Northgate!

Willem Kamerman, 10 éves korában kezdett el érdeklődni a mechanikus órák iránt és nagymamája lepte meg az első Sandoz karórájával. A későbbiekben minden időt, pénzt, ennek a szenvedélyének szentelt és elvégzett egy órakészítő tanfolyamot. 2005-ben elkezdte a Blancier, kézzel készített szépségeket gyártani, amelyek mind mechanikusak voltak és rendelésre készültek, a vásárló saját igényei alapján összeállítva.

Az órásmester barátai Németországban dolgoztak a modelleken és továbbra is együttműködtek, amikor elkezdtek Hollandiában órakészítő tanfolyamokat szervezni. 2014-ben megalapította a Bjorn Hendal márkát, amit aztán 2017-ben eladott. Miközben tartott a COVID-19 lezárás, létrehozta a Northgate márkát 2020 októberében, melynek gyümölcsét 2021 júliusa óta élvezhetjük.

Willem szeretett volna egy olyan minőségi ketyegőt megalkotni, ami olyan tulajdonságokkal is bír, melyek nem jellemzőek ebben az árszegmensben. Svájci, Ronda 762 kvarc szerkezet jár benne és szándékos tervezési döntés alapján, nem került a számlapra másodpercmutató (személy szerint én nem is hiányolom erről a modellről), aminek köszönhetően, akár 10 évig is képes gondozásmentesen tenni a dolgát.

Tükröződésmentes zafírüveget kapott és a számlapon található, gyémántvágott indexekbe és mutatókba svájci BWG9 superluminova került, ami nappal fehér, sötétben pedig halvány kéken ragyog. Ez ugyanaz az anyag, amit a Rolex használ, csak ők máshogy hívják. Az óraház magas minőségű 316L acélváz és bármilyen öltözékhez passzol a kialakítása miatt, legyen az akár elegáns, akár sportos. Egy ing ujja alá is kényelmesen befér, ugyanis csak 7mm vastag.

Első körben 40mm-es méretben kezdtek el készülni a csodásabbnál csodásabb színű karórák, majd később 34mm-es változatban is elérhetővé váltak. Ahogy látom, folyamatosan bővül a színvilág, de ami állandó marad az nem más, mint a szálcsiszolt fémszíj és a fantasztikus minőség.

Forrás: https://egyoras.hu/ 

#northgate #northgatewatch #northgatekaróra #karóra

karóra adás-vétel