Barion Pixel
750 000 Ft650 000 Ft

Barraud & Lunds Chronometer zsebóra beépítés!

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Új * Zsebóra beépítés karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2023.09.22.
Adatlap
  • Fizetési mód készpénz
  • Szállítási mód személyes átvétel

Barraud & Lunds Chronometer zsebóra beépítés!

Barraud & Lunds Zsebóra beépítés eladó!

Extrém minőségű Barraud & Lunds brit kronométer járástartalék komplikációval Lange 31 stílusú egyedi felhúzással

A brit óragyártás csúcsát képviselő szerkezet. Brit kronométer járat, láncos-kiegyenlítő csigás kialakítással,gyémánt fedőkővel az arany csavarokkal súlyozott bimetál billegőn. Sűrű kézi vésés a rugóházon és a billegőhídon.Minden elemében a hajdan világvezető brit óragyártás csúcsát képviseli.

Arany-acél szín bikolor lengőfüles az óra sorozatszámával sorszámozott tok, speciális – a Lange & Söhne Lange 31 egy hónapos járástartalékú különlegességének felhúzását idéző – kihajtható füles felhúzás a panoráma hátlapon át.

Kronométer pontossággal, friss szervíz után veheti birtokba új gazdája.

A Barraud & Lunds óragyártó dinasztia rövid története:

A Barraud család – mint sok más órás dinasztia alapítói – hugenotta ( francia protestáns )származásúak voltak.Az 1704-es brit honosítási adattárakban már szerepel a kereskedő, Philip Barraud.

A első órás Francis-Gabriel Barraud volt közülük ( 1727-1795 ), akinek legidősebb fiai, Paul-Philip Barraud és John Barraud mindketten a családi vállalkozásban dolgoztak.Paul-Philip Barraud 1788-ban vált függetlenné, majd apja halála után tengerészeti-, és zseb kronométerek gyártásába fogott, és ezekkel tett szert későbbi hírnevére.

A kronométer gyártás mellett másik fő profilja a klasszikus és zenélő zsebórák gyártása és exportja volt a távol-keletre, Knába és Indiába.

1838-ban csatlakozott partnerként a céghez az elismert kronométer készítő John Richard Lund,akinek családja az utolsó órás Barraud halála után átvette a cég irányítását.

A céget a brit óragyártás leghíresebbjei között tartják számon.

Nem véletlen fordultak meg a Barraud & Lunds alkalmazásában olyan híres órások, mint a Big Ben készítője, Edward John Dent !

Óráikat a legmagasabb minőségű alapanyagok, a házon belüli kézi gyártás,és elképesztő dekorációs megoldások, vésetek jellemzik.

Legszebb, és leginkább keresett szerkezei a járástartalék kijelzéssel komplikált kronométerek, mint az eladás tárgyát képező ritkaság.

Járástartalék kijelző a számlapon!

Frissen szervízelt!

47mm átmérő

22mm szíj

Érdemes személyesen megnézni!

Minden kérdésre válaszolok!

Zsebóra beépítés!

Sokaknak kedvence még akkor is , ha idegenkedünk ettől a műfajtól! Ez a kategória igazából nem sorolható sehová, hisz a szerkezet valamikor egy zsebóra szíve volt, arany, ezüst, platina, vagy akár egyszerű acél tokban tengette életét a gazdája zsebében!

Idő közben , ahogy teltek az évek az emberek egyre jobban áttértek a karórák viselésére. A zsebóráknak leáldozott! A drágább modellek arany tokját beolvasztották, hisz értékes volt és egy háború vagy nehéz anyagi körülmények miatt a cél szentesítette az eszközt , eladták hisz a szükség ezt hozta!

Meztelen csiga!

Maradtak csupaszon a szerkezetek , ami vagy értékes vagy értéktelen,  egy dobozban, fiókban kallódva múlt felettük az idő! A háború után elkezdték a megmaradt szerkezeteket karóra tokba tenni, hisz olcsón átalakíthatóak voltak, s ezzel értéket mentettek, már amelyik szerkezet menthető állapotban volt! Igazából innen idult ez az irányzat.

Új kor feltörekvő iparág

Később 2010 környékén nagy divat lett a nagypapa zsebórájából karórát készíteni. Erre komoly iparág alakult , akik a különböző méretű és formájú tokokat gyártották, ebbe viszonylag „”egyszerű”” volt a beépítés!

Vannak speciálisan erre szakosodott órás műhelyek, akik kimondottan zsebóra beépítést készítenek. Előre legyártott vagy a szerkezethez igazított egyedileg gyártott tokba építenek be szerkezetet! Ide lehet sorolni a komplikált szerkezeteket mint például a negyed vagy perc ütős , stopperes, naptáras, óraműveket!

Ez az órakészítés egy formája ami lehet szükségszerű illetve erőszakos formában kivitelezett!

Két formációt azért neveztem meg mert:

1. Szükségszerű dolog hisz ha egy szerkezetnek nincs háza akkor olyan mint a meztelen csiga és sérülékeny, tönkremegy ezért jobb egy e fajta értékmentés!                                                                                                               2. Az arany, hisz van olyan zsebóra amit ha szét szednek az arany tok értékesebb mint maga a szerkezet ezért az arany külön eladható, viszont a szerkezetet beépítik és megmarad időmérő mivoltja!

Manapság sokaknak kedvelt irányzata mert szinte minden darab a maga nemében egyed! Hogy ki miért szereti vagy nem szereti ez magán ügy nem vitatkozunk rajta, de egy biztos ezeknek a szerkezeteknek van múltjuk, és ha meg mentjük lesz jövőjük is!

Írta: Pipi!

#zsebora #beépítés #baepites #zsebóra

karóra adás-vétel