Barion Pixel
115 000 Ft

Újszerű CITIZEN PROMASTER CB5865-15E

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Citizen karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.08.21.
Adatlap
  • Stílus hétköznapi, military
  • Nem férfi
  • Számlap típusa analóg
  • Működése eco drive
  • Szíj fajtája bőr
  • Vízállóság 200 méter – 20 bar – 20ATM
  • Limitált széria nem
  • Fizetési mód átutalás, készpénz, PayPal utalás, Revolut utalás
  • Szállítási mód Foxpost

Újszerű CITIZEN PROMASTER CB5865-15E

Üdv!

 

Eladóvá vált egy makulátlan állapotú CITIZEN PROMASTER karóra, gyűjteményből.

 

Dupla dobozzal, a képen látható dokumentációval.

2020-as vásárlás.

 

A gyári, barna békazáras szíjon kívül jár még hozzá egy fekete bőr szíj is (ez van rajta), illetve egy, a fekete szíjhoz passzoló, nyomógombos pillangózár.

 

Egyetlen egy pici kopás van a tokon, de azt nem tudom lefotózni. A mutatók és az indexek nagyon élénken ragyognak a sötétben.

 

Cikkszám: CB5865-15E

Gondolom nem kell a típust bemutatnom, de itt van róla néhány info: Eco-Drive, Radio Controlled, zafír üveg, világidő, lumineszcens indexek és mutatók, nap kijelző, 24 órás al-számlap, akkumulátor töltöttség jelző, öröknaptár, ébresztőóra, stopper, kronográf, stb.

 

Személyes átvétel: BP-M0-Gyömrő vonalon rugalmasan

 

FoxPost: csak előreutalással (+1600 Ft)

Citizen

A márka története 1924-ben kezdődik, mikor a Shokosha Kutatóintézetben megalkották az első Citizen zsebórát. A nevet egyébként Tokió polgármestere üzenetértékűnek szánta. Az elnevezés voltaképpen egy utalás volt arra, hogy a polgári réteg számára is megvásárolhatóvá teszik az órákat.

Ez így is történt, még azután is, hogy a Citizen egyre nagyobb vállalattá nőtte ki magát. Mindvégig hűek maradtak az eredeti alapelvekhez: magas minőséget árultak megfizethető áron. A 30-as években kezdtek bele a karórák gyártásába is, amelyek sokkal praktikusabbnak bizonyultak a zsebóráknál.

A II. világháború előtt kizárólag Japánban értékesítették termékeiket, de az amerikai megszállás alatt az ellenséges katonák is kezdték megszeretni a praktikus és strapabíró japán karórákat. Ebből kifolyólag nem volt nehéz betörni a háború után a tengerentúli piacra sem.

A Citizen elhíresült arról is, hogy mindig valamilyen nagyobb médiaeseménnyel mutatta be legújabb különlegességét. Először 1956-ban egy köröző helikopterből dobták le újításukat, a Parashockot, ezzel demonstrálva annak ütésállóságát. Nem sokkal később vízálló karóráikat mutatták be úgy, hogy ezeket a Parawater névre keresztelt időmérőket egy bójára erősítették, és egyszerűen beleengedték a Csendes-óceánba. Természetesen miután kihúzták a bójákat az órákkal együtt, azok tökéletesen működtek és nem áztak be. Nem csak ezekkel a karórákkal nyújtott valami újat az emberek számára, hiszen a Citizen mutatta be az első napelemes, illetve a legelső rádiójellel vezérelt karórát is. Utóbbi mindösszesen 3 másodpercet késett évente, mellyel a világ legpontosabb karórája lett.

A XX-XXI. század fordulóján megjelent az az igény a vásárlók részéről, hogy egy karóra ne csak az idő mérésére szolgáljon. Ennek következtében elkezdődtek a bővítések, először a kijelző világításával vagy például a naptár funkcióval. Manapság már szinte odáig fejlődött a technika, hogy komplett számítógépet hordhatunk a csuklónkon. Mindezek mellett a Citizen végig meg tudta őrizni a rá jellemző stílust és eleganciát.

A japán karórák forradalmasították az óragyártást és némileg kiszorították svájci társaikat a piacról. A vállalat többek között olyan világszabadalmakkal büszkélkedhet, mint az eco-drive technológia. Ennek lényege, hogy a számlapon napfénygyűjtő cellák találhatók, amik az óra belsejében elektromos energiává alakítják a fényenergiát, így biztosítva az akkumulátorok folyamatos töltését.

A Citizen ma már a megbízhatóság és a pontosság szimbólumává vált, számtalan termékcsaládjával uralja a karóra piacot. Legyen szó a fiatalabb vagy az idősebb korosztályról, nőkről vagy férfiakról, a Citizen mindenki számára tud megfelelő karórát nyújtani.

forrás: szepseg-divat.bloglap.hu

#citizen #ecodrive #promaster #karóra

karóra adás-vétel