Ball Márka rövid története

A BALL Watch Company SA egy amerikai óragyártó cég, amelynek székhelye a Svájc. 1891-ben alapította Webb C. Ball, ez a márka szorosan kapcsolódik az amerikai vasúti történelemhez. A márka jelenleg a Hong Kong-csoport Asia Commercial Holdings Ltd. tulajdonában van.  Az amerikai órák iparának fejlődését nagyrészt az amerikai vasutak megjelenése és későbbi fejlesztései tulajdoníthatják. Mielőtt a vonatok az emberek és az áruk szállítására szolgáló eszközként jelentek meg, nem volt valódi igény pontos időmérésre vagy egységes időtartamra. Még azután, hogy az Egyesült Államokban a vasúti rendszer elérte a polgárháború után jelentős arányt, a közösségek továbbra is fenntartották a helyi időket. 1883 végére a vasúti ipar vállalta, hogy legalább egymás között megosztja a nemzetet négy időzónára, és elfogadta a Normál Időt.

Alapító

Webb C. Ball 1847. október 6-án született Fredericktownban, Ohioban. Amikor a Normál Időt 1883-ban elfogadták, ő volt az első ékszerész, aki időjeleket használt, pontos pontos időt hozva Clevelandre. 1891. július 19-én a Lake Shore Lines főfelügyelője Webb C. Ball-ot jelölte ki a sorok főellenőrévé. Korai ellenőrző rendszere volt a hatalmas gömbhálózat kezdete, amely az ország egész területén a vasút 75% -át lefedné, és legalább 175 000 mérföldnyi vasútvonalon lefedné.

Katasztrófa

1891. április 19-én a 4-es számú Fast Mail vonat nyugatra jött a Shore-tó és a Michigan-i déli vasútvonalon, az Ohio állambeli Kiptonban. Elyria-ban, Clevelandtól 25 mérföldre, a Mérnöknek és a Konduktor karmesterének parancsokat kaptak, hogy engedjék át a gyorsposta-vonatot az egyetemi város Oberlintől nyugatra fekvő kis állomáson, Kiptonon. Amint azt később beismerte a Vállalat karmestere, attól az időponttól kezdve, amikor a vonat elhagyta Elyriat, amíg az össze nem ütközött a kiptoni gyorsposttal, nem vette ki az óráját a zsebéből. Azt mondta, hogy azt gondolja, hogy a mérnök figyelni fog a 4. gyorsposta számára. De a mérnök órája négy percre megállt, majd újra futni kezdett, ami egy apró élet és halál kérdése, amelyen eszméletlen volt. Több állomás volt Elyria és Kipton között, de a mérnök lassan dobogott abban a hitben, hogy van ideje megkímélni. Az Oberlin elhagyása után a mérnök azt hitte, hogy hét perce van, mielőtt elérte a találkozási pontot. Természetesen csak három perce volt. Ha a karmester a saját órájára nézett volna, meg tudta volna akadályozni a balesetet. A vonatok összegyűltek Kiptonnál, a Fast Mail teljes sebességgel és a szálláshelyen fékek alatt, mert az állomás közelében volt. Mindkét vonat mérnökeit meggyilkolták, és kilenc hivatalnok holttesteit vitték ki a postai járművek fáklyájából és törött vasából. a gyorsposta teljes sebességgel és a szállás fékezés alatt, mert az állomás közelében volt. Mindkét vonat mérnökeit meggyilkolták, és kilenc hivatalnok holttesteit vitték ki a postai járművek fáklyájából és törött vasából. a gyorsposta teljes sebességgel és a szállás fékezés alatt, mert az állomás közelében volt. Mindkét vonat mérnökeit meggyilkolták, és kilenc hivatalnok holttesteit vitték ki a postai járművek fáklyájából és törött vasából.

Mi a megoldás?

A kiptoni katasztrófa arra késztette a tóparti tisztviselőket, hogy vonják be Webb C. Ball-ot az idő- és őrzési körülmények vizsgálatához a Lake Shore Line-ban, és dolgozzanak ki egy ellenőrző rendszert ezek végrehajtására. Webb C. Ball azonnal elindult, és kéthetente ellenőrzést készített az összes vasúti alkalmazott viselt óráján. Az ellenőrzéseket jóváhagyott órás gyártók végezték. A labda szigorú előírásokat szabott meg, tiltva az órák közötti 30 másodpercnél hosszabb változásokat. Fontos elismerni és üdvözölni Webb C. Ball-t az első sikeres rendszer megtervezésében, amelyet széles körben elfogadtak. Az ő rendszere határozta meg a vasútvonal mércéjét; az ő rendszere segített meghatározni az időmérés pontosságát és egységességét. Az ő rendszere vezette a vasúti időt és a vasúti órákat STANDARD-nak, amikor csak időpontra van szükség. Általánosságban elfogadták, hogy amikor egy átlagos ember egy vasúti embert kér az időről, akkor biztosan helyes választ kap.

Napjainkban

Ma a BALL Watch az Egyesült Államok egyik legelismertebb és legelterjedtebb márkaneve. A 21. században folytatjuk a termékcsalád frissítését, hogy lépést tartsunk a változó fogyasztói szokásokkal. De a megjelenés változása ellenére a márka alapító szelleme – az ipari funkció – soha nem kerül veszélybe. Ez érvényes Ball eredeti részleteiben, például az órában, amely hűen követi a szokásos vasúti karóra vonatkozó tervezési irányelveit. Az alapító minden részletet, a kéz alakjától a számok stílusáig, az időmérés pontosságával törekedett. Ez egy olyan elképzelés, amelyhez a Ball család hű marad. A mai férfiak és nők légiói számára, akiknek a másodperces megosztott döntései megtartják a világot, ez közös elkötelezettség.

Forrás: https://www.ballwatch.com/global/en/company/history.html

#ballwatch #ball #zsebóra #karóra

karóra adás-vétel