Pierre Cardin

1922-ben Olaszországban született Pierre Cardin , innovatív formabontó tervező volt.

Franciaországban nő fel. Lenyűgözve a divat világától, 14 évesen kezdi meg a gyakorlatot egy szabóval, majd Párizsba költözik, hogy a couture iparban dolgozzon, miközben építészetet tanul.

A fővárosba érkezése után nem sokkal keresztezi útját Christian Diorral, aki arra kéri, hogy dolgozzon az újonnan megnyílt műtermében. 1950-ben, érezve, hogy az ipar változik, megragadja az esélyét, és megnyitja saját maison de couture-ját.1953-ban mutatja be első kollekcióját, és azonnal nagy sikert arat. Futurisztikus stílusának, merész és merész kreativitásának köszönhetően Cardin hamarosan nevet szerez magának. Innentől kezdve a couturier minden lépése nyerő lépés. Innovatív és látomásos kollekciókat mutat be, öltözteti a Beatles-t, úttörő szerepet tölt be a prêt-à-porterben, amely nagy divatot hoz a középosztályba … Előre látva az engedélyezési lehetőségeket, több mint 70 éves karrierje alatt sikerült elterjesztenie egyedi dizájnját az egész világon. . Manapság Pierre Cardin esztétikája világszerte elismert, és továbbra is jelentős befolyással bír a divat világában. A kiállítások tisztelettel adóznak eredményeiért szerte a világon: New Yorkban (2019 júliusától), Németországban Dusseldorfban (2019 szeptemberétől) és a tervező saját párizsi múzeumában.

Óráink a hiteles és könnyed párizsi életmódot ünneplik. Merészek, mégis elegánsak és elegánsak. A la joie de vivre jellegzetes ünnepe – az élet öröme.

Pierre Cardin ikonikus aláírása a jelenlegi trendekkel kombinálva folyamatosan inspirálja kollekcióinkat. Ennek eredményeként időmérőkkel kell rendelkezniük, amelyek időtállóvá válnak.

Forrás: https://www.pierrecardinwatches.com/

#pierecardin #karóra #dizájn #desing

karóra adás-vétel