Barion Pixel
63 990 Ft

Seiko Type II vintage karóra, JDM, 1976.10.

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2022.12.22.
Adatlap
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 37 mm
 • Gyártási év 1976
 • Garancia 3 hónap
 • Funkciók dátum
 • Működése kvarc
 • Szíj szélessége 18 mm
 • Szíj fajtája acél
 • Vízállóság NEM VÍZÁLLÓ!
 • Fizetési mód átutalás, készpénz, utánvét
 • Szállítási mód Foxpost, futárszolgálat, személyes átvétel

Seiko Type II vintage karóra, JDM, 1976.10.

Kérlek olvasd el figyelmesen a hírdetést a legtöbb kérdésedre választ találsz!

Made in Japan. 1976 októberi gyártás. Gyönyörű textúrált számlap, rakott indexek, rakott dátumablak, rakott logó, dátumkijelzés, napkijelzés (angol/kanji), gyári acélszíjjával. Minden funkciója tökéletesen működik! Új minőségi elemmel, kifogástalan működéssel!

Figyelem!!! A szíja gyári, de csak 17,5cm-es csuklóig jó, kérés esetén tudunk toldani 19cm-ig. A tok képek szerinti jobb oldalán van egy sérülés/repedés, működésében nem befolyásolja!

Garantáltan eredeti!

Márka: Seiko

Típus: 0903-8120

Csomagolás: Csak az óra, doboz és leírás nélkül!

Maximális csuklóméret: 17,5cm

Üveg: Ásványi kristály

Vízállóság: Cseppálló

Kronográf: Nem

Tok átmérő: 37mm

Tok magasság: 11mm

Tok anyaga: Nemesacél

Szíj anyaga: Nemesacél

Szerkezet: Japán kvarc

Minden vásárlásról számlát állítok ki, ha nem kéred akkor is! 🙂 Garancia: Használt órákra minden esetben 3 hónap! Új órákra pedig 1 év! Megtekintés és átvétel kizárólag Budapest 17. kerületében. GLS, Foxpost előre utalással vagy utnávéttel is lehetséges, ennek árairól kérlek érdeklődj. Ha bármilyen kérdés adódik, keress bizalommal, igyekszem válaszolni.

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

 • Szakurada Mamoru, 2005,
 • Terui Kijosi, 2007,
 • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. „”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel