Barion Pixel
1 333 333 Ft

🇨🇭🅱️ Breitling Navitimer Chronomatic 1806 🅱️🇨🇭

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Breitling karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.04.01.

🇨🇭🅱️ Breitling Navitimer Chronomatic 1806 🅱️🇨🇭

1968-1977 között gyártott vintage csoda, gyönyörű állapot, plexin minimális (polírozható) nyomok, gyári, de nem saját szíj jelzett tüskecsattal. SZERVIZELVE, GARANCIÁVAL, mindez gyönyörű állapotban.

1️⃣ 3️⃣3️⃣3️⃣ 3️⃣3️⃣3️⃣ Ft. (1 333 333 Ft.)

https://www.breitling.com/us-en/archives/navitimer/ref-1806/

A fotók az eladásra kínált óráról készültek.

Referenciaszám: 1806

Szerkezet: Cal.11 (https://monochrome-watches.com/calibre-11-history-iconic-movement-and-its-evolution-in-depth/)

Tok anyaga: Rozsdamentes acél

Működése: Automata, 17 kő, 42 óra járástartalék

Funkciók: Dátumkijelzés, stopper

Vízállóság: 0M / 0ATM (Nem tesztelt)

Számlap: Fekete ⚫️

Átmérő: 48 mm / Magasság: – mm

Üveg: Plexi

Szíj: Bőr (gyári, de nem sajátja) + NATO

Egyéb: CSAK AZ ÓRA VAN, SZERVIZKÁRTYÁVAL

CSERE ÉRDEKEL, DE CSAK HA ÉRTELME VAN! A CSEREÁR MÁRKA, TÍPUS, TARTOZÉKOK, STB. FÜGGVÉNYE!

POSTA OK.

Átvehető: Balatonfüreden, illetve a Bf. – Bp. útvonalon.

#Breitling #Chronomat

Óráim: ▶️ bit.ly/NezdMegOraimat ◀️

Breitling

Breitling S.A. egy független svájci óragyártó vállalat, amely kivételes minőségű és felszereltségű luxus- és sportóráiról ismert. Órái legfőképp a légi- (Navitimer, Aerospace) és vízisportok (Aeromarine) szerelmeseit célozzák meg, de a prémium kategóriás szerkezetekre (Breitling for Bentley) is legalább ugyanúgy fókuszál. A márka hivatalos főtámogatója a népszerű Red Bull Air Race-nek, melyen külön csapatot is indít Nigel Lamb-el az élen.

  • A családi vállalkozás 1884-ben kezdte meg működését Léon Breitling órásmester kezdeményezésével a svájci St. Imier-béli műhelyben. Célja a professzionális időmérők készítése sportolóknak, tudósoknak és mindenkinek akinek fontos volt a precíz időmérés. Nyolc évvel a kezdet után, 1892-ben – a hirtelen megnövekedett kereslet miatt – Léon Breitling áthelyezte a cég székhelyét az ország akkori óragyártó fővárosába, La Chaux-de-Fonds-ba. Az alapítótól 1914-ben fia, Gaston Breitling vette át a céget és egy évvel később előállt az első – kifejezetten pilótáknak tervezett – kézi kronográffal. Szintén úttörőként, 1923-ban a Breitling cég elkészítette az első olyan kézi kronográfot, amely külön indító-, megállító- és nullázó-gombbal rendelkezett. (Az eddigi mérőeszközöknél ez csak a korona mozgatásával volt lehetséges.) 1932-ől Gaston fiával, Willy Breitlinggel az élen folytatódott a munka a még mindig családi kézben lévő manufaktúrában. A cég 1936-ban vált a Brit Királyi Légierő hivatalos partnerévé és ettől kezdve szállította a pilóták óráit.
  • 1942-ben útjára indult a Chronomat termékcsalád, ami az első logarléccel egybeépített óra. Ugyanebben az évben vette kezdetét az együttműködés az amerikai légierővel is.
  • 1952-ben jelent meg a Navitimer sorozat első tagja, ami rendkívüli sikerre tesz szert a pilóták körében, köszönhetően a gyors és praktikus „”fedélzeti számítógépnek””. A körkörös logarléc és repülési adatokhoz igazított „”számológép”” itt mutatkozott be elsőként, a Chronomat továbbfejlesztéseként.
  • 1969-ben bejelentették, hogy a Hamilton-Büren és Heuer-Leonidas manufaktúrákkal való együttműködésben kifejlesztették az első automata felhúzású óraszerkezetet, a Caliber11-et.
  • Az 1970-es évek során elszenvedett válság után 1979-ben Ernest Schneider pilóta és órásmester került a cég élére és azt ismét talpra állította.
  • 1995-ben jelent meg a Breitling Emergency. Az óra különlegessége, hogy vész esetén egy kapcsoló segítségével a 121,5 MHz-es frekvencián segélykérő jeleket ad le. Így a szerencsétlenül járt pilótának jelentősen megnő a túlélési esélye.
  • 1999-től kezdve – szintén elsőként a világon – az összes új Breitling óra megkapja a COSC minőségi tanúsítványt és csak ezután kerül kereskedelmi forgalomba. Ez egy újabb garancia a minőségre és megbízhatóságra, mivel még a Svájcban készülő összes óra közül is csak körülbelül 3% felel meg ennek a szigorú minőségbiztosítási előírásoknak.
  • 2001-ben mutatkozott be a SuperQuartz™ technológia, ami a jelenlegi kvarcórák pontosságát egy nagyságrenddel haladja meg, így az éves eltérés minden esetben 10 másodperc alatt marad.
  • 2003-ban indult útjára a Breitling for Bentley termékcsalád, mint az angol Bentley autógyárral való együttműködés eredménye.
  • 2009-ben készült el a cég első, teljesen belsőleg kifejlesztett mechanikus óraszerkezete, a B01-es.

Forrás:https://hu.wikipedia.org/wiki/Breitling

#breitling #navitimer #aerospac  #aeromarine #karóra

karóra adás-vétel