Barion Pixel
105 000 Ft

Poljot Buran 3133 kronográf karóra – frissen szervizelve

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Felújított Poljot karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.06.12.
Adatlap
  • Modell Buran
  • Stílus alkalmi, hétköznapi, retro
  • Nem férfi
  • Számlap típusa analóg
  • Óratok átmérője 38 mm
  • Funkciók 12 órás, dátum, stopper
  • Működése kézi felhúzás
  • Szíj fajtája Bőr/műbőr
  • Fizetési mód átutalás, készpénz
  • Szállítási mód Foxpost, futárszolgálat, Packeta, személyes átvétel

Poljot Buran 3133 kronográf karóra – frissen szervizelve

Poljot Buran 3133 kronográf karóra

* aranyozott tok

* 3133-as, 23 köves mechanikus szerkezet

* átmérője korona nélkül 38 mm

* nemrég szervizelve (2023 decemberében)

* elegáns fekete számlap arab számokkal és 2 segédtárcsával

* Hirsch bőrszíj – használt

* a szíj hossza szerkezettel együtt 24 cm.

Szinte hibátlan állapotban van, csak néhány mikro karc látható.

Az óra nagyon jó állapotban van, az ár nem alkuképes.

Személyes átvétel Budapest XVIII. kerületben, vagy a teljes vételár + szállítási díj előre utalását követően futárszolgálat vagy posta is megoldható.

Poljot

1927-ben a Szovjetunió felső vezetése elhatározta, hogy az országban létre kell hozni egy óragyárat, mely alkalmas a polgári lakosság és a Vörös Hadsereg időmérő eszközökkel való ellátására. Már a kezdeteknél célkitűzés volt, hogy a készítendő órák minősége megfeleljen a kor minőségi követelményeinek és mindezt nagy gyártási mennyiség mellett is tartani lehessen. 1930 végén aztán beindult a termelés is és novemberben valóságos sajtótájékoztató ünnepségen mutatták be az elkészült első 50 darab órát a Forradalmi Színházban.

Háború igényeit is ki kellett szolgálni!

A folyamatosan termelő gyárat 1935-ben Kirov Óragyár (Szergej Mironovics Kirov után) névre keresztelik. Ekkorra már nagy mennyiségben gyártanak pilóta-, megfigyelőórákat, hajó kronométereket és különböző fedélzeti és műszerfali beépített órákat. 1939-re befejeződik a gyár gépekkel való teljes felszerelése. Eddigre már közel 3 millió zseb- és karóra készült az üzemben, elsősorban a hadsereg igényeit kielégítendő.

Poljot név születése

1941-ben a háború pusztításai elöl a gyárat evakuálják a távoli Zlatoust városába, ahol a front igényeinek megfelelően a hadsereg járműveinek óráit készítik elsősorban és persze a hadianyag gyártásából is kiveszik részüket. A II. Világháború befejezése után a gyárat visszatelepítik Moszkvába. Ekkortól kezdve a gyár neve: Első Moszkvai Óragyár (Первый Московский Часовой Завод – 1МЧЗ). 1960-ban megjelennek a gyár történetében az első Poljot (Полет – Repülés) márkanéven forgalmazott órák, majd 1961-ben – Jurij Gagarin első űrrepülésének apropóján – maga a gyár is felvette a Poljot nevet.

A gyár a XX. század második felében is megmaradt a legnagyobb és legtermelékenyebb szovjet óragyár szerepében egészen a Szovjetunió széthullásáig.

Forrás:http://www.boxerora.hu/elso.html

#poljot #oroszkaróra #poljotkaróra #poljotóra #oroszóra

karóra adás-vétel