Junghans

1861. április 15-én Erhard Junghans alapította a Junghans und Tobler társaságot testvére, Jakob Zeller-Toblerrel együtt Schrambergben.

Junghans Uhren GmbH egy német órát és óra gyártó. A Márka volt a legnagyobb órás gyár, több mint 3000 alkalmazottal 1903-ban.  A cég Rottweil kerületben található, Schramberg nevű városban , Baden-Württembergben , Németország délnyugati részén.

A vállalat 1927-ben kezdte el karórák gyártását. Az 1950-es évektől kezdve a Bauhaus tervezője, Max Bill órákat készített a Cég számára, és a kapcsolat sok évig tartott. Kiemelkedő példája az 1956–57-ben tervezett falióra, amely a Modern Művészeti Múzeum gyűjteményében található . Bill 1962-ben mechanikus karórákat készített a Cég számára is. Ők voltak a hivatalos időmérő a 1972-es nyári olimpián a müncheni .

A cég gyártott a karórákon kívül, asztali órát, fali órát , ébresztó és kandalló órát is.

Az 1980-as évek végén a Márka bevezette az első rádióvezérelt asztali órát a világpiacon. 1990-ben következett az első rádióvezérelt karóra, a MEGA 1 . 1995-ben a Cég napelemes órát mutatott be kerámia házban. A Seiko japán óragyártóval együtt a Márka globálisan orientált karórát fejlesztett ki, amely automatikusan beállítja a helyi időt a megfelelő időzónákban .

Hadiipar

Junghans Microtec GmbH gyárt gyújtó -technology a tüzérség , habarcs , közepes kaliberű, tartályok , páncéltörő és rakéták . Ez a Cégcsoport  Dunningen-Seedorf kisvárosában található, Schramberg közelében . A társaság 76 – 203 mm-es biztosítékokat gyárt. A kis német Wiesel AWC tartály a Junghans MFZ / M biztosítékot használja szokásos teljesítményként.

2010 decemberében a WikiLeaks az Egyesült Államok terrorizmusellenes tisztviselőitől dokumentumokat tett közzé, amelyek szerint a Cégcsoport  gyártóberendezéseit terrorista támadások veszélyeztetik.

Forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/Junghans

#junghans #junghanswatch #junghanskaróra #karóra

karóra adás-vétel