Bulgari

A ma az LVMH-csoportba integrált, a luxusékszerek, óragyártás, parfümök, kiegészítők és szállodai szegmensek nemzetközi szereplőjeként beépült Bulgari Olaszországban alakult meg, amikor Sotirio Bulgari görög ezüstműves 1884-ben megnyitotta első üzletét a római Via Sistinán.

A 20. század első néhány évtizedében a Bulgari testvéreknek a féldrágakövek és az ékszerek iránti szenvedélyüket kellett folytatniuk. A második világháború végén Bulgari a görög-római klasszicizmus, az olasz reneszánsz és a 19. századi római iskola ihlette stílust vette át. A Dolce Vita évei alatt a nemzetközi high-social szett kedvelt márkája és különösen Elizabeth Taylor és Audrey Hepburn szilárd kedvence lett, ezért az 1970-es években megkezdte nemzetközi terjeszkedését.

Ezzel egy időben a vállalat terjeszkedése során először diverzifikált az óragyártás terén, amit a Bulgari-Bulgari modell 1977-es piacra dobása jellemez. 1980-ban a vállalat létrehozta a Bulgari Time céget az óragyártás szülőhelyének központjában Svájcban. A márka fokozatosan letette névjegyét az értékteremtési lánc egészére azzal, hogy 2000-ben a Daniel Roth és a Gérald Genta márkákat a gyártóüzemük mellett felvásárolta, és ezt követően több kulcsfontosságú alkatrész-beszállítót is átvett a teljes óragyártási folyamatot lefedve. Ez az összeolvadás lehetővé tette a Bulgari számára, hogy 2010-ben bemutassa első házon belül tervezett, gyártott és összeszerelt mechanikus szerkezetét.

 

LEGFONTOSABB DÁTUMOK

1884

A Bulgarit Sotirio Bulgari (1857-1932) görög ezüstműves alapította, aki 1884-ben nyitja meg első üzletét Rómában.

1905

A cég zászlóshajó butikja a Via Condotti 10. szám alatt nyílik, Rómában. Ma is ez a Bulgari emblematikus üzlete.

1920

Bár a Bulgari valószínűleg 1884-es megalakulása óta árul órákat, az első talált modellek az 1920-as évekből származnak, és féldrágakövek felhasználása jellemzi őket.

1940

A római ókor ihlette, csúszó kígyó kialakítása jelzi a Bulgari Serpenti karórák népszerűségének növekedését, amelyek arca egy kígyó fejében van elrejtve.

1955

A Bulgari ékszerészek által évtizedek óta használt finom Tubogas technika a nevét egy olasz autó gázcsövéhez való hasonlóságáról kapta az 1920-as években.

1960

A Bulgari minták kezdenek kimozdulni a párizsi hatások árnyékából, ahogy saját egyedi stílusuk kialakul: az aszimmetrikus virágdizájn helyet ad a strukturált, szimmetrikus, kompakt formáknak. A színhasználat a Bulgari stílus másik jellegzetessége: a cég teljesen új kombinációkat alkalmaz, a drágaköveket inkább színhatásuk miatt használja, mintsem valódi értékük

1975

Az első BVLGARI ROMA karórák, amelyeket 100 darabos limitált kiadásban gyártottak, és amelyet a cég leghűségesebb vásárlóinak szántak, átütő sikert arattak.

1977

Megszületik az emblematikus BVLGARI BVLGARI kollekció. Az ókori római pénzérmék felirataira emlékeztető kettős metszet jellemzi. Ez jelzi a Bulgari szilárd belépését az óragyártás piacára.

1988

A Bulgari a BVLGARI BVLGARI logót beépíti a Diagono órák sportos, funkcionális vonalaiba.

1998

Bemutatjuk az alumínium órát, amely a gumit ezzel a könnyű, mégis strapabíró fémmel ötvözi. A luxuskategóriában elsőként a Diagono Aluminium igazi divatjelenséggé válik.

2004

A Bulgari óragyártók házon belül fejlesztik az első nagy bonyolultságú, tourbillon szerkezetű órát

2010

A Bulgari az óragyártás teljes gyártási láncát lefedi: a szerkezeteket, a házakat és az előlapokat. A vertikális megközelítés elfogadása lehetővé teszi a vállalat számára a teljes gyártási folyamat ellenőrzését.

2012

Bulgari piacra dobja az Octo órát. A kör és a négyzet összekapcsolása eredményezi az óra nyolcszögletű formáját, amely a stílust és a funkcionalitást ötvözi.

2014

 

A Bulgari bemutatja az LVCEA-t, amely egy kígyó pikkelyei által ihletett óra karkötőt tartalmaz, amelyek csillogó láncszemei ​​egymásba illeszkednek, és polírozott fém szerkezeti geometriát alkotnak.

 

 

A platina Octo Finissimo Tourbillon piacra dobása, amely magában foglalja a világ legvékonyabb tourbillon szerkezetét, mindössze 1,95 mm vastag.

 

2015

Megjelenik az új DIVAS’ DREAM: egy elegáns, elbűvölő termékcsalád.

2016

A világ legvékonyabb tourbillonját követve a Bulgari piacra dobja az Octo Finissimo Minute Repeater órát, amely a legvékonyabb a kategóriájában.

A Serpenti az Incantatival bővíti kínálatát, ötvözi az óragyártás és az ékszer művészetét.

Forrás:ITT

#bulgari #bulgariwatch #karóra

karóra adás-vétel