Epos

 

Az EPOS Company gyökerei 1925-ig nyúlnak vissza. Ebben az évben James Aubert megalapította a James Aubert SA óragyártó céget Vallée de Joux-ban, amely a mechanikus órák világának központja. James Aubert lelkes óramechanikus mérnök volt, aki életét új óramechanizmusok kifejlesztésének szentelte. Művészetének mestere volt, és erőfeszítéseinek nagy részét a kronográfok és a percismétlők technikai fejlesztésére fordította.

Az igazi óragyártók hagyományai szerint tudását vejének, Jean Fillonnak adta át, aki aztán hosszú éveken át az EPOS vezető óragyártója lett. Jean Fillon volt az eredete a lenyűgöző EPOS innovációknak, amelyek ezt a márkát olyan egyedivé tették. Az ő műhelyében az EPOS számos saját fejlesztésű komplikációt hozott létre, mint például a Jumping Hour és a Regulator módosítása.

AZ EPOS EREDETE

A 80-as évek elején a hagyományos svájci óra sikertörténete megtorpant. Az új kvarctechnológia gyökeresen megváltoztatta az óraipar arculatát. Senki nem akart többé mechanikus órákat gyártani, néhány luxusmárka kivételével.

Peter Hofer, a svájci óragyártás nagy múltú szakértője azon kevesek közé tartozott, akik még hittek a mechanikus óra jövőjében. Ezzel az elképzeléssel, feleségével, Ernával úgy döntöttek, hogy 1983-ban megalapítják saját cégüket: a Montres EPOS SA-t. Fő értékük a mechanikus órák iránti szenvedély és a mechanikai remekművek elkészítéséhez szükséges műszaki know-how volt.

A svájci óraipar kulcsembereivel való személyes kapcsolatok, valamint a globális órapiac széles körű ismerete lehetővé tette Peter Hofer számára, hogy gyümölcsözően fejlessze saját márkáját. Hofert a kezdetektől fogva Jean Fillon támogatta, aki számos érdekes EPOS újítás hajtóereje volt. Hofer 20 éven keresztül hű maradt elképzeléseihez, lenyűgöző kollekciókat fejlesztett ki lenyűgöző mechanizmusokkal, mindig szoros együttműködésben Jean Fillonnal.

ÚJ KORSZAK

A 2000-es évek elején Peter Hofer utódokat keresett, akik osztoznak a mechanikus órák iránti szenvedélyében.

Végül a Chonge-Forster családban találta meg őket, amely család mélyen gyökerezik a svájci óraiparban: Ursula Forster, aki a cég új elnöke lett, svájci óragyártó családból származik. Férje, Tamdi, aki a vezérigazgatói posztot vette át, évek óta a svájci óraipar felsővezetőjeként dolgozik.

2002-ben együtt vették át Peter Hofer vezetését, és azóta is fejlesztették az EPOS márkát, kibővítve a termékportfóliót és nemzetközivé terjeszkedve. A vállalatba beágyazott hosszú örökségre és tudásra építve mindig is rendkívül kifinomult mechanikai remekművek megalkotására összpontosítottak megfizethető áron, hűek maradva a cég szlogenjéhez: Artistry in Watchmaking.

Forrás:ITT

#epos #diver #karóra

karóra adás-vétel