A német óramárka egyedi stílusérzéke, s a mögé festett ideálok okán egyaránt könnyen megkedvelhető, különösen, hogy immár magyar vonatkozása is létezik.

A MeisterSinger egyetlen mutatója szemlátomást érdekes tud maradni, miközben az idén nagykorúvá érő márka egyik legérdekesebb „fegyvere” a termékei mögé pakolt filozófia. Ahogy a Rolex kimondatlanul, úgy e német, belépő szintű, mondhatjuk, hogy megfizethető „drága óra”, kimondottan arra épít, hogy igenis van ami, statikus. Az ember életében kell, hogy legyen állandóság.

Szükségünk van a stabilitásra, a biztonságra, a megszokott, meghitt pillanatokra. Legyen az akár a reggeli, nyugalomban elfogyasztott csésze kávé, tea, vagy bármi egyéb, ami jellemzően férfi rituálé, s ami jókedvű magabiztossággal önti formába az induló napokat. Amiből ekképp erőt merítve aztán teljes lendülettel ragadhatjuk meg a teljesítendő feladatot, s a kitűzött célt. Uralhatjuk és magunkévá tehetjük azt! Mit sem törődve eközben a rohanó másodpercek kerge forgatagával. A lényegre összpontosíthassunk, s ne hajszolva fussunk az utolérhetetlen idő után, akár egy űzött vad.

Erre segít rá a márka egymutatós órája, s eme aligha hétköznapi, s megvetendő gondolat köré épül a cég, 2001 óta. Fókuszáljunk tehát a lényegre, ami – lévén mégis óramárkáról van szó – a pontos idő, illetve annak megjelenítése. S miként a középkori óratornyok egyetlen, hatalmas mutatója, első pillantásra mozdulatlanul, már messziről is jól láthatón mutatta, hol tart az idő folyása, úgy teszi ezt csuklónk ékszere is, ha azt a MeisterSinger kínálatából választjuk.

A felhozatal ráadásképp egyre bővül, igaz, csaknem mindegyik új, illetve régebbi modell megmarad a kitűzött úton. A külcsínyt tekintve a 15. századi német mesterdalnokok példája mutat utat, kik Nürnbergtől Frankfurtig fenséges dalversenyeken mérték össze tudásuk, folyamatosan megújítva ezzel a kor zenei életét. E remek énekesek örökségéből, kikről Richard Wagner utóbb háromfelvonásos operát is komponált, merít ihletet a márka, ami az időmérők megjelenését illeti. Aktuális újdonságait áttekintve ráadásul az is világos, hogy nem fél feszegetni a klasszikus stílus szabta határokat.

2018-as újdonsága a Metris modellcsalád, amely a „gyökereihez” erősen kötődő, ám inkább a sportos hangulatot kedvelők kegyeit keresi. „Az óra, ami megy kedvenc farmeredhez” szlogen mögé felállított széria egész kis színkavalkádot vonultat fel, hiszen a fehér, a fekete és a tojáshéj mellett kék számlapos verziót is választhatunk. Ráadásul a 2019-ben bemutatott és hamarosan elérhető bronz tokos kiadás kék, illetve már egy tréfából elkészített, fekete tokos változata rikító sárga színben is csalogatja a „Bumblebee” rajongókat. A tok kissé megnyúlt, tojás alakú, mondhatni retro hatást kelt. Bevallottan az 1970-es évek óráit óhajtja megidézni. Élőben nagyobbnak hat ugyan, de mégis mindössze 38 mm a tokátmérő, s 20 bar, avagy 200 méterig vízálló. Menetes koronáját robosztus védelem öleli körül, ami szintén szokatlan a cégtől, egyszersmind nem árt a sportos, illetve vizes környezetbe szánt óra esetén.