Barion Pixel
2 799 999 Ft

🇨🇭⭐️ Zenith El Primero Striking 10th Limited⚪️🔵⚫️ Chronograph ⭐️🇨🇭

A HASZNÁLT-ÓRA.HU piactér üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a hirdetések valóságtartalmáért! Kérjük, legyen körültekintő a vásárlások során!
Használt Zenith karóra. A hirdetés feladási dátuma: 2024.04.01.
Adatlap
  • Nem férfi

🇨🇭⭐️ Zenith El Primero Striking 10th Limited⚪️🔵⚫️ Chronograph ⭐️🇨🇭

Az emblematikus modell limitált változata, 3 tónusú számlap, 36.000 vph, 42 mm-es kényelmes méret, egyedülálló stopper megvalósítás. Tökéletes állapotban, személyesen tesztelt pontosság és tartalék, mint mindig… (-04 mp/nap, 47 óra)

2️⃣️ 7️⃣️9️⃣️9️⃣️ 9️⃣️9️⃣️9️⃣️ Ft. (2 799 999 Ft.)

Listaára 13.700 USD (kb. 5 MFt.)

https://www.jomashop.com/zenith-chronograph-03-2041-4052-69-m2040.html

INFO: https://www.watchcollectinglifestyle.com/home/rare-bird-zenith-el-primero-striking-10th-limited-edition-equipped-with-foudroyante-seconds-and-36000-vph

A fotók az eladásra kínált óráról készültek.

Referenciaszám: 03.2041.4052/69.M2040

Szerkezet: Cal. EP 4052 B (https://watchbase.com/zenith/caliber/el-primero-4052-b)

Tok anyaga: Rozsdamentes acél

Működése: Automata, 31 kő, 50 óra járástartalék

Funkciók: Dátumkijelzés, Stopper (1/10 mp)

Vízállóság: 100M / 10ATM

Számlap: Ezüst ⚪️🔵⚫️

Átmérő: 42 mm / Magasság: 12,9 mm

Üveg: Zafír (tükrözésmentesített)

Szíj: Fém (19,5 cm-és csuklóig)

Egyéb: DOBOZ ÉS KÁRTYA!

CSERE ÉRDEKEL, DE CSAK HA ÉRTELME VAN! A CSEREÁR MÁRKA, TÍPUS, TARTOZÉKOK, STB. FÜGGVÉNYE!

POSTA OK.

Átvehető: Balatonfüreden, illetve a Bf. – Bp. útvonalon.

#Zenith #Primero #Striking #Limited

Óráim: ▶️ bit.ly/NezdMegOraimat ◀️

Zenith

1865-ben jött létre a Zenith manufaktúra Georges Favre-Jacot irányításával. A fiatal 22 éves órásmester munkája révén  egységbe tömörítette az addig elkülönülten működő mestereket és ezzel lefektette a luxus óragyártás alapjait. Lehetővé tette ugyanis, hogy a szükséges gyártási feltételek biztosításával a mesterek teljes egészében az órakészítésnek szentelhessék figyelmüket.  A cég, amely kezdetben csak zsebórákat és ingaórákat gyártott, 1875-re már több, mint ezer alkalmazottja volt.

Névadó csillagok

1911-re a Georges Favre-Jackot már jócskán rendelkezett nemzetközi elismeréssel . Ő azonban egy új óraszerkezet tökéletesítésén dolgozott…. Honnan kapta a nevét? Egy este, amikor kiment a szabadba és feltekintett az égre, egy hatalmas csillagképet vett észre az esthajnalcsillag körül. Ez a jelenség az óraszerkezet forgóelemeinek mozgására emlékeztette őt. Ekkor elhatározta, hogy az általa újonnan megalkotott szerkezetet és a manufaktúrát is az univerzum legmagasabb pontja után  „Zenith”-nek, vagyis csúcspontnak fogja elnevezni. A csillag pedig égi iránymutatóként a reményteli jövő felé vezető utat jelképezi.

Ettől kezdve töretlenül ívelt felfelé a Zenith pályája. Sorra nyíltak leányvállalatai New Yorkban, Párizsban, Moszkvában és Tokióban, és ma már a világ három földrészét behálózzák.

Legpontosabb automata kronográf a világon

A Zenith rendkívüli és párjukat ritkító óraszerkezetei mára az egész világon hírnevet szereztek maguknak, mindemellett számos díjjal is büszkélkedhetnek. A legismertebbek közülük  az El Primero, mely óránként 36 ezer rezgést végez, ezáltal a leggyorsabb és legpontosabb automata kronográf a világon. A másik említést érdemlő híresség az extra vékony Elite szerkezet, melyet 1994-ben fejlesztettek ki.

Egy technológiai vívmány eredményeként született meg a Chronomaster Open El Primero 2003-ban. Az Open (nyitott) El Primero sorozat jellemzője, hogy az egy ponton nyitott óralapon keresztül a mozgó óramű láthatóvá válik. Az azóta a Zenith manufaktúra jelképévé vált szerkezet rendkívül sikeres lett.

2004-ben tarolt az  első Tourbillon szerkezetes Zenith óra: a Genfben megrendezett Grand Prix-n elnyerte az óranagydíjat a férfiaknak készült órák kategóriájában, emellett a 2004-es év legjobb órája címet is megszerezte.

Néhány évvel később, 2008-ban egy lélegzetelállító és forradalmian új technológiának köszönhetően megalkották a 8800 Tourbillon Zero-G (zeró gravitáció) szerkezetet, mely még nagyobb pontosságra képes a tömegvonzás hatásának kiküszöbölésével.

Több, mint 140 évvel a megalakulása után a Zenith sikertörténete még mindig töretlen. Ezek után nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Zenith csillaga mind fényesebben ragyog a világegyetem legmagasabb pontján, a „zenithen”.

Forrás: http://www.orauniverzum.eu/markatortenet_zenith

#zenith #zenithwatch #karóra

karóra adás-vétel