Barion Pixel
99 000 Ft

Davosa Speedline Chronograph

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Davosa karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.07.12.
Adatlap
  • Működése kvarc

Davosa Speedline Chronograph

Eladásra kínálom a képeken látható órámat.

Karcmentes gyűjtői állapot.

Referencia szám: 16347015

Quartz kronográf szerkezet

Rakott indexekkel

Acél tok 42mm átmérő korona nélkül

Tömör szemes polírozott és szálcsiszolt acél szíj

Zafír üveg100m vízállóság (nem tesztelt)

Swiss made, eredeti dobozában, pót szemekkel, fityegő, kiskönyv

Új ára 398 Eur

Davosa

Az óráscégek hajlamosak arra, hogy termékeiket a médiából ismert arcok „bérlésével” propagálják. Látni, ahogy egy hollywoodi híresség vagy híres sportoló az óráját feltűnés nélkül a kamerák objektívébe fordítja, már egy kicsit sem szokatlan a luxusórák szegmensében. Figyelemfelkeltésről és eladásösztönzésről van szó. Néha viszont a dolgok kárára megy, ahogy a vásárló enged a média óriási nyomásának és ahelyett, hogy az órára és annak értékeire koncentrálna, csak a tartalom nélküli reklám veszi rá a vásárlásra.

Az óramárkák között csak néhány olyan található, mely teljesen lemondott a felfújt és túl drága marketingről a „kevesebb pénzt reklámra, több minőséget a vásárlónak” mottót követve. A DAVOSA egy közülük.

Minőségi óra

A Davosa magas minőségű svájci órákat gyárt és a szakmában már régóta az elismert nevek közé tartozik. A márkát, mint a szakértők, úgy a szakirodalom is értékeli, mégpedig a becsületességéért, mellyel az óragyártáshoz áll, a klasszikus dizájnért és nem utolsó sorban az ésszerűen beállított árakért. A DAVOSA modellekre – és mindegy, hogy férfi, női, mechanikus vagy quartz modellről van szó – a már említett klasszikus hozzáállás mellet a dizájnhoz és felépítéshez, jellemző még a sportos-elegancia is. Az utóbbi átfedi a repülős kronográfokat, az elárvult mutatókkal rendelkező nagy regulátorokat és a robusztus búvárórákat. Külön fejezetbe tartoznak a régimódi zsebórák és a limitált kiadású szkeletonizált időmérők, a nagyvonalúan metszett szerkezettel.

A múlt

Ahogy az már a svájci márkáknál lenni szokott, a kezdetekben, több, mint múltba kétszáz évvel ezelőtt, a Davosa is a dombos Jura régió nyugalmára hagyatkozott, mely Bázeltől Genfig húzódik. Nyáron a földműveseknek szolgált, melyekből télen, financiális helyzetük javítása érdekében autodidakta órakészítők, majd később minősített óraművesek váltak. A Hasler családnál sem volt ez másképp. Négy fiukból ketten elhagyták a Vallée de Joux völgyben lévő szülőfalvukat, és megélhetésük érdekében a Genfben és Bélyben elhelyezkedő óragyárakba mentek dolgozni. A másik kettőből, akik otthon maradtak, 1881-ben, az akkor húsz éves Abel Frederic Hasler, órakészítő pályára lépett. Kisszériás ezüst zsebórákhoz készített tokok gyártásával foglalkozott, melyek kidolgozottságuk precizitásával híresültek el.

Utódok

Fiai közül hatan foglalkoztak az órásmesterséggel, viszont csak egynek közülük vált az óragyártás a hivatásává és egyben szenvedélyévé is – ő volt Paul Hasler (1883 – 1977). Már kisgyerekként is elbűvölte őt az édesapja asztalán talált karórák bonyolultsága. Tanulmányai befejezése után összekuporgatott egy kis tőkét és pár évre rá megalapította saját cégét a Paul Hasler Terminages d’horlogerie-t. Mely több presztízsmanufaktúra szerkezetének összeszerelésére specializálódott.

Az 1930 – 1936-os években nehéz korszakon ment keresztül a cég. A magas munkanélküliség következtében Paul Hasler sok kortársa volt kénytelen befejezni tevékenységét. Cége számára vásárlóinak hűsége jelentette a menekvést, akik értékelték a Paul Hasler által bevezetett magas minőségi színvonalat. A cég újra felvirágzott David, Paul testvérének érkezésével 1946-ban, közvetlenül a 2. világháború után. Ekkor már a Hasler Freres név alatt próbálták ki a saját órák és szerkezetek gyártását. Vevőkörük nem csak Európára korlátozódott; az egyik legfontosabb exportpiacuk az Egyesült Államok lett. Ugyanis onnét is származtak olyan licenctulajdonosok, melyek nem rendelkeztek termelési háttérrel, így a Hasler testvérek szolgáltatásaiból profitáltak.  Valamivel később, 1953-ban, a cég átköltözött jelenlegi székhelyére, Tramelan városkába. A családi biznisz továbbra is jól működött. A cég struktúráiba belépett a Hasler család harmadik generációja és szinte vele együtt Kurt Wittwer is. Neki sikerült újabb piacokat szerezni és az üzleti részen felül felügyelte még a fejlesztést is a kezdeti, kreatív ötlettől a késztermékig. Ebben az időszakban a vállalat a specializáció útjára lépett a precízen kidolgozott mechanikus szerkezetek felé.

A kvarc korszak

A 70-es években a svájci óragyártók a távol keleti konkurensek nyomása alá kerültek. A műszaki forradalom, mely élén a Japán márkák álltak, arra a korra rendkívül pontos quartz szerkezeteket hozott, melyek masszív inváziója szinte eltüntette a hagyományos mechanikus modelleket. Az elemmel táplált és kvarcoszcillátor által irányított karórák sikerére reagálva 1974-ben a Hasler & Co S.A. felvette őket a portfóliójába.

Csaknem két évtized után elkezdődött a DAVOSA márka fenntartható fejlődésének korszaka. Az 1993-as év a Hasler & Co S.A. és a Bohle GmbH német óraforgalmazó cég együttműködése kezdetétnek éve is volt. Nem tartott sokáig és a mechanikus modellek reneszánszát élték Németországban. Ebben nem kis szerepet játszott a DAVOSA órák limitált szériás kiadásának sikere is. Az első kollekció tartalmazta a hárommutatós automata kronográfot ETA Valjoux 7750/7751-es szerkezettel, és más modelleket, beleértve a riasztóval felszerelt mechanikus karórákat és regulátorokat. A minőségi óragyártás elkötelezettjei és rajongói értékelik a tökéletes műhelyi kidolgozás, a svájci pontosság és modern dizájn kombinációját, mely alapeleme a klasszikus elveknek.

Együttműködés

Az ezredfordulón a Hasler & Co S.A. és a Bohle GmbH együttműködése Corinna Bohle szerződtetésével egy újabb szintre emelkedett. Vezetése alatt a márka stratégiai fejlődésének irányítása, a marketing és a disztribúció is Németországba helyeződtek át. Tovább tökéletesítették a Davosa órák dizájnjának kontúrjait, és sor került a termelés optimalizálására újabb beszállítók megszerzésével és jelenlétük kiterjesztésével a világ majd 40 országába. A Davosa márka történetét a következő pontokban próbáljuk időrendi sorrendbe tenni:

2003

Az első, hölgyeknek szánt mechanikus karóra. Bemutatták a Ladies´ Best Friends modelleket, melyeket később a Ladies´ Delight és Ladies´ Colour Delight szériákba soroltak.

2004

A Wright testvérek repülésének történelmi, 100. évfordulójának alkalmából bemutatták a Pilot Chronograph modellt. Az elismert német folyóirat, az Uhren-Magazin tesztjében megszerezhető maximális számú csillagocskát kapta.

2008

Ismét valami a hölgyeknek. Egy új kategória jön létre, melyben összpontosulnak a kézzel felhúzható szkeletonok. Az első modellt a jellegzetes névvel ellátott limitált kiadású Lady in Red testesíti meg. Ezt követte a fekete gyémántokkal díszített Lady in Black és a fehér topászokkal díszített Lady in White. Sikerük jelenleg a Salome (2013 óta) és a Grande Diva kollekciókban folytatódik.

2009

A Classic Skeleton limitált kiadása bekerült a Watch of the Year verseny TOP 10 helyezettje közé. A 100-darabos kiadás látványos gyűjtői kazettában került piacra. Az egyes modellek a Waterdrop, Pinstripe, White Rose és Black Rose neveket viselték.

2010

Bemutatták a Rallye Pilot Chronograph limitált edíciót.

2013

A Ternos és az Argonautic modellek meghozták a Davosa markának a Chronos Watch Magazine olvasói díjra való jelölést. Ugyanebben az évben az Argonautic Dual Time karóra egy héliummal feltöltött ballonra csatolva feljut 35000 méter magasságba, és a fagyos és ritka atmoszféra ellenére teljesen működőképes marad.

2014

A Davosa elkezdi tanulmányozni a tengeri mélységeket és rekordokat állít fel. A híres freediver, Nikolay „Nik” Linder megdöntötte az eddigi világrekordot, mégpedig egy Davosa Argonautic Lumis Gun karórával a csuklóján. A diver széria sikerét emeli, hogy a karóra a Watchtime.net olvasói szavazásában megszerezte az első helyet (0 – 1000 eurós kategóriában).

2015

Luca Tribondeau, osztrák freestyle síelő körbe utazza az egész világot, extrém sípályákat keresve. A Davosa nagykövetének szerepében teszteli a kiválasztott modellek valós körülmények közötti ellenállóságát. Legutoljára a Davosa Titanium karbon számlapos karóra volt a kiválasztott.

2016

Bemutatták a Davosa Pontus All Stars limitált kiadásait. A négy verzió négy különböző komplikációval a gépkocsi kultúra fejlesztésének négy mérföldkövét képviseli: Mercedes 300L, Jaguar E-Type, Renault Alpine, Alfa Montreal.

Forrás:https://www.prokarorak.hu/blog/davosa-brilians-orakeszites-a-media-zavaro-figyelme-nelkul

#davosa #karóra

karóra adás-vétel