Barion Pixel
70 000 Ft

Roamer Moonphase

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Roamer karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.04.22.

Roamer Moonphase

Gyakorlatilag új, sosem hordott. Dobozával, stb. Nem nagyon értek az órákhoz, de szívesen válaszolok kérdésekre, ha tudok.

Roamer

A Roamer-t Fritz Meyer alapította 1888-ban , a svájci Solothurnban . Eleinte, Meyer és alkalmazottak koncentrált gyártási henger escapements ,  . Mindössze 7 éven belül (1895-ben) a cég 60 alkalmazottra nő és teljes órákat gyárt. Ugyanebben az évben a társaság kidolgozza első saját kaliberét, és a 38-as számmal nevezte meg a társaság alapítójának 38. születésnapját. 1905-ben  Meyer csatlakozott Johann Studeli órával, és megalapította a Meyer és a Studeli (MST) partnerséget. Ugyanebben az évben Meyer bronzérmet nyert a Liege világkiállításon. A partnerség folytatta az új kalibrák kifejlesztését és a további világkiállításokon való részvételt, ezüstérmet nyert a 1906-os milánói vásáron és az 1910-es brüsszeli vásáron.

A legkorábbi azonosított jelölés nélküli jelölésű zsebóra, amely MST 41 hengeres menekülést tartalmaz, és amelynek London ezüst jellegzetességei vannak 1908-ra.

1917-ben  megvásárolták a Solothurn órát, az L Tieche Gammeter órát (LTG). Az LTG korábban 1908-ban regisztrálta a „”Roamer”” márkát.  1918-ban a társaság a Meyer & Studeli SA társaságba került.

1923-ra a termelés egymillió egységre nőtt. Az ékszerű kar-menekülési órákat „Roamer” márkanéven értékesítették. A hengeres és később csapos karokkal ellátott órákat Medana és Meda márkanéven értékesítették.  1932-ben  a vállalat elindította saját tárcsázó gyártósort. 1945-ben New Yorkban megnyílt egy képviseleti iroda , 1952-ben Meyer és Studeli hivatalosan megváltoztatta nevét Roamer Watch Co. SA-ra. 1955-ben  Cég szabadalmazta az Anfibio vízálló órát, amely kereskedelmi sikernek bizonyult. A társaság első kvarcmozgalmát 1972-ben indította el .

2003-ban a Márka visszatért a mechanikus órák gyártásához.

2013-ban, a 125 éves évfordulója alkalmából a Roamer korlátozottan kiadta a Stingray Chrono Diver órát.

Roamer a Svájci Óraipari FH szövetségének tagja .

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Roamer_(watchmaker)

#romer #romerkaróra #karóra

karóra adás-vétel