Barion Pixel
820 000 Ft

Breitling Navitimer 8 – A17314101C1X1

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Breitling karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.05.19.
Adatlap
 • Stílus hétköznapi
 • Nem férfi
 • Számlap típusa analóg
 • Óratok átmérője 41 mm
 • Gyártási év 2023
 • Funkciók dátum
 • Működése automata
 • Szíj szélessége 21 mm
 • Szíj fajtája Bőr/műbőr
 • Vízállóság 100 méter – 10 bar – 10ATM
 • Limitált széria nem

Breitling Navitimer 8 – A17314101C1X1

Eladó egy 2022 szeptemberében Ausztriában vásárolt Breitling Navitimer 8 (A17314101C1X1). Ez gyakorlatilag egy Aviator 8-as pilótaóra, de akkoriban még Navitimer 8-nak hívták. Utóbbi annyira rövid ideig élt, hogy a számlán már az „Aviator” név szerepel, miközben az órán még „Navitimer”-nek hívják.

A Breitling ehhez az órához az ihletet a Willy Breitling által 1938-ban alapított Huit Aviation Department műszerfalóráitól kölcsönözte (lásd a képek között). A 8-as szám a típusjelzésben az ezekben a műszerórákban dolgozó werkek nyolcnapos járástartalékára utal, ahogy a cég nevében az huit (= 8 franciául) szó is.

Az óra 2023 szeptembere óta van nálam. Az első időkben ez volt a mindennapos órám, és még most imádom, de rá kellett jönnöm, hogy a rövidebb órák kényelmesebbek nekem. A tokon és a csaton található mikrokarcokon kívül teljesen sérülésmentes, szinte új állapotú. A tüskecsatot nagykapcsos fáslicsatra cserélve hordtam, így a gyári bőrszíj nem tört meg.

Tok: rozsdamentes 316L acél
Méret: 41 mm kn
Lug-to-lug: 48 mm
Szerkezet: B17 (ETA 2824-2 alapú, de COSC minősítésű)
Zafírüveg AR bevonattal
Super-LumiNova® indexek és mutatók
WR: 100 m
Szíj: gyári jelzett Breitling bőrszíj és tüskecsat
Természetesen full-full set, ahogy a butikból kijött: doboz, kiskönyvek stb.

Ár: 820.000 HUF
EU-s példányok a Chrono-n: 1,0-1,1M HUF között (lásd képek között)

Csere most köszönöm nem.Az óra Szegeden van, ezért a bevizsgálást-átvételt ennek megfelelően kell megszerveznünk.

Breitling

Breitling S.A. egy független svájci óragyártó vállalat, amely kivételes minőségű és felszereltségű luxus- és sportóráiról ismert. Órái legfőképp a légi- (Navitimer, Aerospace) és vízisportok (Aeromarine) szerelmeseit célozzák meg, de a prémium kategóriás szerkezetekre (Breitling for Bentley) is legalább ugyanúgy fókuszál. A márka hivatalos főtámogatója a népszerű Red Bull Air Race-nek, melyen külön csapatot is indít Nigel Lamb-el az élen.

 • A családi vállalkozás 1884-ben kezdte meg működését Léon Breitling órásmester kezdeményezésével a svájci St. Imier-béli műhelyben. Célja a professzionális időmérők készítése sportolóknak, tudósoknak és mindenkinek akinek fontos volt a precíz időmérés. Nyolc évvel a kezdet után, 1892-ben – a hirtelen megnövekedett kereslet miatt – Léon Breitling áthelyezte a cég székhelyét az ország akkori óragyártó fővárosába, La Chaux-de-Fonds-ba. Az alapítótól 1914-ben fia, Gaston Breitling vette át a céget és egy évvel később előállt az első – kifejezetten pilótáknak tervezett – kézi kronográffal. Szintén úttörőként, 1923-ban a Breitling cég elkészítette az első olyan kézi kronográfot, amely külön indító-, megállító- és nullázó-gombbal rendelkezett. (Az eddigi mérőeszközöknél ez csak a korona mozgatásával volt lehetséges.) 1932-ől Gaston fiával, Willy Breitlinggel az élen folytatódott a munka a még mindig családi kézben lévő manufaktúrában. A cég 1936-ban vált a Brit Királyi Légierő hivatalos partnerévé és ettől kezdve szállította a pilóták óráit.
 • 1942-ben útjára indult a Chronomat termékcsalád, ami az első logarléccel egybeépített óra. Ugyanebben az évben vette kezdetét az együttműködés az amerikai légierővel is.
 • 1952-ben jelent meg a Navitimer sorozat első tagja, ami rendkívüli sikerre tesz szert a pilóták körében, köszönhetően a gyors és praktikus „”fedélzeti számítógépnek””. A körkörös logarléc és repülési adatokhoz igazított „”számológép”” itt mutatkozott be elsőként, a Chronomat továbbfejlesztéseként.
 • 1969-ben bejelentették, hogy a Hamilton-Büren és Heuer-Leonidas manufaktúrákkal való együttműködésben kifejlesztették az első automata felhúzású óraszerkezetet, a Caliber11-et.
 • Az 1970-es évek során elszenvedett válság után 1979-ben Ernest Schneider pilóta és órásmester került a cég élére és azt ismét talpra állította.
 • 1995-ben jelent meg a Breitling Emergency. Az óra különlegessége, hogy vész esetén egy kapcsoló segítségével a 121,5 MHz-es frekvencián segélykérő jeleket ad le. Így a szerencsétlenül járt pilótának jelentősen megnő a túlélési esélye.
 • 1999-től kezdve – szintén elsőként a világon – az összes új Breitling óra megkapja a COSC minőségi tanúsítványt és csak ezután kerül kereskedelmi forgalomba. Ez egy újabb garancia a minőségre és megbízhatóságra, mivel még a Svájcban készülő összes óra közül is csak körülbelül 3% felel meg ennek a szigorú minőségbiztosítási előírásoknak.
 • 2001-ben mutatkozott be a SuperQuartz™ technológia, ami a jelenlegi kvarcórák pontosságát egy nagyságrenddel haladja meg, így az éves eltérés minden esetben 10 másodperc alatt marad.
 • 2003-ban indult útjára a Breitling for Bentley termékcsalád, mint az angol Bentley autógyárral való együttműködés eredménye.
 • 2009-ben készült el a cég első, teljesen belsőleg kifejlesztett mechanikus óraszerkezete, a B01-es.

Forrás:https://hu.wikipedia.org/wiki/Breitling

#breitling #navitimer #aerospac  #aeromarine #karóra

karóra adás-vétel