnöke. 1993-ban fia, a találó elnevezésű Philippe Stern követte őt.

2001-ben Philippe Stern felügyelte a Patek Philippe Múzeum megnyitását, hogy tisztelegjen Patek Philippe története és az óra művészete előtt. A múzeum egy évszázados Patek Philippe történelmét és az óragyártást őrzi.

Patek Philippe modern története

Patek Philippe a mai napig az iparág élvonalában van. Patek Philippe-et gyakran a világ egyik legjobb luxusóra-gyártójaként emlegetik.

Az üzlet több mint 1 milliárd dollár bevételt termel évente, és a becslések szerint több mint egymillió órát gyártottak a Patek Philippe története során.

Írjon történelmet egy Patek Philippe órával

A Patek Philippe órák története a precizitás és az innováció története, ez teszi őket a svájci luxusórák prémium gyártói közé a világon. A Patek Philippe tulajdonosai az elsők, akik elmondják Önnek, hogy a kézművesség, az örökség és a dizájn az, amitől a Patek Philippe különleges.

Ha szeretne egy Patek Philippe karórával bővíteni gyűjteményét, rendkívül fontos, hogy olyan kereskedővel dolgozzon, akiben megbízhat. A fúvók évtizedek óta működnek a használt luxusórák és ékszerek piacán. Tudjuk, mi kell ahhoz, hogy tökéletes Patek Philippe óráját párosítsa.

Ennek ellenére, ha Patek Philippe-et szeretne vásárolni, gyakran prémium árcédulát csatolnak hozzá. Tudjon meg többet arról, miért olyan drágák a Patek Philippe órák a témával foglalkozó blogunkban .

A Calatravastól az Aquanautig , az utazási időtől az éves naptárig , kiváló Patek Philippe gyűjteményünk van, amely biztosan megfordítja a fejeket, és kiegészíti bármely kollekciót. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Blowers Jewellers hogyan segíthet megtalálni Önnek a tökéletes Patek Philippe-et, vagy ha segítségre van szüksége a használt luxus óra lenyűgöző gyűjteményében, lépjen kapcsolatba velünk még ma .

Forrás:ITT

#patekphilippe #patek #karóra #luxus

karóra adás-vétel