Barion Pixel
82 900 Ft

Seiko Neo Sports Chronograph Big Size SSB367P1 A NAGY kedvenc

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.03.29.
Adatlap
  • Stílus alkalmi, búvár, hétköznapi, sportos
  • Nem férfi

Seiko Neo Sports Chronograph Big Size SSB367P1 A NAGY kedvenc

Eladóvá vált a képeken látható, makulátlan, 10/11-es (ha van ilyen), új állapotú rendkívül szép, igényes Seiko Neo Sports Chronograph karórám full szettben, vagyis dupla dobozában, használati útmutatójával, leírásával, kártyájával, fityegőjével. Sportosan elegáns, talán kétszer viselt darab, a többi idejét a dobozában töltötte (a szíj furatai is épp olyanok, mint az új), sokrétű használhatóságát pedig a képek is mutatják. Letisztult, igényességet sugárzó a megjelenése a gyári, nagyon kellemes viseletű fekete szilikon/szövet szíjjal, az ezüst tokkal és lünettával, mellyel harmonizál a fekete hol karbonnak, hol 3D-s szövet hatásúnak tűnő egyedi számlap, amit nagyon különlegessé, egyedivé tesznek a bézs (vagy törtfehér) számok, indexek, valamint a sárgásbarna mutatók. Határozott, komoly megjelenést ad a 45mm-es átmérője, a színei, a megjelenése okán pedig alkalmi és sportos viseletre is alkalmas, a Seiko japán minősége pedig garancia a tartósságra. Nehéz fotózni (teszek is be egy netes képet), leírni is, nagyon igényes, különleges is az óra összhangja. Nagy kedvenc valóban, épp egy ilyet hordok magam is. Az óra már nem kapható, az utolsó új ára 102.900Ft volt, így a teljesen makulátlan állapota mellett az ára különösen csábító. Vannak még Seiko óráim, más színvilággal, érdemes azokat is megnézni.

Leírása

Márka: Seiko

Cikkszám: SSB367P1

Kollekció: Neo Sports

Nem: Férfi Karóra

Szerkezet: Japán Kvarc szerkezet (Seiko Cal.:8T63)

Szerkezet pontossága: Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc

*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni

Típus: Analóg

Üveg: Ásványi Hardlex kristályüveg (nehezen karcolódik)

Szíj anyaga: Textil+ szilikon (különösen komfortos viselet)

Csatzár típusa: Tüskezár

Tok alakja: Kerek

Szíj színe: Fekete

Tok anyaga: Rozsdamentes orvosi nemesacél (316L)

Tok színe: Ezüst

Hátlap: Menetes

Lünetta/Ráma színe: Ezüst

Számlap színe: Fekete

Vízállóság: 100M/10ATM (úszásra is alkalmas)

Tok átmérő (gombok nélkül): 45,2mm

Tok magasság: 51,4mm

Tok vastagság: 14,2mm

Szíj szélesség: 22mm

Maximális belső kerület (becsatolt állapotban): 23,5cm

Súly: 95gr

Segédmutatók           Bal segédmutató – Stopper percgyűjtő

Alsó segédmutató – Másodperc mutató

Jobb segédmutató – 24 órás kijelző

Funkciók         1/5 másodperc pontosságú stopper (Maximális időtartam: 60 perc), Dátum, 24 órás kijelző, Tachymeter skála, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók

Csomagolás: Gyári Seiko dupla díszdoboz

Származási hely: Japán

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

  • Szakurada Mamoru, 2005,
  • Terui Kijosi, 2007,
  • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. „”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel