Arsa

Auguste Reymond svájci óragyártó.

Auguste Reymond (1872-1946)

A 27 éves Auguste Reymond 1898-ban bérelt lakást Tramelanban, és néhány órakészítő mesterrel órát kezdett gyártani. 1906- tól a céget átnevezték Auguste Reymond SA (vagy: ARSA) névre. 1910-ben a cégből több mint 100 alkalmazottal és saját épülettel rendelkező gyártás lett. 

1926 ,  Unitas Watch Co. ( Tramelan ) szereztgyárat alpítottak

Az Unitas 1932-ben csatlakozott az Ebauches SA-hoz , amely később ASUAG lett, és 1980-ban csatlakozott az SMH csoporthoz.

Az 1950-es évek elején az Auguste Reymond márkanevet két termékcsalád ismerte meg: a digitális órák “” ugró órával “” és a “”Braille órák”” a látássérültek számára. A mai napig Auguste Reymond híres maradt Braille-óráiról, amelyeket továbbra is a régi ARSA márkanév alatt forgalmaznak.

Szintén márkanéven ARSA, az 1960-as, többek között karórákat és ugró központi másodperc gyártottak, mint a modell tavaszi mester “”, valamint a wristalarm „Alertic”. Később Arsa kvarcórákra szakosodott .

Miután Auguste Reymondot, mint szinte az összes svájci óracéget, súlyosan sújtotta a kvarcválság , 1989-ben újraindítás történt . A „Montres Nitella SA”, egy másik óratársaság Tramelanban és a Loosli család tulajdonában van, megvásárolta a márkát és kinevezte Thomas Looslit, aki szintén 27 éves fiatalember, ügyvezető igazgatónak. Loosli művészettörténeti és francia irodalmi képzésben részesült, és óratervezői tapasztalattal rendelkezik. Azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy “”régi jó”” mechanikus órákkal életre keltse Auguste Reymondot, és majdnem két év alatt megtervezte egy teljesen új mechanikus óragyűjteményt.

Az őszinteség és a kreativitás a vállalat filozófiájának két kulcsfontosságú fogalma. Azok a modellek, amelyek nevét mind a jazz zene ihlette, ennek megfelelően világosak és fülbemászóak. Az ETA általi mozgásukkal megfizethető és nagyon alacsony árkategóriába helyezkednek.

Forrás: https://www.watch-wiki.net/index.php?title=Auguste_Reymond