Barion Pixel
69 999 Ft

Seiko Neo Sport SSB269P1 férfi karóra fekete-ezüst +1új Seiko fém szíj

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.05.09.
Adatlap
  • Stílus alkalmi, búvár, hétköznapi, sportos
  • Nem férfi

Seiko Neo Sport SSB269P1 férfi karóra fekete-ezüst +1új Seiko fém szíj

Eladóvá vált a képeken látható, gyönyörű, makulátlan, 11/10-es állapotú, 2023.elején vásárolt, határozott megjelenésű Seiko Neo Sport karórám full szettben, gyári dupla dobozában, számlájával, használati útmutatójával, leírásával, kártyájával, fityegőjével, nagyon igényes megjelenéssel. Sportosan elegáns, keveset viselt darab, ami szolidabb, de mégis különleges megjelenést kölcsönöz a viselőjének az ezüst tokjával, a hozzá nagyon passzoló és nem feltűnősködő’ J ezüst(!) lünettájával. Ezt jól kiegészíti a letisztult fekete számlap, amihez külön passzol a fekete, valódi bőr szíj. A szíj a fekete számlappal, az ezüst tok a fehér mutatókkal, indexekkel van harmóniában és ezek összességével igen dekoratív az óra. A tükröződésmentes üvege is különleges, annak hatása olyan, mintha nem is lenne üveg az órán! Határozottabb, komolyabb megjelenést ad a 45mm-es átmérője, de a színei inkább az elegáns irányba viszik el az órát, a Seiko japán minősége pedig garancia a tartósságra. A számlapja nehezen fotózható, ezért teszek fel egy netes képet is. Állapota rendkívüli, talán kétszer viselt, minden porcikáján ez látható és a szíj belső fele is erről árulkodik. Ha már szíj, itt mindig hezitálunk, hogy az igényességet, eleganciát sugárzó bőrrel válasszunk órát, vagy a tartósabb, strapabíróbb és a napi használatban praktikusabb fém szíjjal. Itt mindkettő megoldott, hiszen van egy gyári Seiko szíj is az órához, szintén gyönyörű állapotban. Az óra jelenleg már nem kapható, így a különleges megjelenéséhez tartozó kedvező ára nagyon csábító, két kiváló szíjjal pedig különösen! Vannak még Seiko óráim, más színvilággal, érdemes azokat is megnézni.

 

Leírása

Márka: Seiko

Cikkszám: SSB269P1

Kollekció: Neo Sports

Nem: Férfi Karóra

Szerkezet: Japán Kvarc szerkezet (Seiko Cal.:8T67)

Szerkezet pontossága: Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc

*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni

Típus: Analóg

Üveg: Ásványi Hardlex kristályüveg (nehezen karcolódik)

Szíj anyaga: Rozsdamentes orvosi nemesacél (316L) + 1db valódi bőr(!)

Csatzár típusa: Békazár+ Tüskezár

Tok alakja: Kerek

Szíj színe: Ezüst és fekete a bőr

Tok anyaga: Rozsdamentes orvosi nemesacél (316L)

Tok színe: Ezüst

Hátlap: Menetes

Lünetta/Ráma színe: Ezüst

Számlap színe: Fekete

Vízállóság: 100M/10ATM (úszásra is alkalmas)

Tok átmérő (gombok nélkül): 45mm

Tok magasság: 52,7mm

Tok vastagság: 12,5mm

Szíj szélesség: 22mm

Maximális belső kerület (becsatolt állapotban): 22,5cm

Súly: 169gr

Segédmutatók: Felső segédmutató – Stopper percgyűjtőBal segédmutató – Stopper óragyűjtőAlsó segédmutató – Másodperc mutató

Funkciók: 1/5 másodperc pontosságú stopper (Maximális időtartam: 12 óra), Dátum, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók

Csomagolás: Gyári Seiko dupla díszdoboz

Származási hely: Japán

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

  • Szakurada Mamoru, 2005,
  • Terui Kijosi, 2007,
  • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. „”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel