Parmigiani Fleurier

A Parmigiani Fleurier nem túl régi svájci cég,elegáns és bonyolult karórák gyártására szakosodott. A svájci Alpokban, Fleurier városában található Parmigiani Fleurier cég teljes ciklusú óragyártással foglalkozik, amely lefedi az órarend minden aspektusát. A cég független a külső beszállítóktól. A környéken található Parmigiani Fleurier óragyár olyan híres márkákkal, mint a Chopard, Bovet és Vaucher Manufacture Fleure, létrehozta az óragyártók közösségét, amely Fondation Qualite Fleurier néven ismert.

A közösség szigorúan ragaszkodik a svájci óragyártási hagyományokhoz. Ezen túlmenően ezek a híres óramárkák kidolgozták a kész órák tanúsításának (la haute horlogerie sertifiee) esztétikai és műszaki kritériumait, hozzájárulva az órák műszaki és esztétikai tulajdonságainak javításához.Michel Parmigiani, a Parmigiani Fleurier cég alapítója 1950-ben született a svájci Kuva városában. Kora gyermekkorában sok időt töltött az órások között. Miután megtanulta az órakészítés művészetét, hozzálátott az antik órák javításához és restaurálásához.

Így megismerkedett a 450 éves óragyártás történetével és az óragyártás művészetével. 1975-ben megalapította saját Rarmigiani Mesure et Art du Temps SA (PMAT) cégét, amely a régi órák restaurálására szakosodott. A 90-es évek elején Michel Parmigiani együttműködött a Sandoz Family Alapítvánnyal, melynek célja a különböző iparágak vállalkozóinak ösztönzése, az innovációk támogatása és a svájci üzleti hagyományok fejlesztése volt. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a Parmigiani cég fokozatosan beszerezte az összes szükséges modern felszerelést. 1996-ban a Parmigiani Mesure et Art du Temps SA részvényeinek 51%-át megvásárló Sandoz Family Foundation égisze alatt megalakult a Parmigiani Fleurier óramárka.

Michel Parmigianit egy új óragyártó cég elnökévé és főmesterévé nevezték ki. 2000-ben a partnerek három svájci céget vásároltak meg. Az Alla városában található AtoKalpa SA cég tengelyeket, kerekeket és mikrokomponenseket gyárt. A La Chaux-de-Fonds-i Bruno Affolter cég óratokokat, számlapokat és egyéb óraelemeket gyárt. A Moutiers-ben található Elwin SA cég a Parmigiani Fleurier gyár igényeihez kisméretű fém alkatrészek és szerszámok gyártásával foglalkozik. Az óragyártás ilyen elrendezése miatt a Parmigiani órabirodalom független vállalatnak számít.

 

A Parmigiani Fleurier három tevékenységi területtel rendelkezik: a helyreállítás, saját modellek gyártása, új óraszerkezetek fejlesztése. Az óraszerkezetek fejlesztését a Vaucher Manufacture, azaz a Parmegiani Fleurier utódai végzik.Parmigiani Fleurier együttműködik másokkalhíres cégek, és ez új órakollekciók létrejöttét eredményezi. A Kalpa Hemisheres óra Bernard Stramm-mal, a híres felfedezővel és hajóssal való együttműködés eredménye. A sport férfi és női karóra sorozat a Ferretti Group tulajdonában lévő luxusjachtokat gyártó Pershing céggel együttműködésben készült. A legújabb Pershing sportórák 30 másodperces tourbillonnal vannak felszerelve, és 8 napos teljesítménytartalékkal rendelkeznek.

A Parmegiani cég 2001 óta működik együtt a Bugatti céggel, a fő eredmény a szokatlan dizájnú Bugatti Type 370 óra. A tok cső alakú, a számlap pedig a tok alsó oldalán található. A Bugatti óraszerkezet függőleges helyzetben van elhelyezve. 2006 óta minden évben ezek az órák 50 darabos limitált kiadásban jelennek meg. Például a Bugatti Faubourg Tipe 370 rózsa aranyból készült karórák 50 darabos limitált kiadásban jelentek meg. A Parmigiani cég vállalta, hogy 200 darab Bugatti Type 370-es órát gyárt, és leállítja ennek a modellnek a gyártását. A Bugatti századik évfordulója tiszteletére a cég két egyedi Bugatti Type 370-es karórát ad ki, amelyek tokjai teljes egészében gravírozottak lesznek. Az egyik modell platinából, a másik pedig rózsaszín aranyból készül.Mindkét modellt már eladták.

A cégvezetés úgy véli, hogy ez méltányos lesz azokkal a gyűjtőkkel szemben, akik korábban vásárolták a Bugatti Type 370-es karórát. A férfi karórákon kívül a kollekcióban női ékszerórák találhatók. A Parmigani Fleurier óramárka a Bugattivel együttműködve olyan modellt fejleszt, amely házon belüli PF 510-es manuális tekercses kaliberrel van felszerelve, amelyet hétnapos teljesítménytartalék és 30 másodperces tourbillon jellemez. Ez a Parmigiani Bugatti Tourbillon karóra Bugatti 16C Glibier autóhoz.A fehéraranyból készült, PF 354-es kaliberű Tondagraph karórát kronográf funkció és tourbillon jellemzi. Ez a kézzel készített modell 30 darabos limitált kiadásban jelent meg.Az óratokok különféle anyagokból készülnek, mint például rózsa- és fehérarany, platina, palládium.

Az óraszerkezetek is eltérőek: automata, kézi felhúzás, kvarc. A hevederek krokodilbőrből vagy acélból készülnek. A számlap és a tok gyémánttal díszíthető.A Parmigiani Fleurier minden vásárlója hitelkártya formájában tanúsítványt kapa Bubble Tag és az azonosító szám. Ha megadja az azonosítót a cég webhelyén, láthatja a Babble Tag egyedi képét az adott modellhez. A Bubble Tag a legújabb technológia, amelyet a Prooftag cég fejlesztett ki. Áttetsző polimerből készül, melynek belsejében véletlenszerű jelenség következtében önképződő buborékok jelennek meg.

Két egyforma buborék képes generálni, azaz 1/10 és 160 fok között. Ez a buborék-konstelláció képezi az óra identitásának alapját, ezért egy ilyen óra egyedi és lehetetlen megismételni.A Parmigiani Fleurier cég a legjobb minőségű, eredeti és harmonikus kialakítású, házon belüli szerkezetekkel felszerelt karórákat gyárt. A Parmigiani kollekciók igen változatosak, mégis ezek az órák az elit darabáruk, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak.Parmigiani Fleurier kollekciók:- ÚJDONSÁG (Bugatti Atalante Ladies, Bugatti Atalante Men, Kalparisma, Pershing002, Pershing Tourbilon, Tondagraph).- HÖLGYEK (Retrográd öröknaptár, Tourbillon, Ékszer).- FÉRFI (Kronográf, retrográd öröknaptár, Tourbillon, Bugatti Type 370, ékszerek, nagy szövődmények, limitált kiadás, egyedi órák).A Parmigiani Fleurier karórát megvásárolhatja a cég hivatalos forgalmazóitól a világ minden tájáról.

Forrás:ITT

#ParmigianiFleurier #Parmigiani#karóra

karóra adás-vétel