Barion Pixel
450 000 Ft

Omega Constellation 95

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Omega karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2022.08.14.
Adatlap
 • Modell Constellation 95
 • Stílus hétköznapi
 • Nem unisex
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 35.5 mm
 • Gyártási év 2005
 • Funkciók dátum, másodperc mutató
 • Működése automata
 • Szíj fajtája acél
 • Vízállóság 30 méter – 3 bar – 3ATM
 • Limitált széria nem
 • Fizetési mód átutalás, készpénz
 • Szállítási mód Foxpost, posta, személyes átvétel

Omega Constellation 95

Eladó Omega Constellation 95 (ref.: 15023000) unisex karórám. Az óra főbb adatai:

– óra szerkezete: Omega 1120 (automata 38 órás járástartalékkal, koronáról is húzható, ETA-2892-A2 alapon épült szerkezet, chronometer tanúsítvánnyal, jelenleg napi -3 másodperc az eltérése)- tok átmérője: 35,5 mm (KN)- tok mérete fültől-fülig: 42 mm- tok vastagsága: 10 mm- tok anyaga: szálhúzott 316L rozsdamentes acél- zafír üveg (a számlap finoman dombornyomott törtfehér mintával rendelkezik)- szíj széllessége: 23 mm (a toknál) 17 mm (a csatnál) (integrált gyári szíj, 18,5 cm-es csukló méretig jó)- garanciakártyájával (már lejárt) chronometer tanúsítvány kártyájával együtt- utólag vásárolt, körtefa Omega dobozzal együtt adom

Az óra 2005-ös évjáratú, korának megfelelő állapotban (a tok oldalán és a szíjjon is napi hordásból eredő karcok vannak), méretéből eredően Hölgyeknek is bátran ajánlom . Személyesen megtekinthető és átvehető Győrben (előzetes egyeztetés alapján Budapesten is megoldható), előre utalást követően szívesen postázom is. Érdeklődni privát üzenetben. Köszönöm, hogy elolvastad.

Omega

Az Omega órák a világon a legismertebb és legfelismerhetőbb darabok közé tartoznak. Az Omega S.A. egy svájci luxusóra készítő vállalat, székhelye Bielben van.

Louis Brandt az alapító

A cég elődjét La Chaux-de-Fonds-ban alapította 1848-ban az akkor 23 éves Louis Brandt, aki ekkor helyi kézművesek által gyártott alkatrészekből kulccsal felhúzható zsebórák összeállításával foglalkozott. Olaszországtól egészen Skandináviáig adta el óráit, de legfőbb piaca Anglia volt. Louis Brandt halála után 1879-ben két fia, Louis-Paul és César vette át örökségét

Utódok sikerei

A jó munkaerőnek, kommunikációnak és energiaellátottságnak köszönhetően a kis vállalkozás 1880 januárjára kisebb gyárrá bővült. Az első szériás Labrador & Gurzelen óraművek, csak úgy, mint a híres 1894-es Omega óramű garantáltál a márka marketing sikereit. Louis Brandt munkaasztala Louis-Paul és César mindketten 1903-ban hunytak el, és hagyták Svájc egyik legnagyobb óragyárát (amely ekkor 240 ezer órát gyártott évente és 800 embert foglalkoztatott) négy fiatalember kezében, amelyek közül a legidősebb a 24. évét még be nem töltött Paul-Emile Brandt volt.

Mikor elfogy a tőke

A sorozatos pénzügyi krízisek miatt 1975 és 1980 között az SSIH banki segítségre szorult. Ez alatt az idő alatt a Seiko cég érdeklődött az Omega kisajátítása iránt, de végül a tárgyalások nem vezettek eredményre. Drasztikus pénzügyi újratervezés után az ASUAG (egy másik svájci óragyár) és az SSIH egyesültek, és megalapították az ASUAG-SSIH Holding Company-t 1983-ban. Két évvel később a céget magánbefektetők egy csoportja vette át Nicolas Hayek vezetésével. SMH (Societé de Microélectronique et d’Horlogerie) név alatt a vállalat a világ egyik legjelentősebb óragyárává lépett elő. 1998-ban a vállalat a Swatch Group tagja lett, amely a mai napig is gyártja az Omega órákat és olyan más márkákat, mint a Blancpain, Swatch és Breguet.

1999-ben a cég rendkívül sikeres saját fejlesztést mutatott be a nagyközönségnek: a Calibre 2500 óraművet. A cég történelmet írt az első tömeggyártott órákkal, amelyek már az egyedülálló co-axial óraművel voltak ellátva, amelyet George Daniels órakészítő talált fel. 2007. január 24-én az Omega bevezette új Calibres 8500, 8501 és két co-axial óraszerkezetét.

Holdra szállás

Az Omega Speedmaster Professional Chronograph volt az első óra, amely Buzz Aldrin csuklóján a Holdra utazott. Sajnos ez az óra a mai napig nem került elő. Az Omega Seamaster modell 1995 óta James Bond csuklóján a filmvásznon is látható. A cég ezeken kívül az Olimpiai Játékok, több golfverseny és sportesemény hivatalos szponzora, a többszörös aranyérmes Michael Phelps is a cég nagykövetei közé tartozik. Rajta kívül George Clooney, Nicole Kidman, Cindy Crawford, Ellen MacAthur, Greg Norman és Zhang Ziyi is szívesen hordja csuklóján a világ egyik legismertebb óragyártójának remekműveit.

#omega #omegakaróra #omegawatch #Speedmaster #Seamaster #DeVille

#AquaTerra #planetocean #Constellation #karóra

karóra adás-vétel