Barion Pixel
159 000 Ft

Citizen Promaster BJ2169-08E

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Citizen karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.05.07.
Adatlap
 • Modell Citizen promaster diver
 • Stílus búvár
 • Nem unisex
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 50 mm
 • Gyártási év 2022
 • Garancia 4 hónap
 • Funkciók 12 órás, 24 órás mutató, dátum, forgatható lünetta, Járástartalék kijelző, másodperc mutató, menetes koronazár, stopper
 • Működése eco drive, solar
 • Szíj fajtája Szilikon
 • Vízállóság 200 méter – 20 bar – 20ATM
 • Limitált széria nem
 • Fizetési mód átutalás, készpénz, utánvét
 • Szállítási mód futárszolgálat, posta, személyes átvétel

Citizen Promaster BJ2169-08E

Citizen Promaster BJ2169-08E Eladó.

Nagyon keveset használt.

Alig látható használati nyomokkal eladó.

Dobozával, papírjaival együtt.

– 20 BAR nyomásig fokozottan vízálló

– Automatikus merülésindítási mód, a maximális mélység memória

– Energiatartalék jelző

– Zafírüveg 

– Az órát az Eco-Drive rendszernek köszönhetően kizárólag a fényből nyert energia működteti

– Az óra meghajtásához bármilyen fény alkalmas, teljes feltöltését követően akár 6 hónapig is működőképes lesz.

– Erős SuperLuminova lumineszcens felülettel ellátott mutatók és indexek

– Ezüstszínű nemesacél tokkal

– Fokozottan karcálló zafír kristályüveggel

– Búvár lünettával, menetes koronával, menetes hátlappal

– Kék színű szilikon szíjjal 

– 30 méteres mélységig képes mérni a merülést

– Dátum ablak 3 óránál

– Stopper

Citizen

A márka története 1924-ben kezdődik, mikor a Shokosha Kutatóintézetben megalkották az első Citizen zsebórát. A nevet egyébként Tokió polgármestere üzenetértékűnek szánta. Az elnevezés voltaképpen egy utalás volt arra, hogy a polgári réteg számára is megvásárolhatóvá teszik az órákat.

Ez így is történt, még azután is, hogy a Citizen egyre nagyobb vállalattá nőtte ki magát. Mindvégig hűek maradtak az eredeti alapelvekhez: magas minőséget árultak megfizethető áron. A 30-as években kezdtek bele a karórák gyártásába is, amelyek sokkal praktikusabbnak bizonyultak a zsebóráknál.

A II. világháború előtt kizárólag Japánban értékesítették termékeiket, de az amerikai megszállás alatt az ellenséges katonák is kezdték megszeretni a praktikus és strapabíró japán karórákat. Ebből kifolyólag nem volt nehéz betörni a háború után a tengerentúli piacra sem.

A Citizen elhíresült arról is, hogy mindig valamilyen nagyobb médiaeseménnyel mutatta be legújabb különlegességét. Először 1956-ban egy köröző helikopterből dobták le újításukat, a Parashockot, ezzel demonstrálva annak ütésállóságát. Nem sokkal később vízálló karóráikat mutatták be úgy, hogy ezeket a Parawater névre keresztelt időmérőket egy bójára erősítették, és egyszerűen beleengedték a Csendes-óceánba. Természetesen miután kihúzták a bójákat az órákkal együtt, azok tökéletesen működtek és nem áztak be. Nem csak ezekkel a karórákkal nyújtott valami újat az emberek számára, hiszen a Citizen mutatta be az első napelemes, illetve a legelső rádiójellel vezérelt karórát is. Utóbbi mindösszesen 3 másodpercet késett évente, mellyel a világ legpontosabb karórája lett.

A XX-XXI. század fordulóján megjelent az az igény a vásárlók részéről, hogy egy karóra ne csak az idő mérésére szolgáljon. Ennek következtében elkezdődtek a bővítések, először a kijelző világításával vagy például a naptár funkcióval. Manapság már szinte odáig fejlődött a technika, hogy komplett számítógépet hordhatunk a csuklónkon. Mindezek mellett a Citizen végig meg tudta őrizni a rá jellemző stílust és eleganciát.

A japán karórák forradalmasították az óragyártást és némileg kiszorították svájci társaikat a piacról. A vállalat többek között olyan világszabadalmakkal büszkélkedhet, mint az eco-drive technológia. Ennek lényege, hogy a számlapon napfénygyűjtő cellák találhatók, amik az óra belsejében elektromos energiává alakítják a fényenergiát, így biztosítva az akkumulátorok folyamatos töltését.

A Citizen ma már a megbízhatóság és a pontosság szimbólumává vált, számtalan termékcsaládjával uralja a karóra piacot. Legyen szó a fiatalabb vagy az idősebb korosztályról, nőkről vagy férfiakról, a Citizen mindenki számára tud megfelelő karórát nyújtani.

forrás: szepseg-divat.bloglap.hu

#citizen #ecodrive #promaster #karóra

karóra adás-vétel