Barion Pixel
299 000 Ft

Mido Multifort „Two crowns” fóliás új óra

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új Mido karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.06.26.
Adatlap
 • Modell Multifort
 • Stílus búvár
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 42 mm
 • Gyártási év 2023
 • Garancia 24 hónap
 • Funkciók dátum, dátumkővető(nap), forgatható lünetta, másodperc mutató, menetes koronazár
 • Működése automata
 • Szíj szélessége 22 mm
 • Szíj fajtája acél
 • Vízállóság 200 méter – 20 bar – 20ATM
 • Limitált széria nem
 • Fizetési mód átutalás, készpénz, PayPal utalás, Revolut utalás
 • Szállítási mód Foxpost, futárszolgálat, posta, személyes átvétel

Mido Multifort „Two crowns” fóliás új óra

Eladó a képeken látható Mido Multifort, számlával, 2 év garanciával, külső-belső dobozában, teljesen le van még fóliázva az óra, kézen sosem volt. Gyönyörű genfi csíkos számlap ami több árnyalatban játszik, belső forgatható gyűrű, mindkét koronán menetes koronazár.  Mido Caliber 80-as szerkezettel (Powermatic 80), 80 óra járástartalék, kn 42 mm méret, ami pont ideális. 200m vízállóság és búvárhosszabbító, hogy egész nyáron le se kelljen venned! Bolti ára 440 ezer Ft, nálam 299 ezer Ft-ért megvehető.

Mido

A Mido SA egy 1918-ban alapított svájci óragyártó vállalat.

A Midót 1918-ban alapította George G. Schaeren a svájci Bielben/Bienne-ben. A Mido a spanyol Yo mido kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy „”én mérek””. Az 1920-as években a Mido női órákat mutatott be színes zománcozott formájú tokkal és modern szíjakkal, valamint art deco stílusú órákat az urak számára. A Vállalat a virágzó autópiacon talált piacot, amikor számos márka, például Buick, Bugatti, Fiat, Ford, Excelsior, Hispano-Suiza stb. hűtőrácsának formájú órákat gyártott.

1934-ben a Cég piacra dobta a Multifort designt, az első olyan karórát, amely önfelhúzós automata szerkezetet használt. 1934-ben ütésálló, antimágneses és vízálló volt. Ugyanebben az évben a Vállalat törhetetlen főorsóval ellátott órákat dobott piacra. Ez volt a legelső alkalom, hogy bármelyik óragyártó ilyen típusú rugót használt a piacon. ebben az időszakban a Cég egy robotot használt nagykövetként a haladás és a robusztusság szimbólumaként. Egy ebből a korszakból származó képregényben a Mido Robot és kalandjai szerepeltek.

1945-ben ez a Cég volt az első gyártó, amely bevezette a központi leolvasású kronográfot, amelyben a stopperóra funkció minden mutatója középen volt elhelyezve. 1954-ben a cég bevezette a világ leghatékonyabb felhúzási mechanizmusát. 1954-ben a Brend bevezette a világ leghatékonyabb felhúzási mechanizmusát.

A Vállalat 1959-ben adta ki a Commander modellt, amely egy darabból álló tokszerkezetet használt. 1967-ben a Mido-t a világ legvékonyabb női órájának gyártójaként tüntették ki.

1970-ben a Cég bevezette az Aquadura Crown Sealing rendszert, amely egy teljesen természetes parafát használ, amelyet úgy kezelnek és alakítanak ki, hogy biztosítsa a vízálló tulajdonságait. Ezt a technikát a korona lezárására használják, amely az órán a vízszivárgásra legérzékenyebb hely.

A kilencvenes évek során piacra került a Mido World Timer. Ez egy praktikus kijelző volt, amely a bolygó bármely pontján képes megmutatni a helyi időt. A felhasználónak a kívánt várost kell a 12 órás pozícióba vinnie, és a koronát megnyomva ellenőrizni a helyi időt.

A Vállalat a hitelesített kronométerek 10 legjobb gyártójának egyikeként ismert. A 2013-ban gyártott 61 358 automata szerkezetével a Cég jelenleg a negyedik helyen áll a svájci óraiparban a kronométerek gyártásában.

A Mido ma a svájci Le Locle-ban székhellyel rendelkező Swatch Group része. A cégnek van egy fióktelepe a kínai Sanghajban is.

Forrás: Wikipedia

#mido #midowatch #midokaróra #karóra

karóra adás-vétel