Keresés a hirdetések között!

| Elfelejtett jelszó | Regisztráció | ÚJ HIRDETÉS (regisztráció nélkül)
Az IWC Story 4. rész
Az IWC Story 4. rész

Írta: RetekG. Megjelent: 2019-05-13 23:48:43


Az utolsó, s a maga sajátos módján az IWC saját maga számára az innovációt leginkább megtestesítő modell, a Da Vinci szintén megkapta az évfordulós pecsétet, bár esetében nem mondhatjuk, hogy túlzásba estek volna a mérnökök.


Az utolsó, s a maga sajátos módján az IWC saját maga számára az innovációt leginkább megtestesítő modell, a Da Vinci szintén megkapta az évfordulós pecsétet, bár esetében nem mondhatjuk, hogy túlzásba estek volna a mérnökök.


Az eredeti kiadás, a márka utolsó családon belüli tulajdonosa, Hans Ernst Homberger, illetve egykori főtervezője, Albert Pellaton nevéhez fűződik. Regnálásuk alatt jelent meg az Ingenieur modell, majd az Aquatimer szériával nem túl mélyen, de megvetették lábuk a búvárórák világában is. 1969-es közös gyermekük, az első kvarc szerkezet, Beta 21 kód alatt, a Da Vinci megjelenésével debütált.

Az IWC ezt az órakészítés forradalmaként tartja számon, amivel 2019-ben nehéz egyetérteni. Ugyanakkor szintén ez időszak szülötte, az 1976-ban megjelent, s a Patek Philippe ikonikus Nautilusához kísértetiesen hasonlító Ingenieur SL, amely utóbbi, hogy – hogy nem szintén ezen évben került bemutatásra. Persze nincs itt semmi látnivaló, hiszen tudható, hogy mindkét modellt az a bizonyos Gerald Genta tervezte, aki 1972-ben ráadásképp még az Audemars Piguet-nek is lerajzolta, a Royal Oak skicceit. Mindez csak annyit bizonyít, hogy a sok mindent elsöprő válság egyszersmind máig meghatározó, világraszóló sikert arató órákat is eredményezett.Az IWC háza táján,1985-ben, a már a fent idézett Kurt Klaus végül valóban magasra tette a lécet, az akkor megjelenő Da Vinci kiadással, s benne a márka első öröknaptáras szerkezetével. Az e ponton szabad kezet kapott Pellaton tanítvány 1986-ban előrukkol az első kerámia tokos IWC-vel. Egy évre rá jött az első négyzetes, téglalap alakú modell, s a pontot arra a bizonyos „i”-re a Grande Complication karóra tette fel 1990-ben. A 659 elemből álló, 71 köves szerkezet tud 17 különböző olyan funkciót, mint a kronográf, az öröknaptár, a percismétlő vagy a holdfázis kijelző. 7 év fejlesztés és aprólékos munka eredménye. Ráadásképp 1993-ban elkészült a „The Warhorse of Schaffhausen”, avagy a „Schaffhausen harciménje” névre keresztelt, a cég fennállásának 125. évfordulójára bemutatott, 125 darabszámban gyártott, extrémkomplikált órája, olyan nyalánkságokkal, mint a tourbillon vagy a percismétlő.