Barion Pixel
99 990 Ft

Seiko ‘King Quartz’ vintage karóra, 1978.11.

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2022.12.22.
Adatlap
  • Modell King Quartz

Seiko ‘King Quartz’ vintage karóra, 1978.11.

Kérlek olvasd el figyelmesen a hírdetést a legtöbb kérdésedre választ találsz!

Made in Japan. 1978 novemberi gyártás. Korához képest nagyon jó állapotú, gyári üveg, ami nem karcmentes, de szép állapotú, gyári jelölt acél szíj. Gyönyörű textúrált számlap, ami sérülés és foltmentes, rakott indexek, rakott dátumablak, rakott logó, dátumkijelzés, napkijelzés, gyári jelzett korona. Minden funkciója tökéletesen működik! Új, minőségi elemmel!

Garantáltan eredeti!

Márka: Seiko

Típus: 5856-5010

Csomagolás: Csak az óra, doboz és leírás nélkül!

Maximális csuklóméret: 21cm

Üveg: Ásványi kristály

Vízállóság: Cseppálló

Kronográf: Nem

Tok átmérő: 35x41mm

Tok magasság: 9mm

Tok anyaga: Nemesacél

Szíj anyaga: Nemesacél

Szerkezet: Japán kvarc

Minden vásárlásról számlát állítok ki, ha nem kéred akkor is! 🙂 Garancia: Használt órákra minden esetben 3 hónap! Új órákra pedig 1 év! Megtekintés és átvétel kizárólag Budapest 17. kerületében. GLS, Foxpost előre utalással vagy utnávéttel is lehetséges, ennek árairól kérlek érdeklődj. Ha bármilyen kérdés adódik, keress bizalommal, igyekszem válaszolni.

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

  • Szakurada Mamoru, 2005,
  • Terui Kijosi, 2007,
  • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. „”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel