Keresés a hirdetések között!

| Elfelejtett jelszó | Regisztráció | ÚJ HIRDETÉS (regisztráció nélkül)
Egyenesen a Kocka Király kezei közül - Urwerk UR-T8 Skull
Egyenesen a Kocka Király kezei közül - Urwerk UR-T8 Skull

Írta: admin. Megjelent: 2019-07-01 19:10:15


Művészet és precizitás angol, német és svájci koprodukcióban.Bár a svájci Urwerk nem tartozik a tradicionális nagy márkák közé, azt semmiképp sem állíthatjuk, hogy ne lenne izgalmas amit előállítanak. Termékpalettájuk összes darabjára 1997-es megalakulásuk óta az egyediség és az extravagancia jellemző. Amennyiben csak pusztán a dizájnt nézzük, minden egyes kollekció közös tulajdonsága, hogy a kollekcióknak nincs igazán közös tulajdonságuk.

UR-T8 SkullAz UR-T8 Skull külalakja egy angol származású gravírozó művész, Johnny Dowell (beceneve: Kocka Király) munkája, aki 15 évig sport- és díszfegyverek gravírozásával foglalkozott, mielőtt belecseppent volna az órakészítők világába. Az első munkája egy Jaeger-LeCoultre Classic Reverso volt, melyet egy vásárlója kérésére gravírozott meg.

"Az átállás furcsa volt elsőre, de hozzá kellett szoknom. A legnagyobb különbség a "vászon" méretében van. Egy óratok nyilvánavalóan sokkal kissebb, mint egy fegyver. Mind a fegyverek, mind az órák drága termékek ezért nagyon nagy büszkeség dolgozni velük. Érdekes váltás volt, de tárt karokkal fogadtak. A tervezés mindnig vázlatok készítésével kezdődik, melyeket addig tökéletesítek amíg a grafika nem illeszkedik teljesen a kívánt helyre. Legelőször mindig a körvonalakat készítem el, és csak utána következik az árnyékolás. Számomra a legfontosabb szempont az óra anyaga." Az UR-T8 Skull grafikáját több hónapig készítette, egészen addig míg annyira nem tetszett neki, hogy akár saját használatra is el tudja képzelni az órát.

Ebből az órából összesen öt darab készült. A szerkezet egy laposrugózású automata UR 8.01, amely 48 órás járás tartalékkal rendelkezik. A felhúzásról egy egyirányú rotor gondoskodik, amely egy forgó lapáthoz csatlakozik. A tok anyaga gyöngyházhatású fekete színű 5-ös minőségű titánium és bronz. Méretei: 60.23mm X 48.35mm X 20.02mm, a vízállóság 3ATM, azaz 30m. Az Urwerk UR-T8 Skull ára 144.000,- svájci frank.


Forrás és fényképek: https://www.urwerk.com/en/press-ur-t8-skull-m65.php?scope=latest