Fortis

A Fortis-t Walter Vogt alapította 1912-ben. Tizenkét évvel a megalapítását követően a Vogt John Harwood mellett , az automatikus karóra feltalálójánál kezdte meg a gyártást . 1926-ban a Fortis kiadta a szabadalmaztatott Harwood Automatic készüléket , az első öntekercses karórát a Baselworldnél . 1937-ben a Fortis megemlékezett a cég 25. évfordulójáról azáltal, hogy elõállította és forgalmazta elsõ kronográfát , beleértve a Rolls-ot és az Autorist. Az Autorist John Harwood is tervezte, és a heveder mozgását használta az órához. 1943-ig

A Cég bemutatta a világ első vízálló óráit a Fortissimo modellekkel.

Hivatalos Cosmonauts Chronograph automatikus fénykép. Lemania 5100 movt.

Fortis B-42 Marinemaster, hivatalos Cosmonauts 20 ATM, PVD titán bevonattal, szénszálas tárcsa, Powered by Automatikus ETA-2836-2

1962-ben az Spacematikus automatát úgy építették fel, hogy szélsőséges körülmények között és hőmérsékleti változásokkal szemben is megálljon. Az órát egy amerikai űrrepülés hét tagja tesztelte.  1994-ben a Márka szigorú kitartási teszteket vezetett be. Ugyanebben az évben a Star City Training Center a kiadott felszerelés részeként a Cég hivatalos kozmonautó kronográfját választotta. A Márka által gyártott automatikus karórák bizonyították űrképességüket az űrállomás védelmén belül és kívül. 1994 óta a Cég az Orosz Föderációs Űrügynökség által engedélyezett személyzettel ellátott űrrepülések kizárólagos szállítója .  1997-ben ugyanaz az őr, a Márka hivatalos kozmonauta kronográfja a MIR 97 német-orosz űrmisszió hivatalos órájává vált.

A Cég 75. évfordulója során bemutatta a Flieger automatikus gyűjtemény új kiadását.

2004-ben a Flieger kronográfot elnyerték az Év Európai Repülési Őrének alapító trófeájában.

A Márka világszerte számos katonai század számára szállított egyedi órákat, ideértve a következőket:

  • Jagdgeschwader (Németország)
  • 11 svájci harcos (Svájc)
  • Görög tigrisek (Görögország)
  • NATO erők (Magyarország)
  • Immelmann 51 (Németország)
  • Thunder Tiger műrepülő csapat (Tajvan)
  • Papa század (Magyarország)

1994-ben a Cég a Juri-Gagarin-Kosmonautentrainingszentrums berendezés szállítójává vált, amely egy kozmetikus oktatóközpont Oroszországban. Az amerikai űrrepülőgép Atlantisz dokkoló manővere alatt, 1994 szeptemberében, a „”űrhajósági hivatalos kronográf”” modellt a Mir űrállomáson viselték a kozmonauták a Sojus TM-19 misszió során.

1998-ban a Márka elindította a világ mechanikus riasztó funkciójú automatikus kronográfjának kifejlesztését, amelyet szabadalmaztattak az EP 0806712. sz. Szabadalmi bejelentéssel. Ezt az órát a zürichi óramérnök, Paul Gerber készítette.

2017-ben a FORTIS pénzügyi nehézségekkel szembesült. A társaság végleges adósságátalakítási moratóriumot nyújtott be.  Nem sokkal később a cég márkáját és helyét egy magánbefektető és a FORTIS rajongója, Jupp Philipp úr vette át. Ez vezetett az átnevezés Fortis AG a FORTIS órák AG. 

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Fortis_(Swiss_watchmaker)

#b-42 #b42 #fortis #karóra

karóra adás-vétel