Barion Pixel
1 599 900 Ft

Tudor Black Bay Chrono

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Felújított Tudor karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.08.24.
Adatlap
  • Nem férfi
  • Számlap típusa analóg
  • Óratok átmérője 41 mm
  • Gyártási év 2022
  • Garancia 60 hónap
  • Működése automata

Tudor Black Bay Chrono

Tudor Black Bay Chrono

 

Átmérő: 41

Szerkezet: MT5813

Ref: 79360N

Szín: fekete

Tartozékok: full set

Vàsàrlàs: 2022.05.20, 5 év nemzetközi garanciával.

Képek szerinti szép àllapotban.

EU ban a legolcsóbb.

 

Àr: 1.599.900 Ft

Tudor

A Tudor védjegyet 1926-ban a „Veuve de Philippe Hüther” svájci órás cég regisztrálta, Hans Wilsdorf, a Rolex órák alapítója nevében. 1936-ban Wilsdorf vette át magát, és 1946-ban megalapította a Montres Tudor SA céget.  A  márka célja egy olcsóbb óra kínálása volt, amely megőrizné a Rolex jó hírnevét. Az órákat eredetileg a polcon kívüli mozgásokkal szerelték fel, miközben Rolex minőségi tokokat és karkötőket használtak, lehetővé téve ezzel a Rolex megbízhatóságát , de alacsonyabb áron.  A Márka Oyster kollekciónak a negyvenes évek közepén történő megjelenésével a vízálló A korábban kizárólag Rolex-beli Oyster esetet a Tudor órákhoz adták hozzá.  Ezt 1952-ben megkapta az öntekercses rotort, amely szintén a Rolex tulajdonában volt, és amely az elkövetkező években a gyűjtemény alapját képezte.  Ugyanebben az évben bevontak a brit grönlandi tudományos expedícióba.

Oyster és a haditengerészet

Az Oyster tok és az öntekercses rotor átvétele megkönnyítette Cég átállását a szerszámórák gyártására. A francia haditengerészet (Marine Nationale) kulcsszerepet játszott egy búváróra létrehozásában, amely „”helyszíni”” kutatást és fejlesztést nyújtott.  A cég 1954-ben indította el első búváróráját, az Oyster Prince tengeralattjárót, amely 100 méterre vízálló . Ezt a távolságot 1958-ban 200 méterre növelték.  Az évek során a Submariner vonal számos olyan funkciót fogadott el, mint például a „”nagy korona”” és a „”hópehely keze””, amelyeket a mai búváróráin újra bevezettek.  A francia haditengerészet az 1950-es évek közepén kezdte használni a búvár órákat. Az 1960-as évek végén úgy, hogy mindegyiket katonai kiadású hevederekkel, vagy maguk a viselőik által adaptáltak. Ez a nyolcvanas évek közepéig folytatódott. 1964-ben a márka az Oyster Prince búvár óra gyártását is elindította, kifejezetten az amerikai haditengerészet számára .  Időközben 1957-ben elindult a Tudor Advisor, amely riasztási komplikációt tartalmazott .  Az első modellek az Oyster tokot használták és adaptálták a hang erősítésére. Később, 1969-ben, ezt egy „hagyományosabb” riasztási esetre változtatták, egy külső esettel vissza, hogy növeljék a riasztás hangerejét.

1970 Oysterdate

1970-ben a márka kiadta első kronográfját , az Oysterdate-t, egy manuálisan sebesített Valjoux mechanikus kalibrával, a 7734 -tel és egy bütykös mechanizmus kronográf funkciójával. Az 1971-ben bevezetett második sorozatot „”Montecarlo”” -nak hívták, mert a tárcsa egy kaszinó rulettkerékéhez hasonlít. A harmadik sorozat, a Oysterdate „Big Block”, volt az első kronográf bevezetni egy önálló kanyargós mozgását 1976  A Tudor Monarch gyűjtemény 1991-ben elindult, és a Tudor Hydronaut 1999.

A legújabb Tudor modellek

2009-ben a Cég jelentős márkájú újraindítást kezdeményezett új termékvonalakkal. Először jött a Tudor Grantour Chronograph  és a Tudor Glamour klasszikus órák gyűjteménye. Ezt 2010-ben a Heritage Chrono követte, amelyet az 1970-es évek Tudor „Montecarlo” ihlette.  A Heritage Chrono volt az első a Tudor Heritage órákból, amely Tudor legismertebb szüreti modelljeinek visszhangját tervezték, és egyben további szövetszíjjal is.

2011-ben megjelentek a Heritage Advisor ébresztőóra, a Fastrider Chronograph és a Clair de Rose női kollekció. 2012-ben a figyelem a búvárok óráira összpontosult a Heritage Black Bay-vel, a  Submariner korai modelleinek újraértelmezésével  és a Pelagos búvárórájával. A Pelagos-nak egy tokja van, amelynek mérete 42 mm, és titánból készül – ez az első óra, amely a Rolex családból készül.  500 méter mélységig vízálló is .  2013-ban a Heritage Black Bay elnyerte a „Revival” díjat a Grand Prix d’Horlogerie de Genève-n.  A Pelagos 2015-ben elnyerte a „Sports Watch” díjat.  2014-ben Tudor kibővítette a Heritage kollekciót a Rangerrel, egy 1967-es modellhez hasonló katonai stílusú órával.  A cég Style férfi és női ruhaórák sorozatát is beindították.  2015-ben Tudor elindította az Északi Zászlót, amelyet márka történetének egyik kulcsfontosságú pillanatára neveztek el, az 1952-es brit észak-grönlandi expedíciónak . Az Északi zászló volt az első modell, amelyen házon belüli mozgást hajtottak végre, az MT5621 kaliberű.  2016-ban és 2017-ben a „Gyártás” mozgalmakat bevezették valamennyi  sportórába, és kibővítettük a Black Bay búvárórák sorozatát. 2018-ban Tudor bejelentette a Heritage Black Bay GMT-t a Baselworldbenbecsületes. Ez volt az első Heritage Black Bay modell, amely rendelkezik a GMT funkcióval. A kék-vörös keret kialakítása egyúttal a testvérek, a Rolex márkájú Rolex GMT Master Pepsi modell tisztelgése .

Forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/Tudor_Watches

#tudor #tudorwatch #rolex #tudoróra #blackbay #pelagos #karóra

karóra adás-vétel