Movado

A Movadot LAI Ditescheim & Freres SA néven alapították 1881-ben La Chaux-de-Fonds-ban , Svájcban , Léopold Achille Isidore Ditesheim által. 1905-ben a cég megváltoztatta nevét Movado-ra. 1983-ban a cég megvásárolta a North American Watch Corp. által alapított Gedalio Grinberg , a kubai születésű zsidó , aki elmenekült Fidel Castro „s marxista forradalom 1960-ban a családjával.

Fia, Efraim Grinberg , a Movado Group, Inc. elnöke és vezérigazgatója. Márka észak-amerikai elnöke Alan Chinich. 2006-ban a Cég ünnepelte az Órás 125. évfordulóját.

1999. február 23-án a Movado Group, Inc. befejezte a Piaget üzletének a VLG North America, Inc. részére történő eladását mintegy 30 millió dollárért.  2018 augusztusában a Cég több mint 100 millió dollárért megvásárolta a watch-startup MVMT-t , amelyet 2013-ban alapítottak.

A társaság forgalomba hozza a Natúr George Horwitt amerikai tervező által 1947-ben tervezett Museum Watch- ot . A Bauhaus befolyása alapján az óramutató számlap nagyon egyszerű kialakítással rendelkezik, amelyet egy magányos pont határoz meg 12-nél, és délben a napot szimbolizálja. Először a „Vacheron & Constantin-LeCoultre Watches Inc.” nevű svájci órák amerikai importőre készítette. (nem a svájci Vacheron Constantin órát )  , később a Cég gyártotta. Horwitt számlapját 1960-ban választották ki a New York-i Modern Művészeti Múzeum állandó formatervezési gyűjteményéhez, az első számlap ezt a megkülönböztetést kapta. Márka végül 1975-ben elszámolt a Horwitttel 29 000 dollár (128 000 dollár 2015 dollárban) befizetésével. Horwitt halálát követően Cég elkezdte a Horwitt és a Museum Watch tervezésének nagy népszerűsítését.  Edward Steichen fotós Horwitt terveit „”az egyetlen valóban eredeti és gyönyörű forma ilyen objektumnak”” nevezte. Az egypontos tárcsa most megjelenik Movado sok időmérőjében.

A Cég Csoport márkái közé tartozik a Movado, a Concord , az EBEL és az MVMT , valamint az engedélyezett márkák: Olivia Burton, Coach , Hugo Boss , Lacoste , Tommy Hilfiger Scuderia Ferrari , Rebecca Minkoff és Uri Minkoff. A Movado korábban más engedélyezett márkákat gyártott, valamint a korábban a Piaget tulajdonában volt .

Forás : https://en.wikipedia.org/wiki/Movado

#movado #karóra

karóra adás-vétel