Barion Pixel
3 950 000 Ft

Extra ritka! Minute repeater Grande sonnerie carillon!

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Felújított * Zsebóra beépítés karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.05.04.
Adatlap
  • Fizetési mód készpénz
  • Szállítási mód személyes átvétel

Extra ritka! Minute repeater Grande sonnerie carillon!

Carillon Automata Negyedütős és Percütős Tripla komplikációs Beépítés!

1 év garanciával szervízelve!

Elképesztően ritka nagykomplikáció kényelmesen hordható, 16mm magas és 47mm átmérőjű acél tokban.Maga a szerkezet a világ egyik legritkább és legkeresettebb szerkezete.

Tripla komplikáció, amely egy dupla rugóházas bonyolult Svájci horgony-gát járat, egy automata ( némíthatü ) 15 percenkénti negyedütő, és egy nyomógombbal kiváltható percütő komplikációk mesteri kombinációja.

César Racine többféle saját szabadalommal bíró szerkezete ( #6835 – 1893 06.29.; #16112 -1898 02.08.; 18543 – 1899 02.; illetve egy Paul Ditisheim szabadalom ), amelyet olyan gyártók vásároltak, mint Auguste Saltzman, Hausmann & Co, Zenith, Audemars, Ullmann & Co…27-32 rubin csapágyköves kivitelben készült, amelyből ez a példány a legmagasabbra kövezett.( Azokban az időkben, amikor bányászott rubinból készültek a csapágykövek, kisipari módszerekkel… )

A funkciók tárháza elképesztő: A szokásos három mutatós időmérés mellett negyedóránként automatikusan elüti az éjfél óta eltelt egész és negyed órákat, gombnyomásra pedig az eltelt órákat, negyedórákat és perceket. Mindenzt három különálló hangrúdon, három darab kalapáccsal ( Innen a Carillon, vagy katedrális óra elnevezés )

.Az automata negyedütő komplikáció pedig az óratok oldalán található kapcsolóval némítható.A szerkezet dupla rugóházas. A korona két irányba húzható. A szokásos irányban húzza fel a járat rugóját, a másik irányba húzva pedig az ütő komplikáció részére fenntartottat.

A szerkezet egy egyedi készítésű lengőfüles acél tokban talált méltó otthonra,amely különleges megjelenést és komfortos viselést biztosít az üvegezett hátlapon át megcsodálható panoráma mellé.

Köszönöm hogy elolvastad!

Carillon Automata Quarter Percussion and Percussion Triple Complication InstallationAn amazingly rare grand complication in a comfortably wearable 47 mm diameter steel case, with a heiht of 16 mm.The movement itself is one of the rarest and most sought-after movements in the world.Triple Complication, which is a double-spring complicated Swiss anchor-bar movement,a masterful combination of an automatic (muteable) quarter strike every 15 minutes and a minute strike that can be triggered with a push button.César Racine’s structure with several own patents (#6835 – 1893 06.29.; #16112 – 08.02.1898;18543 – 02.1899; and a Paul Ditisheim patent), purchased by manufacturers such as Auguste Saltzman,Hausmann & Co, Zenith, Audemars, Ullmann & Co…It was made with 27-32 ruby jewels, of which this copy is paved with the relevant one.(In the days when jewels were made from mined rubies, using small-scale industrial methods…)The array of functions is amazing: In addition to the usual three time measurements, it automatically strikes every quarter of an hourwhole hours and quarter hours post midnight, and hours, quarter hours and minutes at the push of a button.Everything is on three separate soundbars, with three hammers (hence the name Carillon, or cathedral clock).The automatic quarter-strike complication can be muted with a switch on the side of the watch case.The structure has a double spring housing. The crown can be pulled in two directions. Pull up the flight spring in the usual direction,and when pulled in the other direction, reserved for the percussion complication.The structure found a worthy home in a custom-made steel case with hinged lugs,which provides a special appearance and comfortable wear in addition to the panoramic view that can be admired through the glass back.

Zsebóra beépítés!

Sokaknak kedvence még akkor is , ha idegenkedünk ettől a műfajtól! Ez a kategória igazából nem sorolható sehová, hisz a szerkezet valamikor egy zsebóra szíve volt, arany, ezüst, platina, vagy akár egyszerű acél tokban tengette életét a gazdája zsebében!

Idő közben , ahogy teltek az évek az emberek egyre jobban áttértek a karórák viselésére. A zsebóráknak leáldozott! A drágább modellek arany tokját beolvasztották, hisz értékes volt és egy háború vagy nehéz anyagi körülmények miatt a cél szentesítette az eszközt , eladták hisz a szükség ezt hozta!

Meztelen csiga!

Maradtak csupaszon a szerkezetek , ami vagy értékes vagy értéktelen,  egy dobozban, fiókban kallódva múlt felettük az idő! A háború után elkezdték a megmaradt szerkezeteket karóra tokba tenni, hisz olcsón átalakíthatóak voltak, s ezzel értéket mentettek, már amelyik szerkezet menthető állapotban volt! Igazából innen idult ez az irányzat.

Új kor feltörekvő iparág

Később 2010 környékén nagy divat lett a nagypapa zsebórájából karórát készíteni. Erre komoly iparág alakult , akik a különböző méretű és formájú tokokat gyártották, ebbe viszonylag „”egyszerű”” volt a beépítés!

Vannak speciálisan erre szakosodott órás műhelyek, akik kimondottan zsebóra beépítést készítenek. Előre legyártott vagy a szerkezethez igazított egyedileg gyártott tokba építenek be szerkezetet! Ide lehet sorolni a komplikált szerkezeteket mint például a negyed vagy perc ütős , stopperes, naptáras, óraműveket!

Ez az órakészítés egy formája ami lehet szükségszerű illetve erőszakos formában kivitelezett!

Két formációt azért neveztem meg mert:

1. Szükségszerű dolog hisz ha egy szerkezetnek nincs háza akkor olyan mint a meztelen csiga és sérülékeny, tönkremegy ezért jobb egy e fajta értékmentés!                                                                                                               2. Az arany, hisz van olyan zsebóra amit ha szét szednek az arany tok értékesebb mint maga a szerkezet ezért az arany külön eladható, viszont a szerkezetet beépítik és megmarad időmérő mivoltja!

Manapság sokaknak kedvelt irányzata mert szinte minden darab a maga nemében egyed! Hogy ki miért szereti vagy nem szereti ez magán ügy nem vitatkozunk rajta, de egy biztos ezeknek a szerkezeteknek van múltjuk, és ha meg mentjük lesz jövőjük is!

Írta: Pipi!

#zsebora #beépítés #baepites #zsebóra

karóra adás-vétel