Bremont

A Bremont Watch Company egy angliai székhelyű, repülési témájú brit luxus órakészítő cég. Az éves termelés körülbelül 8.000-10.000 darab.

A Bremontot a testvérek, Nick és Giles English alapították. A testvérek apjuk, Dr. Euan English révén szereztek mechanikai tapasztalatot. Ez az óra összeszerelésből, repülőgép- és jachtépítésből állt. 1995. március 4-én Euan English meghalt, Nick pedig súlyosan megsérült, amikor második világháborús Harvard repülőgépük lezuhant egy légi bemutatóra való felkészülési repülés közben. A baleset arra ösztönözte a testvéreket, hogy saját óragyártó céget hozzanak létre.

Alapítása óta a Bremont számos díjat kapott különböző területeken: Watch Pro ‘Az év óramárkája’ 2019; HSBC Global Connections, 2013, összesített győztes; UK Retail Jewellery Awards, Az év luxus óramárkája és Az év bolttervezése 2013; Watch Pro ‘Az év luxusórája’ 2012; Luxury Briefing Awards, ‘Breakthrough Brand’, 2012; UK Jewellery Awards, ‘Az év óramárkája díj’, 2011; Walpole British Luxury ‘Legjobb feltörekvő brit luxusmárka’ 2008.

A Bremont számos különleges kiadású órát készített a fegyveres erők szolgálatot teljesítő vagy volt tagjai számára a kereskedelmi modellek alapján. Ezeket az órákat csak olyan személyek vásárolhatják meg, akik az adott repülőgépen repültek, a megemlékezett katonai egységekben szolgáltak, vagy egy esetben egy adott hadihajó fedélzetén szolgáltak.

A Bremont régóta támogatja a fegyveres szolgálatokat a Help for Heroes, a Royal British Legion és az Invictus Games brit csapatának hivatalos támogatója révén. Ez a kapcsolat egy teljesen új HMAF karóracsalád bevezetésében csúcsosodott ki, miután a Bremont engedélyt kapott a brit fegyveres erők mindhárom ágának jeleinek, szimbólumainak és heraldikai jelvényeinek használatára.

Forrás: Wikipedia