Keresés a hirdetések között!

| Elfelejtett jelszó | Regisztráció | ÚJ HIRDETÉS (regisztráció nélkül)
Bovet Fleurier Recital 27, az extrém útitárs
Bovet Fleurier Recital 27, az extrém útitárs

Írta: admin. Megjelent: 2019-06-28 21:52:27


Egy karóra azoknak, akik szeretik az extrém kinézetű, komplex szerkezetű különlegességeket.A tudomány mai állása szerint egyszerre csak egy helyen lehetünk. Persze előfordulhat, hogy nem árt, ha tudjuk máshol épp mennyi az idő. Adná magát a lehetőség, majd megnézzük a telefonunkon. Na jó, de még is mit szólnának ehhez a szivarszalonban, vagy a golfklubban? Ellenben, ha a kérdésre a választ egy titán-, vagy egy 18k arany tokba zárt automata szerkezet számlapjáról (számlapjairól) olvassuk le, akkor már rögtön más a helyzet.

Vannak azok a trdicionális márkák, amelyek a letisztultságot, az egyszerű formavilágot ötvözik a precíz mérnöki tudással. Szerintem a kedves olvasó álmából felkeltve is 4-5 ilyen márkát fel tud sorolni. Az sem újdonság, hogy bizony ezek a márkák is vígan megélnek, mert megvan a célcsoportjuk. A Bovet nem ilyen. Persze félteni azért őket sem kell, de elég egy pillantást vetni a termékpalettájukra, és rögtön látni, hogy mi az elsődleges taktika. Kilógni a tömegből. Kicsit olyan ez, mint ha tükrözni szeretnék a kinézettel, hogy mennyire kopmlex összetett szerkezet, ami a tokban ketyeg.Legyünk őszinték, vagy így, vagy úgy de leragad a tekintetünk egy ilyen látszólag keszekusza kinézetű ékszeren. (Mert az óra egy bizonyos szint fölött már inkább ékszer, mint sem egy célszerszám.) Igaz a keszekusza is talán rossz kifejezés, mert abban a szerkezetben, ami 122 évente igényel csak némi korrekciót, egész biztosan minden alkatrésznek tűpontosan megvan a maga szerepe és helye.

Az előzetes hírek szerint összesen 60db ilyen óra fog készülni. A Calibre 17DM04-3FPL szerkezet az alapfunkciókon túl három időzóna, kettős félteke holdfázis és a járástartalék (ami amúgy hét nap) megjelenítésére is képes. A titán tokos, aligátorbőr szíjjal ellátott verzió ára 66.000,- svájci frank.


Forrás és képek: https://monochrome-watches.com/bovet-fleurier-recital-27-hands-on-price/