Barion Pixel
65 000 Ft

Seiko Chronograph SSB183P1 férfi karóra –rose

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Seiko karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.05.24.
Adatlap
  • Stílus alkalmi, búvár, hétköznapi, sportos
  • Nem férfi

Seiko Chronograph SSB183P1 férfi karóra –rose

Eladóvá vált a képeken látható gyönyörű, kiváló állapotú, magyarországi vásárlású Seiko Chronograph karórám dobozában, használati útmutatójával, rendkívül ritka megjelenésű színkombinációban. Sportosan elegáns, keveset viselt darab (a gyári bőr szíja, a lyukak állapota is erről árulkodnak), ami különleges megjelenésű, hiszen az ezüst tok és fekete lünetta, a határozott fekete részben bordázott, részben csíkozott számlap a rosegold indexekkel, mutatókkal rendkívül impozáns megjelenésű. A fekete és rosegold nagyon kontrasztos, ütős’ párosítás. Ha neme lenne az órának, Ő bizony Hölgy lenne, hiszen olyan visszahúzódó, hogy konkrétan fotózhatatlan, élőben kategóriákkal szebb 😊 Emiatt egy netes képet is teszek fel, a többi viszont mind az óráról készült. Komoly, határozott, 45mm-es méretű darab, a Seiko név, a japán minőség pedig garancia a tartósságra. Állapota rendkívüli, ami a fotókon, minden porcikáján látható, hiszen nagyon megvigyázott, szinte új, párszor viselt, különlegesen szép darab. Új ára 93.300Ft, így az állapota mellett az ára is csábító. (Nézze meg további hirdetéseimet is, talál még szép darabokat)

Leírása

Márka: Seiko

Kollekció: Chronograph

Kód: SSB183P1

Nem: Férfi Karóra

Stílus: Sportosan elegáns, alkalmi

Szerkezet: Japán Kvarc szerkezet (Seiko Cal.:8T67)

Szerkezet pontossága: Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc

*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni

Típus: Analóg

Üveg: Ásványi Hardlex kristályüveg (nehezen karcolódik)

Szíj anyaga: Valódi bőr

Szíj színe: Fekete

Tok alakja: Kerek

Tok anyaga:   Nemesacél (rozsdamenetes orvosi nemesacél 316L)

Tok színe: Ezüst

Lünetta színe: Fekete

Számlap színe: Fekete

Vízállóság: 100M/10ATM (úszásra is alkalmas)

Tok átmérő: 45mm

Tok magasság: 52,5mm

Tok vastagság: 12mm

Szíj szélesség: 22mm

Segédmutatók: Felső segédmutató – Stopper percgyűjtő

Bal segédmutató – Stopper óragyűjtő

Alsó segédmutató – Másodperc mutató

Funkciók: 1/5 másodperc pontosságú stopper (Maximális időtartam: 12 óra), Dátum, Tachymeter skála, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók

Csomagolás: Seiko doboz

Seiko

A Seiko története 1881-ben kezdődött, amikor is Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét Tokió központjában. A cég kezdetben import és belföldi órák forgalmazásával foglalkozott. Mindössze tizenegy évvel később cége elkészítette első óráját, majd 1895-ben az első karóráját. Napjainkban Kintaró ükunokája, Hattori Sindzsi a Seiko Watch Corporation elnöke.

1881. a cég alapítása, K. Hattori and Co. Ltd néven, 1892. a falióra-, másként ingaóragyártás megkezdése.

1921. a karóragyártás megkezdése, 1924. a Seiko márkanév (védjegy) megjelenése, 1965. a világ első kvarc stopperórájának bemutatása, 1969. a világ első kvarc karórájának bemutatása.1972. a világ első női kvarc karórájának bemutatása, 1973. a világ első digitális kvarc karórájának bemutatása.1982. a világ első tv-képernyővel kombinált karórájának bemutatása és a Lorus márkanév bemutatása, 1984. a világ első számítógéphez csatlakoztatható karórája, 1988. a világ első generátorral működő automata kvarc karórája. 1994. a Kinetic szerkezet bemutatása, 1998. a világ első Kinetic chronograph karórájának bemutatása, 1999. a Kinetic Auto Relay szerkezet bemutatása.

2005. a Kinetic Perpetual szerkezet bemutatása, 2005. az automata Spring Drive nemzetközi bemutatása.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta. A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta. A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is. A vonatban használt óra 200 gauss (azaz 0,02 tesla) mágneses fluxussűrűséget képes elviselni.

Seiko óraszerkezet

Az elmúlt évtizedekben Japán gyönyörű hegyvidékén, két (Sizuku és Sinsú) órakészítő stúdióban 240 kézműves dolgozik ezeken a finom óraszerkezeteken. Köztük 19 „mester kézműves” rangú szakember van. A cég versenyein az elmúlt évtizedben Sárga Szalagos Medált nyertek többek között:

  • Szakurada Mamoru, 2005,
  • Terui Kijosi, 2007,
  • Siohara Kendzsi, 2006, 2007

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”. A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük. “”Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás””, ez a Seiko jelmondata.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Seiko

#seiko #seiko5 #seikowatch #seikoturtle #seikosamurai #seikogps #seikoastron #seikoking #grandseiko #seikokaróra #karóra

karóra adás-vétel