Barion Pixel
79 900 Ft

Seiko Neo Sports Chronograph SSB315P1 férfi óra

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.05.24.
Adatlap
  • Stílus alkalmi, búvár, hétköznapi, sportos
  • Nem férfi

Seiko Neo Sports Chronograph SSB315P1 férfi óra

Eladóvá vált a képeken látható gyönyörű, kifogástalan állapotú, magyarországi vásárlású Seiko Neo Sports karórám dupla dobozában, teljes, azaz full szettben használati útmutatójával, eredeti számlájával, rendkívül impozáns megjelenéssel. Sportosan elegáns, keveset viselt darab (a gyári szíja, a lyukak állapota is erről árulkodnak), ami határozottságot sugall a viselőjének fekete szíjával és tokjával, fekete bordázott, karbon hatású számlapjával, melyet kontrasztossá tesznek a piros mutatók, a szintén piros és szürke feliratok. Sokszor vacillálunk, hogy milyen szíjjal vásároljunk órát, fém legyen, vagy szövet?! Itt ez is megoldott, hiszen a kiváló állapotú gyári Seiko szövet/bőr szíj mellett egy nagyon igényes megjelenésű fém szíj is tartozik az órához, el sem tudom dönteni, melyikkel mutat jobban. A fémnél a szíj struktúrája, a másiknál annak piros dekorja mutat nagyon. Mivel a fém van az órán, egy netes képet is teszek fel, ahogy a gyárival látható (minden más kép az eladó óráról készült). Nagyon kényelmes, komolyabb, határozottabb, 43mm-es méretű darab, ami nem túl hivalkodó, a Seiko név, a japán minőség pedig garancia a tartósságra. Állapota rendkívüli, ami a fotókon, minden porcikáján látható, hiszen nagyon megvigyázott, szinte új, párszor viselt, különlegesen szép darab. Az Emagon 116.000 Ft volt az utolsó új ára, így a két szíjjal full szettben ez az ár rendkívül csábító! (Van még több Seiko-m eladó, nézd meg a többi hirdetésemet.)

Leírása

Márka: Seiko

Kollekció: Neo Sports

Cikkszám: SSB315P1

Nem: Férfi Karóra

Stílus: Sportosan elegáns, alkalmi

Szerkezet: Japán Kvarc szerkezet (Seiko Cal.:8T67)

Szerkezet pontossága: Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc

*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni

Típus: Analóg

Üveg: Ásványi Hardlex kristályüveg (nehezen karcolódik)

Szíj anyaga: Textil/szövet és bőr

Csatzár típusa: Tüskezár

Szíj színe: Fekete

Tok alakja: Kerek

Tok anyaga: Nemesacél (orvosi rozsdamentes nemesacél 316L) kemény PDV bevonattal

Tok színe: Fekete

Számlap színe: Fekete

Vízállóság: 100M/10ATM (úszásra is alkalmas)

Tok átmérő: 43mm

Tok magasság: 48,9mm

Tok vastagság: 14,2mm

Szíj szélesség: 21mm

Maximális belső kerület: 22cm

Súly: 84gr

Segédmutatók: Felső segédmutató – Stopper percgyűjtő

Bal segédmutató – Stopper óragyűjtő

Alsó segédmutató – Másodperc mutató

Funkciók: 1/5 másodperc pontosságú stopper (Maximális időtartam: 12 óra), Dátum, Tachymeter skála, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló mutatók

Csomagolás: Seiko eredeti, gyári doboz

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

  • Szakurada Mamoru, 2005,
  • Terui Kijosi, 2007,
  • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. “”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel