Barion Pixel
1 150 000 Ft

Tudor Black Bay GMT „Pepsi” full szettben

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Tudor karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.07.08.
Adatlap
 • Modell Black Bay GMT
 • Stílus búvár, hétköznapi
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 41 mm
 • Gyártási év 2019
 • Funkciók GMT
 • Működése automata
 • Vízállóság 200 méter – 20 bar – 20ATM
 • Limitált széria nem
 • Fizetési mód készpénz

Tudor Black Bay GMT „Pepsi” full szettben

Eladó ez a gyönyörű Tudor Black Bay GMT „Pepsi” Ref: m79830rb-0001 A Tok átmérője 41mm In-house szerkezet 5652 COSC minősítéssel és 70 óra járástartalékkal 200M vízálló Két irányba forgatható festett kék-piros lünetta Domborított zafír üveg 2019-es EU vásárlás, teljes szettben, kártyájával, külső-belső dobozával, pótszemeivel kerül átadásra. Járása, vízállósága tesztelt, szervizt nem igényel. Kisebb hordásból eredő nyomok előfordulnak de összességében nagyon megkímélt, szép állapotban van. Kisebb értékű beszámítást meghallgatok. Új ára 1.9m ft körül. Budapesten megtekinthető, átvehető.

Tudor

A Tudor védjegyet 1926-ban a „Veuve de Philippe Hüther” svájci órás cég regisztrálta, Hans Wilsdorf, a Rolex órák alapítója nevében. 1936-ban Wilsdorf vette át magát, és 1946-ban megalapította a Montres Tudor SA céget.  A  márka célja egy olcsóbb óra kínálása volt, amely megőrizné a Rolex jó hírnevét. Az órákat eredetileg a polcon kívüli mozgásokkal szerelték fel, miközben Rolex minőségi tokokat és karkötőket használtak, lehetővé téve ezzel a Rolex megbízhatóságát , de alacsonyabb áron.  A Márka Oyster kollekciónak a negyvenes évek közepén történő megjelenésével a vízálló A korábban kizárólag Rolex-beli Oyster esetet a Tudor órákhoz adták hozzá.  Ezt 1952-ben megkapta az öntekercses rotort, amely szintén a Rolex tulajdonában volt, és amely az elkövetkező években a gyűjtemény alapját képezte.  Ugyanebben az évben bevontak a brit grönlandi tudományos expedícióba.

Oyster és a haditengerészet

Az Oyster tok és az öntekercses rotor átvétele megkönnyítette Cég átállását a szerszámórák gyártására. A francia haditengerészet (Marine Nationale) kulcsszerepet játszott egy búváróra létrehozásában, amely „”helyszíni”” kutatást és fejlesztést nyújtott.  A cég 1954-ben indította el első búváróráját, az Oyster Prince tengeralattjárót, amely 100 méterre vízálló . Ezt a távolságot 1958-ban 200 méterre növelték.  Az évek során a Submariner vonal számos olyan funkciót fogadott el, mint például a „”nagy korona”” és a „”hópehely keze””, amelyeket a mai búváróráin újra bevezettek.  A francia haditengerészet az 1950-es évek közepén kezdte használni a búvár órákat. Az 1960-as évek végén úgy, hogy mindegyiket katonai kiadású hevederekkel, vagy maguk a viselőik által adaptáltak. Ez a nyolcvanas évek közepéig folytatódott. 1964-ben a márka az Oyster Prince búvár óra gyártását is elindította, kifejezetten az amerikai haditengerészet számára .  Időközben 1957-ben elindult a Tudor Advisor, amely riasztási komplikációt tartalmazott .  Az első modellek az Oyster tokot használták és adaptálták a hang erősítésére. Később, 1969-ben, ezt egy „hagyományosabb” riasztási esetre változtatták, egy külső esettel vissza, hogy növeljék a riasztás hangerejét.

1970 Oysterdate

1970-ben a márka kiadta első kronográfját , az Oysterdate-t, egy manuálisan sebesített Valjoux mechanikus kalibrával, a 7734 -tel és egy bütykös mechanizmus kronográf funkciójával. Az 1971-ben bevezetett második sorozatot „”Montecarlo”” -nak hívták, mert a tárcsa egy kaszinó rulettkerékéhez hasonlít. A harmadik sorozat, a Oysterdate „Big Block”, volt az első kronográf bevezetni egy önálló kanyargós mozgását 1976  A Tudor Monarch gyűjtemény 1991-ben elindult, és a Tudor Hydronaut 1999.

A legújabb Tudor modellek

2009-ben a Cég jelentős márkájú újraindítást kezdeményezett új termékvonalakkal. Először jött a Tudor Grantour Chronograph  és a Tudor Glamour klasszikus órák gyűjteménye. Ezt 2010-ben a Heritage Chrono követte, amelyet az 1970-es évek Tudor „Montecarlo” ihlette.  A Heritage Chrono volt az első a Tudor Heritage órákból, amely Tudor legismertebb szüreti modelljeinek visszhangját tervezték, és egyben további szövetszíjjal is.

2011-ben megjelentek a Heritage Advisor ébresztőóra, a Fastrider Chronograph és a Clair de Rose női kollekció. 2012-ben a figyelem a búvárok óráira összpontosult a Heritage Black Bay-vel, a  Submariner korai modelleinek újraértelmezésével  és a Pelagos búvárórájával. A Pelagos-nak egy tokja van, amelynek mérete 42 mm, és titánból készül – ez az első óra, amely a Rolex családból készül.  500 méter mélységig vízálló is .  2013-ban a Heritage Black Bay elnyerte a „Revival” díjat a Grand Prix d’Horlogerie de Genève-n.  A Pelagos 2015-ben elnyerte a „Sports Watch” díjat.  2014-ben Tudor kibővítette a Heritage kollekciót a Rangerrel, egy 1967-es modellhez hasonló katonai stílusú órával.  A cég Style férfi és női ruhaórák sorozatát is beindították.  2015-ben Tudor elindította az Északi Zászlót, amelyet márka történetének egyik kulcsfontosságú pillanatára neveztek el, az 1952-es brit észak-grönlandi expedíciónak . Az Északi zászló volt az első modell, amelyen házon belüli mozgást hajtottak végre, az MT5621 kaliberű.  2016-ban és 2017-ben a „Gyártás” mozgalmakat bevezették valamennyi  sportórába, és kibővítettük a Black Bay búvárórák sorozatát. 2018-ban Tudor bejelentette a Heritage Black Bay GMT-t a Baselworldbenbecsületes. Ez volt az első Heritage Black Bay modell, amely rendelkezik a GMT funkcióval. A kék-vörös keret kialakítása egyúttal a testvérek, a Rolex márkájú Rolex GMT Master Pepsi modell tisztelgése .

Forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/Tudor_Watches

#tudor #tudorwatch #rolex #tudoróra #blackbay #pelagos #karóra

karóra adás-vétel