Barion Pixel
800 000 Ft

Alpina Startimer Pilot

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Alpina karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.09.05.
Adatlap
  • Stílus hétköznapi
  • Nem férfi
  • Működése automata

Alpina Startimer Pilot

Eladó Alpina Startimer Pilot Automatic óra. Sorszám: AL-860GB4S6/BHibátlan állapotban van. Garancia van rá. Eredeti dobozban van, garancia könyvvel.

ALPINA TÖRTÉNETE

Az Alpina már a kezdetektől fogva, már 1883-tól fogva az óraszerkezeti innovációhoz kötődik. Legyen szó a kiváló munkakörnyezet megteremtésének innovatív módjáról, vagy az új minőségellenőrzési kritériumok bárki mást megelőző bevezetéséről, az Alpina mindig is kereste a megoldását annak, hogy javítsa a dolgok elvégzésének módját.

Meg volt győződve arról, hogy az Alpina az óráinak minősége, tartóssága, pontossága és formatervezése miatt világszerte rendkívül sikeres lesz. Sportolóknak, mérnököknek, technikusoknak és kalandoroknak akarta biztosítani az ideális órát. Hauser 1938-ban az „Alpina 4” koncepció bevezetésével valósította meg vízióját.

Ezen elvek és tulajdonságok szigorú betartása révén a legendás „Alpina 4” órák az alpinisták, a légierő pilótái, a búvárok, a haditengerészet és a katonaság kedvenc időmérőjévé váltak.

Minden olyan területen, ahol az abszolút megbízhatóság kritikus volt a küldetés teljesítéséhez, az „Alpina 4” a megbízható időmérés alappillére lett.

Az igazán innovatív „Alpina 4” gyártási követelményeinek folyamatos betartása páratlan sikereket hozott a vállalatnak egészen az 1970-es évekig, amikor az úgynevezett „kvarcválság” erősen negatív hatással volt a svájci mechanikus óragyártókra.

Az 1920-as években az Alpina már világszerte több mint 2000 értékesítési helyen volt kapható, ami akkoriban kivételes számnak számított. Nem túlzás azt állítani, hogy az Alpina volt az egyik első vezető svájci óragyártó.

Az Alpina alapját képező eszmék és innováció ma is élnek genfi manufaktúránkban, ahol professzionális sportórákat készítünk a legszigorúbb óraműszaki szabványok szerint.

A SPORTÓRA FORRADALOM

Gottlieb Hauser minden más óragyártónál jobban megalkotta a ma ismert sportóra koncepcióját.

Az Alpina története eredetileg akkor született meg, amikor a svájci óragyártás látnoka, Gottlieb Hauser megalapította az „Alpina Swiss Watchmakers Corporation”-t, és ezzel egyesítette a vezető svájci független órásmestereket, akik „alpinisták” néven váltak ismertté.

Kezdetben a vállalatot azért hozták létre, hogy az együttműködő gyártók és beszállítók szövetségének létrehozásával optimalizálják a szerkezetek és az időmérők gyártását, de az Alpina hamarosan saját kaliberek és kronométerek kifejlesztésébe és gyártásába kezdett. 1901-ben bejegyezték az „Alpina” védjegyet, amely először jelent meg a Gottlieb Hauser által gyártott csúcskategóriás kalibereken és órákon.

A tömeggyártású, olcsó és személytelen órák megjelenése majdnem az Alpina bukásához vezetett, mivel a vállalat nem volt hajlandó feladni a mechanikus órák szabványait.

A nehézségek ellenére azonban az Alpina független vállalat maradt, és 2002-ben visszatért, folytatva Gottlieb Hauser óraművészeti örökségét, és biztosítva, hogy csillaga a jövőben is fényesen ragyogjon.

2003 óta az Alpina négy teljesen új, teljesen saját fejlesztésű és gyártású komplikációt mutatott be.

Az AL-980 Tourbillon (az első Alpina Tourbillon a vállalat évszázados történetében); az AL-718 World Timer (24 időzóna megjelenítése a számlapon);

az AL-950 Automatic Regulator és az AL-710 Small Date mind-mind azt jelentették, hogy az Alpina újra olyan névvé vált, amellyel számolni kell a svájci óragyártás világában.

2006-ban az Alpina még egy fontos lépést tett a jövőbe vezető úton, amikor egy új, kifejezetten erre a célra épített gyártási helyszínre költözött Genfbe, a luxusórák egyik szellemi otthonába, amely egyben az Alpina márka ősi otthona.

2013-ban ünnepeltük a 130. évfordulónkat, kitartva filozófiánk mellett, hogy a legideálisabban gyártott órákat állítsuk elő azok számára, akik elég bátrak ahhoz, hogy részt vegyenek a legigényesebb és legextrémebb sporttevékenységekben.

2014-ben, 76 évvel azután, hogy 1938-ban az Alpina „4”-essel bevezette a modern sportóra fogalmát, az Alpina visszatér a „4” fogalmával az Alpiner kollekciójában. Az Alpiner „4” egy professzionális sportóra, amely a négy sporttulajdonsággal rendelkezik: Antimágneses, 2.Antishock, 3.Vízálló, 4.Rozsdamentes.

2015-ben az Alpina feltalálja a Horological Smartwatch-ot, egy svájci gyártmányú, összekapcsolt órát, analóg idő és számszerűsített önműködő funkciók kijelzésével, az óra mutatóinak segítségével. Ugyanebben az évben az Alpina egy új, házon belüli kalibert is bemutat, az AL-760 Automatic Flyback Chronograph-ot. Ez a kaliber újraértelmezi a flyback mechanizmust a szabadalmaztatott „Direct Flyback” technológia révén, amelyet az Alpina talált fel. Ez a technológia jelentősen növeli a flyback mechanizmus megbízhatóságát és robusztusságát.

Forrás:https://alpinawatches.com/pages/the-brand

#alpina #alpiner #startimer #seastrong #comtesse

karóra adás-vétel