Barion Pixel
160 000 Ft

Eladó Seiko SBDC033J1 SUMO karóra.

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.08.08.
Adatlap
 • Stílus alkalmi, antik, búvár, hétköznapi, military, retro, sportos
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 43 mm
 • Funkciók dátum, forgatható lünetta, menetes koronazár, világító számlap
 • Működése automata, kézi felhúzás
 • Szíj szélessége 20 mm
 • Szíj fajtája acél
 • Vízállóság 200 méter – 20 bar – 20ATM
 • Limitált széria igen
 • Fizetési mód átutalás, Barion utalás, készpénz, PayPal utalás, utánvét
 • Szállítási mód Foxpost, futárszolgálat, Packeta, posta, személyes átvétel

Eladó Seiko SBDC033J1 SUMO karóra.

Gyűjteményemből eladó a képeken látható, konkrétan új állapotú Seiko SBDC033J1 „SUMO” karóra.

 

Szerkezet: 6R15-ös, másodperc stoppos, koronáról is húzható automata szerkezet. Pontos és megbízható működés jellemzi.

 

Szíj: 20mm-es gyári acél karperec. Hibátlan, teljes hosszúságú, a szemeken és a csaton egy darab karc sem található!

 

MADE IN JAPAN! 

 

Üveg: Gyári, karcmentes hardlex üveg.

 

Az óra teljesen gyári állapotú, sem polírra, sem lünetta cserére nem került sor. Ebben a kiváló állapotában világviszonylatban is ritka példány. 

 

Doboza és papírjai nélkül kerül átadásra. Pár hónapja vásároltam egyenesen Japánból. 

 

Csere köszönöm, de most nem érdekel.

 

Ár.: 160.000Ft

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

 • Szakurada Mamoru, 2005,
 • Terui Kijosi, 2007,
 • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. „”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel