Barion Pixel
325 000 Ft280 000 Ft

IWC Schaffhausen 1932

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Felújított * Zsebóra beépítés karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.04.07.
Adatlap
  • Fizetési mód átutalás, készpénz
  • Szállítási mód Foxpost, személyes átvétel

IWC Schaffhausen 1932

Eladó egy gyönyörű 1932-es IWC Schaffhausen beépítés dobozzal, és certificattel. Az óra készítése óta hordatlan állapotú, gyönyörű két tónusú aranyozott számlap, arany mutatók. Cal: C97 H4 Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.Személyes átvételt preferálom, csere köszönöm de nem érdekel.

Zsebóra beépítés!

Sokaknak kedvence még akkor is , ha idegenkedünk ettől a műfajtól! Ez a kategória igazából nem sorolható sehová, hisz a szerkezet valamikor egy zsebóra szíve volt, arany, ezüst, platina, vagy akár egyszerű acél tokban tengette életét a gazdája zsebében!

Idő közben , ahogy teltek az évek az emberek egyre jobban áttértek a karórák viselésére. A zsebóráknak leáldozott! A drágább modellek arany tokját beolvasztották, hisz értékes volt és egy háború vagy nehéz anyagi körülmények miatt a cél szentesítette az eszközt , eladták hisz a szükség ezt hozta!

Meztelen csiga!

Maradtak csupaszon a szerkezetek , ami vagy értékes vagy értéktelen,  egy dobozban, fiókban kallódva múlt felettük az idő! A háború után elkezdték a megmaradt szerkezeteket karóra tokba tenni, hisz olcsón átalakíthatóak voltak, s ezzel értéket mentettek, már amelyik szerkezet menthető állapotban volt! Igazából innen idult ez az irányzat.

Új kor feltörekvő iparág

Később 2010 környékén nagy divat lett a nagypapa zsebórájából karórát készíteni. Erre komoly iparág alakult , akik a különböző méretű és formájú tokokat gyártották, ebbe viszonylag „”egyszerű”” volt a beépítés!

Vannak speciálisan erre szakosodott órás műhelyek, akik kimondottan zsebóra beépítést készítenek. Előre legyártott vagy a szerkezethez igazított egyedileg gyártott tokba építenek be szerkezetet! Ide lehet sorolni a komplikált szerkezeteket mint például a negyed vagy perc ütős , stopperes, naptáras, óraműveket!

Ez az órakészítés egy formája ami lehet szükségszerű illetve erőszakos formában kivitelezett!

Két formációt azért neveztem meg mert:

1. Szükségszerű dolog hisz ha egy szerkezetnek nincs háza akkor olyan mint a meztelen csiga és sérülékeny, tönkremegy ezért jobb egy e fajta értékmentés!                                                                                                               2. Az arany, hisz van olyan zsebóra amit ha szét szednek az arany tok értékesebb mint maga a szerkezet ezért az arany külön eladható, viszont a szerkezetet beépítik és megmarad időmérő mivoltja!

Manapság sokaknak kedvelt irányzata mert szinte minden darab a maga nemében egyed! Hogy ki miért szereti vagy nem szereti ez magán ügy nem vitatkozunk rajta, de egy biztos ezeknek a szerkezeteknek van múltjuk, és ha meg mentjük lesz jövőjük is!

Írta: Pipi!

#zsebora #beépítés #baepites #zsebóra

karóra adás-vétel