Atlantic

Az atlanti társaságot 1888-ban alapították Bettlach-ban, egy faluban, Grenchen közelében, Svájcban. Ezt alapította Eduard Kummer, született 1845. március 26-án. A svájci órák egyik alapítója. A svájci Jurában tanult gyakornoki gyakorlás és továbbképzés során folyamatosan továbbfejlesztette órás készségeit. A horológia szakképzett mestereként visszatért szülővárosába. Bettlach polgárai elismerték Kummer üzleti törekvéseit és támogatták az ipar megalapítását, amely hamarosan a svájci órák gyártásának középpontjába került. A jó minőségű órás üzleti vállalkozás létrehozásának elképzelése valóra vált. 1888-ban 15-20 alkalmazott dolgozott az első műhelyben. A következő években a gyár folyamatosan fejlődött, és a 19. század vége előtt 720 alkalmazottal járt.

Hatnapos munkahét

Noha Eduard Kummer-t nagyon hagyományként ismerték, határozottan hitt az óraipar fejlődésében. Abban az időben a munkahét napi 6 nap és 11 óra tartott. Nem volt fizetett szabadság vagy extra bér. Az EKB-ben 1937-ben bevezetett 6 napos fizetett szabadság bevezetése társadalmi áttörés volt.

A társaság eredetileg EKB volt (Eduard Kummer Bettlach rövidítése). Kezdetben a cég alkatrészeket gyártott olyan neves óragyártók számára, mint a Longines, a Certina és még sokan mások. Az első „atlanti” név alatt, szextánsként emblémázott órákat 1932-ben adták ki, köztük az egyik első vízálló kronográfot. A „Speed ​​Switch” 1960-as találmánya mérföldkőnek számít az óragyártás történetében. Az újítás lehetővé tette a dátum 52-szer gyorsabb váltását, mint korábban. Azáltal, hogy ezt az innovációt más óragyártóknak eladta, az Atlantic egyértelműen bemutatta órájának készítésére vonatkozó készségeit.

Worldmaster

Az Atlantic zászlóshajó modellek a „Worldmaster” családból származnak. Ezzel a darabbal a cég magas szintű elismerést ért el, és a modelleket ma is a márka azonosító jelének tekintik. A hagyományos „Worldmaster” -et azonban folyamatosan fejlesztik, hogy időtlen maradjon.

A múltban az Márka olyan erős személyiségekre irányult, akik mindig is kitűzték céljaikat és magas ártartományban voltak képviseltetve. Manapság az Atlantic  órák széles választékával rendelkezik, kiváló minőségük alapján, középtávú szegmensben. Az időtlen „Worldmaster” mellett az Atlantic sportos, klasszikus és elegáns órák széles választékát kínálja. A hagyományos modellek azonban megkülönböztetik egyedi és sajátos atlanti megjelenésüket.

A társaság történetének ütemterve

 • 1888 : Eduard Kummer létrehozza az EKB társaságot, amely Bettlachban gyárt zsebórák alkatrészeit
 • 1925 : Az EKB az Asuag csoporttal együttműködve kezdi a karórák alkatrészeinek gyártását
 • 1928 : Az EKB elindítja az Ariston, Aristex és Opus által aláírt különféle karórák gyártását
 • 1930 : Az EKB az egyik első gyár, amely vízálló karórákat gyárt, és ezeket «Atlantic» néven értékesíti.
 • 1950 : megnyílik az első üzlet Lengyelországban és más üzletek Kelet-Európában
 • 1952 : Az EKB cégnevének megváltoztatása az Atlantic Watch Ltd.-re.
 • 1958 : Az Atlanti-óceán sikeres bevezetése Dél-Amerikában és a Közel-Keleten
 • 1960 : Fontos újítások érkezése, például a „Speed ​​Switch”, amelyet az atlanti órákban használnak és más gyártóknak eladnak.
 • 1965 : Lengyelország lesz a legfontosabb piac, Kelet-Európa pedig az Atlanti-óceán fő régiója
 • 2013 : az Atlantic ünnepli 125 éves évfordulóját
 • 2015 : A Worldmaster Lusso Open Heart Limited Edition indítása. Az Atlanti-óceáni történelem során először a mechanikus változatot gyártott mozgatással látják el
 • 2016 : Az új «Super de Luxe» Retro / Vintage család bemutatása

Forrás: https://www.atlantic-watches.ch/en/atlantic-history