Bell & Ross

A Bell & Ross egy francia luxusóramárka, amelynek székhelye Párizsban van, a gyártás pedig a svájci La Chaux-de-Fonds-ban. 1992-ben alapították a céget, amely a professzionális felhasználásra szánt Swiss Made órákra specializálódott.

A Márkát 1992-ben alapította Bruno Belamich (Bell) és Carlos A. Rosillo (Ross) egyetemi projektként. A cég óráit eredetileg a német Sinn cég gyártotta, de a partnerség 2002-ben felbomlott, nem sokkal azután, hogy a Chanel kisebbségi részvényes lett, és a gyártás ezt követően Svájcba került. A 2005-ös BR-01 modellel kezdődően a cég a repülőgépek pilótafülkéiben található műszerekhez hasonlítani hivatott szögletes órák tervezésével vált nevezetessé, és a márka szögletes tokozású BR modelljei a márka jellegzetes dizájnjává váltak, ma a cégnek három termékcsaládja van: Repülési, Tengerészeti és Vintage, amelyek különböző méretű tokokat, szerkezeteket és számlapstílusokat tartalmaznak, és a rajongók között olyan hírességek is megtalálhatók, mint Robert Downey Jr., Arnold Schwarzenegger és Gordon Ramsay.

A Vállalat 1992 óta szállít pilótaórákat a francia légierőnek, valamint az Escadron de Chasse 2/4 La Fayette és a francia űrprogram hivatalos óraszállítója. 2016 óta a Márka a francia Renault autógyártóval is együttműködik, hogy a Forma-1-es versenyautók vizuális megjelenése által inspirált órákat készítsenek.

Érdekességek a márkáról!

A Bell & Ross Vintage 123 Heure Sautante volt az első ugró órás óra járástartalékkal. Ezt 1992-ben mutatták be.

A Bell & Ross Space 1 volt az első automata kronométer, amelyet 1994-ben az űrben viseltek.

A Bell & Ross Hydromax 11 100 M volt a Guinness világrekordot tartó karóra vízállósági rekordja 11 000 méteren 1998-ban.

Forrás:Wikipedia

#bellross #bell&ross #urban #karóra

karóra adás-vétel