Panerai

A Officine Panerai luxus olasz órák gyártója, és a Compagnie Financière Richemont SA 100% -ban tulajdonában lévő leányvállalata.

Az Officine Panerai órákat tervez, gyárt és forgalmaz az engedélyezett kereskedőkön és a világ tulajdonában lévő üzletekön keresztül. [1]  Giovanni Panerai (1825–1897) 1860-ban alapította az Officine Panerai-t Firenzében, Olaszországban .

A cég központja Genfben és gyárt órák Neuchatel, Switzerland mindkét mozgások gyártása házon és a mozgások által gyártott ETA SA

A Rolex SA által tervezett és gyártott Panerai órák szerepet játszottak abban, hogy segítsék a Decima Flottiglia MAS békaembereit a második világháború idején végzett műveleteikben . Figyelemre méltó termékek a Luminor és a Radiomir karórák.

Giovanni Panerai (1825-1897) megnyitotta az első karóra üzlet Firenze, Olaszország 1860.  Giovanni unokája Guido Panerai (1873-1934) bővült az óra üzlet „Orologeria Svizzera”  , és átvette a felesége családi vállalkozás , egy mechanikai műhely. 1915-ben Guido Panerai feltalálta a fegyverek látványát, amelyeket rádium-226 / cink-szulfid por megvilágított, kicsi, hermetikusan lezárt edényekbe zárva.  Radiomir, a rádium-alapú világító keverék neve a „”rádió mire”” -ből származik, amely olaszul a „”rádium látnivalók”” -ra utal. A Márka hivatalos beszállítója lett a Regia kikötőnek (az olasz királyi haditengerészetnek), mindenféle műszaki felszereléssel és precíziós műszerekkel. Minden  órák, kivéve a GPF 2/56 arra által tervezett és gyártott Rolex SA segítségével zsebóra mozgások által svájci gyártó Cortébert . Az első profi búvárórák gyártásának fő hajtóereje Hans Wilsdorf (Rolex) és Giuseppe Panerai.

A firenzei székhelyű műhely csuklóval viselt búvárműszereket gyártott, és 1935 és 1970 között körülbelül 1600 órát szállított (kb. 35 2533s, 1000 3646s, 24 6152s, 36 6154s, 500 6152 / 1s és 60 GPF 2 / 56s), legtöbbjük az olasz Marina Militare-be .  Az összes órát, kivéve a GPF 2/56-t, Rolex készítette, és G. Panerai e Filgio csak a számlapokat készítette ezekhez az órákhoz. A Cég által gyártott számlapokat megvilágítottuk egy Radiomir-rel, egy erősen radioaktív rádium- alapú önfényű vegyülettel, majd 1965 körül, a Luminor-nal, egy trícium által aktivált ártalmatlan vegyülettel .

A GPF 2/56-at (Egiziano Grosso) 1956-ban állították elő az egyiptomi haditengerészet számára. 1970-ig a társaság beszüntette az Órák óráinak szolgáltatását a Marina Militare számára, mivel ezek nem voltak költséghatékonyak, és nem feleltek meg a haditengerészet előírásainak. 1993-ban elindította termékeit a polgári piacon. A Márka megvásárlását követően a Richemont luxusóra-márkanévbe helyezte át a Márkát-t és megemelte az árakat.

Az egyik legritkább Panerai óra a második világháború katonai búvárórája. Ezt a történelmi órát George H. Rowson nevű brit katona vásárolta meg a második világháborúban  ahol ezt egy német békaember segítségével megszerezte, amikor a németek 1944 szeptemberében megakadályozták a hollandiai Nijmegen-híd megsemmisítését .

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Panerai

#panarai #military #diver #búvár #panaraikaróra #karóra

karóra adás-vétel