Barion Pixel
2 000

Baume&Mercier Clifton Club 10341 Full set

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Baume & Mercier karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.03.10.
Adatlap
  • Stílus hétköznapi, sportos
  • Számlap típusa analóg
  • Óratok átmérője 42 mm
  • Garancia 12 hónap
  • Funkciók dátum, forgatható lünetta
  • Működése automata, kézi felhúzás
  • Szíj fajtája kaucsuk
  • Vízállóság 100 méter – 10 bar – 10ATM
  • Fizetési mód átutalás, készpénz, Revolut utalás
  • Szállítási mód futárszolgálat, posta, személyes átvétel

Baume&Mercier Clifton Club 10341 Full set

Eladó Baume et Mercier Clifton Club automata óraAz egyik legrégebbi svájci óragyár(1830) egy gyönyörű, sportos, fekete darabja.

42 mm, 26 köves, 38 óra járástartalék,100m Wr

Link a bővebb hivatalos leíráshoz:

https://www.baume-et-mercier.com/us/en/collections/clifton-club-men/watch-clifton-club-10341-date.html

Full set, minden tartozék.Dupla doboz, Certificat, Garancia kártya, kiskönyv … 1 év garancia!Az óra vadonat új, sosem volt használva. Tökéletes állapotban.Ára 2000€ , vagy ennek megfelelő Ft.

Baume & Mercier

A cég 1830-as megalakulása óta tekintélyes órákat készít azoknak a férfiaknak és nőknek, akik szeretnék megörökíteni életük fontos pillanatait.

A mára a Richemont csoporthoz tartozó, és a nevéhez fűződő sikeres egyesületek múltjával a Baume & Mercier karórák gazdag örökségét építette fel, amelyet kortárs változataiban keres fel.

LEGFONTOSABB DÁTUMOK:

1830

A Baume & Mercier története 1830-ban kezdődött , amikor Louis-Victor és Célestin Baume testvérek órákat kezdtek el árulni Les Boisban, egy faluban a svájci Jurában. A két testvér irigylésre méltó hírnévre tett szert a kivételes, a legújabb innovációkat magában foglaló időmérőkkel, és a cég egyre erősödött. Soha nem tértek el mottójától, miszerint „csak a tökéletességet fogadjuk el, és mindig a legjobb minőségű órákat gyártsák”, üzletük gyorsan növekedett.

1851-TŐL 1892-IG

Az új területekben rejlő lehetőségek tudatában a vállalat „Baume Brothers” néven fióktelepet hozott létre Londonban. Ez volt a nemzetközi terjeszkedés kezdete. Hamarosan kiterjedt az egész Brit Birodalomra, átívelve Indiát, Afrikát, Ausztráliát, Új-Zélandot, Szingapúrt és Burmát. A 19. század végén a cég már szilárd nemzetközi hírnévre tett szert, és külföldön megkerülhetetlen óragyártó szereplővé vált.

Louis-Victor meg volt győződve arról, hogy az órák a nők számára is vonzóak, ezért 1869-ben egy arany zsebórát adott lányának, Mélinának. Eközben a cég kronográfokat és nagy bonyodalmakat gyártott, különösen percismétlőket, naptárakat és turbillonokat. Időmérő műszereinek köszönhetően a cég tíz Grand Prix díjat és hét aranyérmet nyert nemzetközi kiállításokon és bemutatókon Párizsban, Melbourne-ben, Zürichben, Amszterdamban, Londonban és Chicagóban. Amellett, hogy gyönyörűek és rendkívül összetettek, a Baume órák ritka fokú pontosságot is tanúsítottak. Pontossági rekordokat döntöttek és különböző időmérő versenyeket nyertek, különösen a London melletti Kew Obszervatórium precíziós időmérő próbáit. 1892 -benEz utóbbi versenyt Baume egy tourbillon szerkezetű kronométeres zsebórával nyerte meg, amelynek pontossága több mint tíz évig páratlan maradt.

1918 KÖRÜL

Az 1920-as évek elején a cég igazgatója, William Baume egyesítette erőit Paul Mercierrel. Együtt 1918- ban megalapították a Baume & Mercier – Genève céget . A cég hamarosan a karórák egyik legaktívabb cégévé vált azáltal, hogy rendkívül kiegyensúlyozott, különleges formájú modelleket kínált. 1919- ben a cég elnyerte a Poinçon de Genève kitüntetést, a legmagasabb kitüntetést az óragyártás területén, amely egy darab kiemelkedő mesterségbeli tudásáról és minőségéről tanúskodik.

1920-TÓL 1930-IG

Paul Mercier felismerte annak fontosságát, hogy a márka haladjon a korral és lépést tartson a trendekkel. A Roaring Twenties a női emancipációról szólt, a Baume & Mercier pedig arra törekedett, hogy a nők minden vágyát teljesítse.

Az 1940-es években a nőiesség mélyreható megértésére építve a Baume & Mercier piacra dobta egyik legsikeresebb modelljét: a Marquise-t. Ez a karperec stílusú karkötőben található ékszeróra egyszerre vonzó és praktikus volt. E kreatív lendülettől ösztönözve a márka számos kitűnően kreatív és elképesztően modern női órát kínál. Ezzel bebizonyosodott, hogy a női órák nem pusztán a férfias modellek miniatürizált és leegyszerűsített értelmezései. A nőiesség már akkor is a Baume & Mercier értékrend szerves részét képezte – határozottan modern attitűdről árulkodik.

1940 KÖRÜL

A Paul Mercier érkezésével felpörgetett vállalat lerakta egy olyan vállalati filozófia alapjait, amely még mindig olyan időszerű, mint valaha. Ettől kezdve az órarendi mesterséget az időtlen elegancia testesítette meg. Ebben a piaci szegmensben igazi úttörő, a Baume & Mercier az első „formás” (nem kerek) karórák piacra dobásával szerzett magának hírnevet az új termékek iránt érdeklődő közönség körében.

A teljes Art Deco időszak alatt a márka érvényesítette stílusát, és maradandó nyomot hagyott az óratervezés területén. Legyen szemtanúja a Hampton kollekciónak, amelyet az 1940-es években piacra dobott téglalap alakú óra ihletett . Ez az elegáns, városi óra időtlen dizájnjával lépést tart az élet számos különleges pillanatával, megtestesítve az utánozhatatlan eleganciával oltott életművészetet.

1950-TŐL 1960-IG

A cég továbbra is az egyensúlyra törekedett a tervezésben, amelyet a görög Phi betű jelképez, amely az aranymetszés szimbóluma, valamint a Baume & Mercier logó 1960 óta . Ez lefektette az archetipikus hagyományos köróra alapjait. Így piacra dobott különféle kronográfokat, amelyek olyan funkciókkal vannak felszerelve, mint a holdfázisok vagy a hármas dátumkijelzések, valamint az egyszerű kialakítású, lecsökkentett számlappal rendelkező kerek órák gyűjteménye.

Ezek az emblematikus Golden Fifties órák lehetővé teszik a márka számára, hogy visszatérjen gyökereihez, és ihletet merítsen a múltból olyan kollekciók létrehozásához, mint a Capeland és a Classima, valamint az új Clifton sorozat.

1970 KÖRÜL

Az 1970-es években a Baume & Mercier olyan innovatív formájú órákat kínált, mint a Galaxie vagy a Stardust modellek. Ezek a modellek tökéletesen tükrözik a márka benne rejlő kreativitást, és olyan rangos nemzetközi elismeréseket nyertek el, mint a Baden-Baden-i Arany Rózsa. 1973- ban a Baume & Mercier előrevetítette a társadalmi változásokat azáltal, hogy bemutatta a Rivierát, a világ egyik első acél sportóráját.

1988-TÓL 2013-IG

1998 -ban a cég csatlakozott a Richemont csoporthoz, és számos sikeres modellel gazdagította kollekcióját, mint például a Hampton és a Linea órák, amelyek azonnal a márka zászlóshajója lettek. A Baume & Mercier jelenleg öt kollekciót kínál, amelyek a minőségi óragyártás lehető legjobb reprezentációját kínálják: Hampton, formázott órákhoz, férfiaknak és nőknek egyaránt; Capeland, kronográfokhoz és Worldtimer órákhoz; Classima azoknak, akik hajlamosak a minimalista dizájnra; Linea elegáns és dinamikus nők számára; és végül az új Clifton kollekció, amely megfelel a városiak elvárásainak, akik egy klasszikus, de kortárs időmérőt keresnek, amely szellemében kortárs, de formavilágában hagyományos.

Forrás: ITT

#baumemercier #classima #riviera #baume #karóra

karóra adás-vétel