Porsche Design Karóra

Az első Porsche autó 1948-ban nyúlik vissza. Csak két héttel a szállítás után a legelső Porsche 356 megnyerte az első hegyi versenyt Innsbruckban. Az ikonikus 911 modell az 1960-as években következett. Több mint harmincezer győzelem a világ legigényesebb versenypályáin kiemelkedő hírnevet szerzett a Porsche-nak! A márka neve megegyezett a legmagasabb szintű mérnöki kompetenciával. Ferdinand Alexander Porsche, Ferdinand Anton Ernst (komp) Porsche fia és az alapító Ferdinand Porsche unokája 1957-ben csatlakozott a céghez! 1972-ben Ferdinand Alexander létrehozta a Porsche Design-ot azzal a céllal, hogy műszakilag ihletett termékeket hozzon létre! Az autóiparon kívül, olyan magas esztétikai és funkciós követelményekket támasztott , amelyek megkülönböztetik a Porsche sportautókat a többi márkától. A Porsche motorsporttal való egyedülálló együttműködésnek köszönhetően, a verseny világának legfrissebb ismereteit és technológiáit be lehet építeni a Porsche Design termékek és időmérők fejlesztésébe. A Márka története az órásiparban figyelemre méltó eredményekkel gazdagodott. A Porsche Design első darabja – az ikonikus Chronograph I – sok zümmögést váltott ki, amikor a világ első teljesen matt fekete karórája volt – olyasmi, ami még soha nem létezett.

Fekete időmérő

A matt fekete időmérő kiválasztását a motorsport ihlette. Valójában a Porsche versenyautók pilótafülkei gyakran matt feketék, hogy megakadályozzák a fény tükröződését az irányítópulton, és megkönnyítsék a műszerek olvasását. A Chronograph I készülékkel a fekete színű, fehér jelöléssel ellátott számlapja és a mutatói a karcálló zafírkristály alatt megkönnyítették az időkijelző azonnali leolvasását, még rossz fényviszonyok között is. Annak ellenére, hogy elkerülhetetlenül kritizáltak azoktól, akik a szokatlan mintázatot áthidaló divatnak tekintik. A kronográf meghaladta a saját idejét, és új tendenciát nyitott meg. Ma a Chronograph I nem veszítette el fellebbezését, amely egyértelműen megmutatja a formatervezés minőségét.

Iránytű és titán

Az 1978-os iránytűvel a Porsche Design először két kiváló minőségű, egymástól független műszert kombinált egy egységbe! Pl: nagy pontosságú mechanikus óramozgatás automatikus tekercselő rendszerrel és egy éjszakai képességű precíziós iránytű. A Porsche Design nagyszerű innovációt hozott az óragyártásban 1980-ban, amikor az első khronográf teljes egészében titánból készült.

Az első óra, amely teljesen titánból készült – 1980

Első alkalommal mind az óra burkolata, mind a csuklópántja titánból készült. A stop gombokat teljesen beépítették a házba, ezáltal teljesen új képet alkotva az ilyen típusú órák számára. A motorsport ismét ihlette ezt az ötletet. Rendkívül kemény és ellenálló, ugyanakkor a rozsdamentes acélnál könnyebb a titán.  A Cég ugyan ezt az anyagot használta a versenyautók motorjainak építésében, mivel ez a korróziómentes anyag kielégíti a mérnökök elvárásait és tartósságára vonatkozó műszaki követelményeit. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően és a titán antiallergén tulajdonságaival kombinálva, amely a karórák világában alapvető szempont! Ez az időmérő ismét a legkorszerűbb mérnököt testesítette meg és megerősítette a vállalat innovatív tehetségét.

Búváróra „”Ocean 2000″” – 1982

Az 1982-ben tervezett Porsche Design Diver karóra „”Ocean 2000″” szintén áttörést jelent innovatív kialakításában. A német haditengerészet előírásainak megfelelően fejlesztették ki, amelynek vízállósága 2000 méter / 6600 láb mélységig terjedt.   percszámlálókkal.

Indikátor kronográf – 2004

Az IWC-vel való együttműködés befejezésével a Márka partnerséget kezdett az Eternával. Ezekben az években (1999-2014) a Porsche Design Indicator, amelyet a Baselworld 2004-ben vezettek be, sok hangot adott, mivel az első kronográf volt a mechanikus digitális óra,  2007-ben a Worldtimer nagy figyelmet és sok rajongót vonzott azáltal, hogy egyszerre jelenítette meg az időt két különböző zónában. Ebben a modellben már lehetett felmérni a sávrögzítés jellegzetes réseit, ezáltal a formatervezés nagyon egyedi és a könnyűség érzete.

2014-ben, az Eternával való együttműködés végén a Porsche Design bemutatta az első Porsche Design időmérőket, amelyeket teljesen házon belül fejlesztettek ki, pontosabban a Porsche Design Timepieces AG székhelye Solothurnban (Svájc) található.

2017 elején a Porsche Design elindította a Monob-ot

#PorscheDesign #Porsche #porchekaróra #momo #karóra

karóra adás-vétel