Barion Pixel
670 000 Ft

Hamilton Big Eye

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Hamilton karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.03.01.
Adatlap
 • Stílus hétköznapi
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 37 mm
 • Gyártási év 1970
 • Funkciók másodperc mutató, stopper
 • Működése kézi felhúzás
 • Szíj szélessége 20 mm
 • Szíj fajtája Bőr/műbőr
 • Vízállóság NEM VÍZÁLLÓ!
 • Limitált széria nem
 • Fizetési mód átutalás, készpénz, PayPal utalás, utánvét
 • Szállítási mód futárszolgálat, személyes átvétel

Hamilton Big Eye

Brand: Hamilton

Model: Big Eye 647001-3

Férfi karóra, mechanikus Valjoux 7733

Kövek száma: 17

Tok anyaga: rozsdamentes acél

Gyártási év: 1970 

Több, mint 40 éve vagyok a tulajdonosa, megkímélt állapotban van. 2022.augusztusában teljes szervizen esett át. Tisztítás és rugócsere után újra tökéletesen jár.  

Hamilton

1892

A Hamiltont a pennsylvaniai Lancasterben alapították, és zsebórákat kezdett gyártani. Kezdettől fogva a minőségen és a pontosságon volt a hangsúly, és ezek az elvek tették a Hamiltont a mai nemzetközileg elismert óramárkává.

1912

Az amerikai vasutak korai időszakában nem volt általános időzítési módszer, és gyakoriak voltak a balesetek. A Hamilton zsebórák pontossága segített megoldani ezt a problémát, és óráink hamarosan megkapták a The Watch of Railroad Accuracy címet.

1914

Az első világháború alatt az Egyesült Államok fegyveres erőinek hivatalos szállítójaként Hamilton katonák százait szerelte fel a háború alatt oly fontos megbízható időmérőkkel. Ez azt eredményezte, hogy a zsebórákról a kényelmesebb karórákra váltott a gyártás, ez a változás most is maradt.

1918

Több mint egy évszázaddal ezelőtt egy Hamilton repülési óra kísérte az első US Airmail szolgáltatást Washington, DC és New York City között. Ez volt a kezdete annak a hosszú történelmünknek, hogy műszaki időmérőket gyártottunk a repülő közösség számára, és ma is repülünk a pilóták csuklóján szerte a világon.

1926

Richard E. Byrd admirális lett az első pilóta, aki elérte az Északi-sarkot, 13 percig körözte azt, mielőtt visszatért a bázisra. Ezt az úttörő 15 óra 57 perces repülést egy Hamilton órával időzítette.

1927

A pilótaórák sokkal többet tesznek, mint az időt, és műszaki fejlesztéseink segítettek a korai pilótáknak biztonságosan megérkezni az első járatra Kaliforniából Hawaiira. Ezek a korai pilóták Hamilton pontosságára támaszkodtak az idő, a távolság és az irány kritikus számításai során, miközben a Csendes-óceán felett navigáltak.

1928

Hamilton jól ismert Piping Rock órája 1928-ban debütált, és a különleges gravírozású változatokat bemutatták a New York Yankeesnek, hogy megünnepeljék a World Series győzelmét abban az évben. A csapat tagja volt Babe Ruth és Lou Gehrig, a baseball leghíresebb játékosai.

1930-as évek

Mára a repülési pontosságáról híres Hamilton volt a négy nagy amerikai kereskedelmi légitársaság hivatalos órája. Hamiltont szintén hivatalos időmérőnek választották a New Yorkból San Franciscóba tartó legelső part-to-part közötti járathoz.

1932

Két Hamilton óra – egy Pipping Rock és egy Flintridge – jelent meg a „Shanghai Express” című filmben, és fontos eszközök voltak, amelyek előremozdították a film cselekményét. Ez volt az óráink legkorábbi megjelenése egy hollywoodi filmben.

1942

Hamilton leállította a fogyasztóknak szánt órák gyártását, hogy a második világháború alatt az Egyesült Államok fegyveres erőinek ellátásának óriási feladatára összpontosítson. Több mint egymillió órát gyártottunk, beleértve a karórákat és a tengeri kronométereket, és még az Army-Navy E díjat is kiérdemeltük a gyártás kiválóságáért.

1951

A békaemberek két Oscar-jelölést kapott. Hamilton szereplése a filmben robusztus és praktikus katonai óráinkat mutatta be működés közben a nagy képernyőn, és ez lett az egyik meghatározó filmpillanatunk.

1957

Hamilton forradalmasította az óraipart azáltal, hogy elkészítette a világ első elektromos elemmel működő óráját. A Ventura egyedi és futurisztikus pajzs alakú dizájnja, amelyet a neves ipari tervező, Richard Arbib alkotott, azonnali szenzációt keltett.

1961

A Ventura népszerűsége új magasságokat ért el, amikor megjelent a megasztár és a Rock and Roll mozgalom feje, Elvis Presley csuklóján. Az órát a legendás előadó karakterének választották a „Blue Hawaii” című zenés vígjátékában.

1962

A tervező Richard Arbib a Ventura kezdeti sikere után további elektromos órákat készített Hamilton számára, mindegyik aszimmetrikus kialakítással. Ezek közül talán a legdrámaibb az Altair volt, amiből 1600 darabos limitált kiadást készítettek.

1968

Stanley Kubrick 1966-ban kereste meg Hamiltont, hogy egyedi időmérőket készítsen új, futurisztikus filmjéhez, a „2001: Space Odyssey”-hez. A Hamilton tervezőcsapata egy karórát és egy asztali órát biztosított számára, amelyek majdnem olyan ikonikusnak bizonyultak, mint maga a film.

1969

Hamilton szerves szerepet játszott az első automata kronográf szerkezet, a Caliber 11 feltalálásában. Hamilton ismét részt vett az óragyártás történetének egyik legnagyobb áttörésében.

1970

A világ első digitális karórájának feltalálását 1970. május 6-án jelentették be a „The Tonight Show” című műsorban. Hamilton bemutatta a Hamilton Pulsar Time Computert: mozgó alkatrészek nélkül, semmihez sem hasonlított, amit valaha is látott.

1972

A Pulsar, a világ első digitális órája bemutatásra kerül a nagyközönség számára, örökre megváltoztatva az időmeghatározást. A kijelzőt a tömör arany tok oldalán található gombbal aktivált LED-ek segítségével hozták létre. Hamilton mindössze 400 darabot gyártott, amit 2100 dollárért adtak el, ami többet jelent, mint egy autó akkori ára.

1974

Május 16-án a Hamiltont eladták az SSIH-nak, amely a mai Swatch Group korábbi neve. Bár egy új csoport tagja, a Hamilton még mindig az Egyesült Államokban található, és megőrizte hírnevünket a minőségi, precíziós időmérők gyártása terén.

1980

Több év futurisztikus dizájnja után az 1980-as években a klasszikus darabok visszatértek az előtérbe. Hamilton újjáélesztette és újra bevezette a 20-as és a 60-as évek dizájnjait. A régi kedvencek, mint a Boulton, Ardmore, Wilshire és Ventura vezették a klasszikus órák trendjét.

1990

Hamilton szoros kapcsolata Hollywooddal az 1990-es években felerősödött, amikor olyan fő filmek szereplői csuklóján szerepeltek, mint a „Men in Black”, „Lethal Weapon 4”, „Independence Day”, „The Talented Mr. Ripley” és „Die Hard”. nevezz meg néhányat.

2003

Hamilton mind a központunkat, mind a gyártó létesítményeinket áthelyezte a svájci Bielben lévő óragyártás központjába. A lépés lehetővé tette Hamilton számára, hogy megkezdje a „svájci gyártmányú” minőségi jelzést minden, az új helyszínen gyártott órára.

2005

Hamilton a vezető műrepülőpilótával és hivatalos márkanagykövettel, Nicolas Ivanoffal kötött partnerséget, és a Red Bull Air Race-szel és a Svájci Műrepülő Szövetséggel szorosan bekapcsolódott a légiversenyek és műrepülés izgalmas világába.

2006

Hamilton a legelső Hamilton Behind the Camera Awards házigazdája volt Hollywoodban, hogy megünnepeljék a színfalak mögött dolgozó hősöket. A képernyőn kívüli tehetségek elismerését a legjobb filmszínészek és -rendezők által átadott díjak is alátámasztották.

2011

A mozgásspecialista ETA-val együttműködve Hamilton kifejlesztette saját, személyre szabott automata kalibereit, a H-21-et és a H-31-et. Három évvel később a H-10, H-30 és H-40 következett, amelyek mindegyike megnövelt, akár 80 órás teljesítménytartalékot kínál a viselőknek.

2011

Hamilton szorosan együttműködött új légiközlekedési partnerünkkel, a híres Air Zermatt mentőszolgálattal a Khaki Flight Timer fejlesztésén. Hamilton emellett a világ minden tájáról érkezett legkiválóbb légiosztagokkal kezdett dolgozni, ezzel megőrizve státuszunkat a pilóták kedvenc órájaként.

2014

Hamilton folytatta szoros kapcsolatát a filmek világával, együttműködve azokkal a tervezőkkel, akik az „Interstellar” című nagy sikerű filmen dolgoznak, amely filmben az idő kulcsszerepet játszik. Hamilton tervezőkkel dolgozott, hogy kidolgozzon egy egyedi darabot a Jessica Chastain által alakított főszereplő számára, amelyet a rajongók szeretettel „The Murph” néven ismernek majd.

2015

Hamilton Ridley Scott epikus kalandjának, a „The Martian”-nak a főszereplő csuklóján jelent meg a képernyőn. A Khaki BeLOWZERO hangsúlyozta Mark Watney karakterének erejét és elszántságát, akit Matt Damon alakít, és aki egy marsi küldetésben marad.

2017

Hamilton ünnepelte az ikonikus Ventura, a világ első elektromos órájának 60. évfordulóját. A Ventura 1957-es indulása óta rajongók hadát szerezte, köztük Elvis Presley szupersztárt.

2018

Hamilton büszkén ünnepli az égbolt időzítésének első évszázadát. 1918 óta a professzionális pilóták a Hamilton órákat választják, hogy elkísérjék őket a pilótafülkébe innovációnknak, pontosságunknak és precizitásunknak köszönhetően.

2019

A reflektorfényt Hollywooddal való szoros kapcsolatunkra és a mozi középpontjában álló munkánkra helyezzük. A több mint 500 főbb filmes megjelenéssel és a mérföldkőnek számító pillanatok lenyűgöző katalógusával az ezüstvásznon Hamilton a filmkészítők választása.

2020

Az első amerikai vasutak szinkronizálásától az elektromos és a digitális óra feltalálásáig Hamilton 1892 óta az úttörő fejlesztések élére áll. Az új évtized elején ünnepeljük a játékot megváltoztató hozzáállást és úttörő szellemet, amely garantálta időzítés változása az óragyártásban és a világban.

Forrás: ITT

#hamilton #ventura #khaki #bigeye

karóra adás-vétel