Nagyon jó állapotú és kiválóan működő mechanikus szovjet stopper.

Az óra alkalmas századperces és másodperces mérésre és átváltásra egyaránt.

Átmérője: 50mm kn

Szerkezet: 4282

A századperces méréssel a 20. században kezdtek kísérletezni. Sport, tudomány, haditechnika területén merült fel a másodpercnél pontosabb mérés igénye úgy, hogy ezt elérhető áron, széles körben tudják igénybe venni. Ennek egy lehetősége volt a századperces mérés. Megalkották a 4282-es szerkezetet és ehhez tartozó speciális felosztású számlapot és több óragyár legyártott néhány órát erre a célra, amelyet használtak is bizonyos területeken. 18.000A/h féllengésszámmal a 1/300 perc lett ezzel a legkisebb mérhető egység, amit elértek ezzel az órával, ez másodperces pontosságra átszámítva 0,2sec.

A századperces mérést viszonylag gyorsan kiszorította a hirtelen olcsón elterjedő digitális stopper, ezért a századperces mechanikus órákból rendkívül kevés van! Ezekből egyet itt alig használt állapotban kínálok.

A szállítási díjat mindig egyeztetjük. Átvehető személyesen (ha ezzel nem okozunk egymásnak felesleges utakat, köröket, időtöltést), utalás-postázás módszerrel, utánvéttel (ez utóbbit minden esetben egyedileg döntöm el, ne essék sértődés, ha nem).